Reklama

Reklama

Percy Jackson: Zloděj blesku

  • Kanada Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief (více)
Trailer 2
Kanada / USA, 2010, 114 min

Režie:

Chris Columbus

Předloha:

Rick Riordan (kniha)

Scénář:

Craig Titley

Hrají:

Logan Lerman, Alexandra Daddario, Brandon T. Jackson, Pierce Brosnan, Jake Abel, Uma Thurman, Sean Bean, Rosario Dawson, Catherine Keener, Steve Coogan (více)
(další profese)

Percy Jackson je napůl člověk a napůl bůh. Teď se ukáže, jestli je také hrdina.  Percy Jackson má ve škole věčně problémy. To je ale to nejmenší, co mu teď dělá starosti. Sice je právě začátek 21. století, ale zdá se, že antičtí bohové z bájného Olympu se rozhodli sestoupit ze svých trůnů a tím i vstoupit do Percyho života. Percy se totiž z ničeho nic dozvídá, že jeho skutečným otcem je Poseidon, bůh moří a vodního živlu. A to mimo jiné znamená, že Percy je napůl člověk, napůl bůh. Aby toho nebylo málo, nejvyšší z bohů, samotný Zeus, Percyho obviní, že ukradl jeho magickou hůl ukrývající blesky… a o níž se bez nadsázky dá říct, že jde o nejstarší zbraň hromadného ničení. Percy se proto musí připravit na nejnáročnější dobrodružství ve svém životě a karty pro něj nemůžou být rozdány nepříznivěji. Nad celým světem se začnou stahovat zkázonosné mraky a tak se Percy vypraví do Tábora Napůl Vyvolených (Camp Half Blood), kde se musí naučit ovládat své nově nabyté schopnosti a dovednosti, aby i díky nim dokázal zabránit hrozící zničující válce mezi bohy. Během výcviku se skamarádí s dalšími mladými polobohy – válečnicí Annabeth, která hledá svoji matku a s kamarádem z dětství a svým ochráncem, Groverem, což je ve skutečnosti statečný, ale značně nezkušený satyr. Percy se s kamarády vydá na transkontinentální výpravu, která je zavede nejen šest set pater nad střechy New Yorku, do výšin bájného paláce na vrcholu Olympu, ale také do pekelného podzemí ukrývajícího se ve skalách za slavným nápisem Hollywood. Na úspěchu jejich cesty závisí osud celého světa i život Percyho matky, kterou se pokusí zachránit ze samých hlubin ohnivého podsvětí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (886)

Brody01 

všechny recenze uživatele

Každý kto sa zaujíma aspoň trochu o grécku mytológiu nemôže o tomto filme povedať, že je dobrý. Na to, že fantasy je môj obľúbený žáner, tento film ma nebavil vôbec a pritom to má celkom dobrú knižnú predlohu. A aby toho nebolo málo všetko to zaklincovali hrozné výkony hercov. ()

Octane 

všechny recenze uživatele

Na světě jsou stovky polobohů, ale zachrání nás jen Percy, teen souboj titánů s docela dobrými efekty. Nebylo to tak špatný, myslel jsem, že to bude horší. Místy jsem se i docela smál. Stopáž filmu byla taky v pohodě za celou dobu jsem se ani moc nenudil. Zajímalo by mě, kolik Piercovi zaplatili, aby ze sebe nechal udělat kobylu.. lol. ()

Hubis_ 

všechny recenze uživatele

Nemám rád filmy,kde se hlavní postava přes noc stane hrdinou se superschopnostmi a hned je z něj brutální borec.Hlavně,že mu rikali ,že to chce čas,že to chce tvrdej trenink před cestou na Olymp.První tréninková bitva a hned tam všechny vymlatí.Jako chápu,že je polobůh,ale předtím byl normální kluk,který v životě nedržel meč v ruce.Když už se teda dal na to svoje dobrodružství ,tak to zas tak hrozné nebylo a občas jsem se i zasmál,ale ten suchej konec to zazdil. ()

Anduril 

všechny recenze uživatele

Hm prečo si podľa mňa tento film zaslúži 3 hviezdičky? Je to nevinná detská zábavná, akčná komédia. Dalo by sa na mnohom popracovať a bolo by to omnoho lepšie pozerateľné. Ale aj takýto plochý príbeh, ak sa dobre spracuje má svoje čaro. Rád by som sa pozrel na knihu, dúfam že tá ide viac na hĺbku a je premakanejšia. Najlepšiu prácu urobili asi herci, mali dobré hlášky, svojich rolý sa zhostili celkom v pohode. Takže ešte raz zábavná akčná komédia pre menšie deti, dospelý si ju asi moc neužijú. ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Jako pilot fantasy seriálu pro teenagery pro odpolední vysílání MTV by to stačilo. Ale jako celovečerní "megafilm"? Pche! Znásilnění mytologie na úrovni Immortals, které drží nad hladinou odpadu snad jen některé efekty... PS: Nechápu, proč pořád platí Hollywoodské pravidlo "1 z týmu musí být černoch", když z něj stejně udělají komickou postavičku. To mi přijde výrazně hůř rasistické, než kdyby v celém filmu nebyl ani jeden. PPS: Nejhorší titulková scéna ever! ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Já myslím, že ANO. Rutinérem Columbusem na plátna, jež znamenají svět převedená knižní předloha Ricka Riordana, myslím neurazí nikoho (tak někoho asi ano). Podívat se na ní může vousu prostý fanoušek Muzikálu ze střední, žena na mateřské od žehlícího prkna i pivem živený čtyřicátník po náročné dvanáctihodinové šichtě v kolbence. Zaujmou podařené efekty a příběh taky není úplně vytažený z pr…. a co mne osobně na něm nejvíce baví, je jeho propojení s řeckou mytologií, pro kterou mám od jisté doby nemalou slabost (i když za to netřeba děkovat filmu jako takovému, ale jeho knižní předloze). Každopádně mne osobně film sice vyloženě nevystřelil na Olymp, ale určitě se těším na další Percyho titánské dobrodružství. ()

BeranSon 

všechny recenze uživatele

Další teenagersky znesvěcený pokus o velký blockbuster. Do jisté míry se zdařilo, ale co to kolem? I hned ze začátku je to tupé, jak nevím co, hereckou absurdnost střídá špatně vytvořené prostředí. Režisér Cris Columbus dokáže ve svých snímcích navodit přesvědčivou atmosféru, ani tady tomu není jinak, jen není tak "přesvědčivá" a věží jak by měla být. Zaostává taktéž kamera a vůbec všechny stupidní a ohrané momenty. Percy alian to uhrál dobře je celkem působivý, ale jen v jistých mezích. Odvar jako prase. - 4/10 - ()

GMVajgl 

všechny recenze uživatele

"Mladý hrdino, jsi jedinečný a máš jedinečné schopnosti a potřebujeme tě!" "Ne, tomu nevěřím. Jsem přece divnej a nemám kamarády. Radši si půjdu po svých" "Úplnou náhodou jsi zachránil svět! Všichni tě milují, i ta nejhezčí holka na škole!" "Jé, tak jo. Jsem jedinečný a najednou jsem i sebevědomý" ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

s vypětím všech sil nedám odpad, ale je to humus, není tady ani jedna scéna u který by se dalo říct, jo tohle není zhovadilost. V 50té minutě sem si musel dát na pár hodin přestávku. jeden kluk, moře pc animace a neskutečný blábolení o antických jménech... ()

rhobos 

všechny recenze uživatele

Abych se na začátek přiznal, film se mi dost líbil ale přesto sem z kina odcházel trochu i zklamaný. Přeci jen jako znalec knižní předlohy (mám pročtené všechny knížky o něm) a fanoušek řecké mytologie být zklamaný i kdyby jen trošičku být musím. Proč se jen nedrželi předlohy? :( Tolik zajímavých scén ale i celkový výsledek tohoto filmu byl od knižní předlohy značně ODLIŠNÝ. To ubýrá dost při hodnocení ale převyšují kladné pocity nad těma zápornýma. Knižní předloha - 100% Film - Viděn v kině - 70% ()

Folky 

všechny recenze uživatele

Vůbec to není tak špatné. Líbí se mi námět i knihy a film funguje samostatně i jako adaptace. Jasně, nejlépe to bude fungovat na někoho, komu je třináct, ale já si to prostě užil stejně. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Blockbuster nižších kvalít. Zopár priemerne dobrých scén a občas solídne fungujúca PC technika to jednoducho nezachránia. Osobné hodnotenie: 65% (**) ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Prvního Percyho jsem viděl v době vydání a film na mě působil jako další pokus o teenage sérii, akorát postavené na staré řecké mytologii. 2* ()

darkreider 

všechny recenze uživatele

Milé deti, dnes si ukážeme ako populárne zmodernizovať grécku mytológiu naj-pubertálnejším (a solídne dementným) možný spôsobom, aby bola na nerozoznanie od MTV generácie. Je až zarážajúce koľko zvučných mien zdvihlo hnátu, keď sa vyhlásil casting. Percy Jackson mi ani nesedí do konceptu from zero to hero, lebo je napriek jeho snaženiu od začiatku do konca looserom a jeho heroické pasáže mu nemôže veriť ani pravá blondína(no offence). Som rád, že sa ukáže aká mocná zbraň je pero, ale aj to, že keď ide do tuhého nič nemá na odseknutú hlavu Umi Thurman. Takže až raz narazíte na ulici na Umu, vždy majte pre istotu po ruke sečnú zbraň a kapsu cca 50 na 40cm. Napriek všetkému som rád za neskrývanú blbosť, pretože sa na nej dalo dostatočne zasmiať. Na záver už len dodám: Kde inde by mal byť vchod na Olymp, ak nie v budove Empire State Building za tajnými dverami, ktoré sa otvárajú správnou kombináciou ističov v skrini od poistiek. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, ale táto báchorka do značnej miery znásilňujúca celú grécku mytológiu ma nielenže neurážala, ale dokonca aj celkom obstojne bavila. Dalo by sa jej vytknúť veľmi veľa vecí, počínajúc debilnou zápletkou cez podpriemerné herecké výkony až k slabým trikom, no ako celok je to vlastne tak roztomilé, že to nemôžem odstreliť. Počas sledovania som sa nenudil a to je hlavné. 5+/10 ()

foundation odpad!

všechny recenze uživatele

Isiel som do toho s jasnymi predsudkami to popierat nebudem. Uz trailer a poster mi jaksi povedal o com to cele bude. A aj ked nepatrim k tym ktori si film zaskatulkuju po pozreti minutovej ukazky a dvoch obrazkov v tomto pripade sa tak stalo. Tupe, infantilne, debilne a este neviem ake. Hlavny hrdina vrcholne nesympaticke decko. Znetvorena a zohavena grecka mytologia. No a to co sa tam dialo akoze mam na mysli ten pribeh tak to je komedialna tragedia roku. Je otazka do akej miery za to moze Columbus ale co sa tyka rezie takisto o nej pochvaly spievat nebudem. Je to ale urcite mojou neuveritelnou zaujatostou voci tejto hovnovine. Len sa modlit aby sa niekomu znova nevyskratovali obvody a neprisiel s napadom na dvojku. O takomto filme sa objektivne z mojej strany ani neda pisat ale nedalo mi zo seba dostat aspon trochu toho hnevu :D. Howgh. ()

pepa3rd 

všechny recenze uživatele

Tak tohle muselo být drahé, opravdu drahé. Peníze jsou totiž to jediné, na co se dá na tomhle filmu koukat. Triky a technická stránka jsou vynikající, ovšem zkratkovitý nelogický scénář a herecké výkony (uvedené hvězdy tu mají jen několik "štěků") jsou na úrovni televizní Xeny nebo Herkula. Další utopené peníze ala Narnia 2. 30 % ()

Související novinky

Seriálový Percy Jackson našel představitele

Seriálový Percy Jackson našel představitele

12.04.2022

Streamovací služba Disney+ našla svého Percyho Jacksona. V chystané seriálové adaptace populární knižní young adult série tak hlavní roli ztvární herec Walker Scobell, jenž má za sebou čerstvě… (více)

Percy Jackson míří na Disney+

Percy Jackson míří na Disney+

16.05.2020

Knižní fantasy sága Percy Jackson se dočká nové adaptace na streamovací službě Disney+. Zprávu potvrdil autor předlohy Rick Riordan. Příběh vypráví mix řecké mytologie, historie a kouzel, v jehož… (více)

Tvůrci Skyfall a... liga výjimečných upírobijců?

Tvůrci Skyfall a... liga výjimečných upírobijců?

08.11.2012

Poslední bondovka ještě ani nedorazila do amerických kin a už má na kontě 300 milionů dolarů – především v Británii jde o jeden z nejúspěšnějších filmů historie. Scenárista John Logan a režisér Sam… (více)

Percy Jackson pokračuje, A-Team ne

Percy Jackson pokračuje, A-Team ne

03.03.2011

Všechno je otázka peněz. A vkusu, samozřejmě. Možná patříte k těm, kterým se A-Team nelíbil a naopak u Percyho Jacksona: Zloděje blesku jste vrněli blahem. V tom případě jsou tohle pro vás dobré… (více)

Reklama

Reklama