Reklama

Reklama

Rozzlobený drak

  • Hongkong Zhan long (více)

Obsahy(1)

V Hongkongu se blíží velký turnaj mistrů v kickboxu. Do města přijíždí muž jménem Gordon, který se chce turnaje zúčastnit. Nemá ale žádné kontakty, aby se do soutěže dostal. Přichází nabídka "pomoci" od Yakuzy. Začít ale pracovat s Yakuzou, je jako strčit hlavu do lví tlamy. Proti Yakuze totiž stojí majitel kickboxové školy, z něhož se tváří v tvář bezpráví stává - Rozzlobený drak. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to podpriemerná akčná komédia. Má obyčajný príbeh o mužovi, ktorý pricestuje do mesta, aby sa zúčastnil turnaja bojovníkov, ale nechcú mu to dovoliť, mladá žena chce vytvoriť počítačovú hru, ale tú jej chcú ukradnuť a všetci majú problémy s mafiou. Spracovanie ma ale moc nezaujalo, celé je to pomerne nezaujímavo podané, dej tu vôbec nedokáže ani na okamih upútať, ale dá sa na to pozerať, prakticky stále sa niečo deje, kvôli krátkej dĺžke ani nestihne moc nudiť a našťastie sa to celé nesie v takom uvoľnenom duchu, kde sa nič neberie vážne. Po akčnej stránke nie som moc spokojný, súboje majú celkom obstojnú choreografiu, ale to prevedenie je už na tom o dosť horšie a navyše pôsobia dosť stereotypne, medzi jednotlivými súbojmi nie sú výraznejšie rozdiely. Viac ma zaujal asi len ten prvý, v priebehu natáčania. Herecké obsadenie ma moc nezaujalo, poteší Billy Chow, aj keď jeho postava nie je moc dobre podaná, okrem toho sa tu ešte nájdu herecké paródie na Bruca Leeho a Jackieho Chana, ale zámerné a celkom slušné ženské postavy. Réžia a technická stránka mi moc nesadli. Od tohto filmu som moc nečakal, ale ani nedostal, síce to nie je žiadna katastrofa, ale ani jedna stránka sa výraznejšie nad priemer nedostane. 48% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 7/10 Hudba 3/10 Efekty 6/10/// +sympatický holky se tady pěkně perou, je tu dobrá akce a boje, má to trošku větší finále -téměř bez hudby, špatný (nekvalitní) zvuk, kamera je při bojích příliš zazoomovaná, úplný závěr je zbytečně useknut/// Rozzlobený drak je film, který musím vyzdvihnout. Náhodou se mi ho podařilo zachytit v noci na Markýze a ač má horší technické zpracování (možná i díky tomu), hodně připomíná filmy s Brucem Lee. Tady téměř vypadá jak film ze 70tých let. Jen se odehrává v modernější době a hlavními aktéry jsou převážně mladí lidé, kteří umějí kopat a Hong Kongská mafie. Na snímku není nic, co by zrovna vynikalo. Počínaje příběhem a konče hereckým obsazením. Přesto mě film zaujal, líbil se mi, nenudil mě a musím řict, že podobných filmu se už moc netočí. A důležité je, že není ani nikterak stupidní nebo trapný. Tohle je dobře koukatelněj akčňák./// Celkem 57%/// ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

!!! SPOILER !!! Když pominu fakt, že film z roku 2002 vypadá hůř jak filmy z let sedmdesátých, nemůžu se ubránit smíchu. Ona to možná měla být pocta, ale nepovedlo se. Ve filmu je sice spousta akce, ale chodí v něm parodie na Bruce Lee a Jackieho Chana. K smíchu je i cesta "draka", kdy vyjde tři poschodí a v každém vyřídí někoho jiného (copak vám to připomíná?) a na konci se záběr znehybní ve výskoku a chyběly by už jen zvuky výstřelů jako ve Fist of Fury. Prostě nepovedená pocta těm největším velikánům Kung-Fu 20. století. Moc nepovedená. ()

StandikK 

všechny recenze uživatele

Akci je zde teda docela hodně, ale v celkovém efektu to na mě působí dost slabě. Jediné "pozitivum" tento film má, že zde můžeme vidět nepovedenou kopii bruce lee a opilého mistra, ala Jackie Chan:-) ()

Reklama

Reklama