Reklama

Reklama

Zlatá šedesátá

(seriál)
Česko, (2009–2015), 37 h 3 min (Minutáž: 57 min)

Hrají:

Miloš Forman, Otakar Vávra, Juraj Herz, Věra Chytilová, Hynek Bočan, Ladislav Helge, Jiří Menzel, Juraj Jakubisko, Jan Kačer, Jan Švankmajer (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(39)

Obsahy(1)

O fenoménu, světově známém jako "československý filmový zázrak," tedy o nové vlně 60. let, bylo popsáno mnoho papíru a zájemci o podrobné informace stačí zadat dotaz do některého z webových prohlížečů a jistě si udělá sám pořádek v politicko-kulturně-společenských souvislostech. Novinkou je ale dokumentární projekt publicisty Jana Lukeše a producenta Čestmíra Kopeckého "Zlatá šedesátá", který přichází na svět jako koprodukce Kopeckého První veřejnoprávní, České televize a Slovenského filmového ústavu. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele BoredSeal k tomuto seriálu (1)

Zlatá šedesátá (2009) 

Už jenom za ten nápad dotažený pořádně by ČT zasloužila velkou pusu. Velmi informativní cyklus. Některé díly mě sice zas tak nebavily (Ondříčkovi vůbec nebylo rozumět) a ten text na konci jsem nikdy nestihl přečíst. Moje oblíbené díly byly s Formanem, Herzem, Chytilovou, Bočanem, Menzelem, Kačerem, Švankmajerem, Milotou, Němcem. U hodně tvůrců mi bylo líto, že dokument dál nepokračuje skrz jejich celou tvorbu, protože by si to určitě zasloužili. Minimálně historky Menzla, Chytilové a Herze o válčení s Barandovem o projekty by stály za celovečerák :) Snad nás čekají Zlatá normalizační sedmdesátá, haha. Díky moc, ČT, tohle byl přesně úkol pro tebe a opřela ses do toho festovně. Příště míň ukázek a víc informací, prosím. :) ()

Reklama

Reklama