Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Děj se odehrává během dlouhotrvající stávky v místní fabrice, která zaměstnává většinu místních lidí. Hlavním hrdinou je jeden z odborových vůdců, který během stávky získává velkou moc a zároveň objevuje svoji dosud netušenou sexuální orientaci. Paralelně běží příběh místní prostitutky Tralala, které se poprvé stane, že narazí na chlapa, pro něhož je více než hodinovou záležitostí. A do třetice příběh rodiny, jejichž mladičká svobodná dcera otěhotní. To vše se odehrává v padesátých letech v Brooklynu v ponurém prostředí nižších společenských vrstev žijících ve světě, kde vládne zejména násilí, podvody a alkoholizmus.
Film podle slavné knihy Huberta Selby Jr., která v ČR vyšla pod názvem Poslední odbočka na Brooklyn. (BDMarty007)

(více)

Recenze (22)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Spolu s Baader Meinhoff Komplex je toto najlepsi film rezisera Uli Edela - strajk vo fabrike, a okolo toho sa vsetko toci. Akysi odborovy vodca si ujasnil sexualnu orientaciu, mlada stetka sa zalubi do chlapa a nie je to len o sexe a v akejsi rodine sa este riesia okolnosti okolo dcery. Co konkretne sa riesi, to nech si uz divak zisti sam, brojlery sa mi tu pisat nechce. Kazdopadne vyborna drama o zivote v Brooklyne v 50. rokoch, debutoval tu dokonca aj isty Sam DobraSkala. Jennifer Jason Leigh hrat nevie, takze herecke koncerty nehrozia, Stephen Lang /Avatar/ silne pochybujem ci vie hrat a este som videl aj Burta Mladeho /Seria Rocky/. Kazdopadne fajny film, ale mainstreamom dost ignorovany a to je skoda : 89 % ()

pabulator 

všechny recenze uživatele

Pohled do života Brooklynské spodiny chladný ,neosobní a místy drsný příběh o každodenní existenci místní chátry plus jako bonus sme svědky hromadné šukačky s blond šlapkou oplývající zvláštním jménem Tralala ,které ovšem po samotném aktu do zpěvu nebylo.Prostě podřadná verbež v celé svojí kráse. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Živočišné drama plné syrového života. Příběhy periferních tvorů, bytostí tvořících masy, článků řetězu, které samy o sobě v kotli všehomíra zdánlivě nic neznamenají a jejich jsoucno se vytratí jako pára nad hrncem a jediné stopy, které po nich možná zůstanou, jsou vybledlé fotografie s tvářemi bez jména. Na jednu stranu depresivní procházka špínou lidského bytí, na tu druhou pocit sounáležitosti s pinožením se za svým štěstím. A někdy k němu stačí i to, že nám dítě řve celej zkurvenej den. Maj recht, pane Edel, za pět. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Bezútěšné, špinavé prostředí Brooklynu padesátých let a tři minipříběhy frustrovaných lidí z nejnižších sociálních příček. Nic, co by člověka nabilo pozitivní energií, ale je vidět, že i tady je alespoň naděje, že i v té největší mizérii může člověk najít trochu štěstí. Herecky pobaví Paulie z Rockyho, který tady hraje Paulieho z Rockyho a pak Jennife Jason Leigh, která byla k nakousnutí. 75% ()

obby 

všechny recenze uživatele

Nedávno som čítala aj Selbyho knihu a začiatok filmu sa jej držal dosť dobre, resp. atmosféra bola veľmi podobná. No veľmi ma sklamal záver a hlavne Tralala - teraz nemyslím ten grupáč, ale to ako si zrazu očividne "niečo uvedomila" a objímala chlapca a vyzývala ho aby neplakal, bolo to nelogické, celý film nebola taká. Kniha končila v jej prípade úplne inak a viac k veci. Pripadalo mi celé ako nejaký zhovievavý záver (aj tí roboši, vracajúci sa do továrne), akoby sa tam umelo vytváral dojem, že je vlastne všetko fajn. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (6)

  • Film se natáčel v Brooklynské čtvrti Red Hook. (šerminator)
  • Hlavní role Tralaly byla nabídnuta Patricii Arquette, ale odmítla ji. V jednom rozhovoru v roce 2015 řekla, že při začátku natáčení zjistila, že je těhotná, přičemž nechtěla hrát takovouto emocionálně složitou a v některých scénách velmi násilnou postavu, v jiném stavu. (šerminator)

Reklama

Reklama