Reklama

Reklama

Kámen, nůžky, papír

(pořad)
všechny plakáty
Soutěžní
Československo, 1983, 40 min

Obsahy(1)

Soutěžní cyklus pro žáky 5. a 6. tříd. Každý díl byl věnován určitému oboru lidské činnosti. O body soupeřila dvě čtyřčlenná družstva - Sluníčkáři a Hvězdičkáři. Kromě dvaceti otázek čekaly obě družstva ještě tři dovednostní úkoly a navíc závěrečná sportovní hra, která mohla výsledek úplně obrátit. Moderátory soutěže byli sportovní komentátor Jaroslav Suchánek a Marie Kúseková. Pořad vznikal v brněnském studiu ČST. (mibara)

(více)

Recenze (10)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Vysíláno v letech 1983 - 1988 v TV studiu Brno ČT, které vzniklo na samém začátku 60 let. Uváděl to otec Michala Suchánka Jaroslav (sportovní redaktor) s Máriou Kúsekovou. Jeden z prvních soutěžních pořadů pro mládež (školou povinné děti), před ním to byly třeba ještě "Piškvorky", "Hrajeme si každý den", "Jedničky a šestky","Holky a kluci z jedné lavice", a později začátkem devadesátých let oblíbená "Hip, Hap, Hop". Ty první tři nepamatuji. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Sluníčkáři proti Hvězdičkářům, dva kapitáni pod světelkujícím přístrojem na stříhání a parádní vědomostní či sportovní klání, jehož jsem se chtěl vždycky zúčastnit. Pozdější "Hip Hap Hop" byl už jen slabý odvar. Jo a snad vždycky jsem fandil Sluníčkářům. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Nedovedu si představit, že by se tato soutěž aplikovala na dnešní žáky pátých a šestých tříd. Ti by zřejmě dvojku moderátorů velmi záhy symbolicky "vyfakovali" a přesunuli by se k internetu místo archaického máchání rukama ve vzduchu připomínající masturbační pohyby, které byly základem populární hry "kámen-nůžky-papír", kterou provozovala tehdejší mládež. Dnešní školní mládež by házela ve větší míře salám na nějaké vědomostní soutěže. Je třeba uvědomit si, jak ta dnešní doba nesnese srovnání s tehdejším smýšlením socialistické mládeže, která měla být v brněnském studiu vzorem okopům, ehm, co to melu, mladým soudruhům pionýrům. A tak už si dnes sotva někdo vzpomene, že se tehdy zápolilo ve dvou družstvech před televizními kamerami v černobílém formátu a před tradičním víkendem na chalupě se v páteční podvečer utkali proti sobě Sluničkáři vs. Hvězdičkáři. A nikdo nebude ani pohoršený tím, že to obstálo jen a pouze v době svého vzniku. Dneska by osud téhle soutěže byl nemilosrdně zpečetěn. Mé hodnocení: 0% ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Na stranu družstva sluníčkářů nebo hvězdičkářů jsem se přikláněl podle toho, kde soutěžily hezčí holky:-) ()

topi 

všechny recenze uživatele

Každej pátek odpoledne jsme s bráchem seděli u obrazovky jak přikovaní. Nádherná vzpomínka. Rád bych viděl ještě někdy znovu aspoň jeden díl. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Jo to jsem byl ještě opravdu malý , když to dávali, ale pomatuju si na tým sluníček a hvězdiček a různý soutěže i když už si nepamatuju o co se vlastně hrálo. ()

Kontryhelka 

všechny recenze uživatele

Televizní pořad pro Husákovy děti. Tuhle soutěž jsem milovala a pokaždé se moc těšila. Vůbec nám nevadily černobílé obrazovky,hlavně že běžela soutěž. ()

MartinNJ 

všechny recenze uživatele

Nostalgicky vzpomínám na tuto soutěž, byl jsem ve druhé třídě. Rád bych se na to znovu podíval, ale na můj dotaz ČT neodpověděla. Jsou původní díly této soutěže uložené v TV archívu nebo jsou nenávratně ztraceny? ()

Reklama

Reklama