Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Týdenní mozaiku o zajímavých místech a lidech ze všech koutů naší země Toulavá kamera nabízí Česká televize divákům každou neděli dopoledne na ČT1 od roku 2003. Autorkou pořadu je Iveta Toušlová, která je zároveň dramaturgyní a magazín moderuje střídavě s Josefem Maršálem v režii Hanuše Hackenschmieda. Magazín vzniká ve spolupráci s regionálními studii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (82)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Cesty toulavý, já vím, že se vás už nikdy nezbavím, na jednom místě stát mě nebaví, a dál mě vedou mý cesty toulavý. Sorry Michale, že jsem si takhle bez dovolení vypůjčil jeden z tvých mnoha geniálních a krásných textů, ale právě on se mě vždycky vybavuje, když sleduju Toulavou kameru. Tolik krásných míst v tak malý zemi, tolik šikovných lidí z tak malýho národa. To je první důvod proč se hrozně rád dívám na tenhle pořad a druhý ? Inspirace. Vždyt co může být krásnější zážitek než vzít bágl dát do něj pití, foťák, plavky a pelášit na nejbližsí vlakový spoj a přesvědčit se osobně v jak krásný zemi to vlastně žiju a že nejsme jenom národ zlodějů a lhářů, že jsme i národ lidí, kterým nedělá problém dát se do řeči, spřátelit se na cestě ve vlaku, pomoct si v horách, poradit, zasmát se, vyprávět si příběhy, ukázat správný směr v neznámých končinách a žebrat na turisticky výzmaných místech o krásná pamětní razítka na pohledy. Toulává kamera dle zdejšího hodnocení určitě není pro lidi jejichž hlavním smyslem života je ohodnotit na csfd pokud možno úplně všechno, nebo pro uživatele kteří zde den co den žebrají o body. Toulovou kameru ocení hlavně lidi, kteří mají v předsíni toulové boty a v nohách tisíc mil. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Toulavá kamera je zřejmě nejlepší český pořad, který mě týden, co týden přesvědčuje o tom, že Česká republika je nejkrásnější zemí na celém světě. A ano, mohl bych mluvit o subjektivní zaujatosti, ale Toulavá kamera díl za dílem už skoro dvacet let ukazuje, že tohle je informace čistě objektivní. Posuďte sami. Na severo-východě nádherné hory, na jihu překrásně hluboké lesy, v Jižní Moravě překrásné vinice, v Severní Moravě opět pás překrásných hor. No a do toho kopečkovitá Vysočina, která co kopec, to neuvěřitelný výhled do krajiny...a takhle bych mohl o různorodosti naší země vyprávět do zblbnutí. Týden, co týden, tak přidávám výlety do seznamu přání, kam bych se rád podíval, ideálně vlakem, a tuším, že vše, co bych chtěl v Česku objezdit, neprojedu za celý život. Byť se budu snažit sebevíc. Navíc se v tomto pořadu setkám s úžasnými, šikovnými lidmi, kteří dokazují, že řemeslo je stále pojem a ne zbytečnost. Pak mě tu neustále přesvědčují o tom, že co vesnice, to historie a ne nadarmo jsme země s největším počtem hradů, tvrzí a jejich zřícenin na kilometr čtvereční. No a takhle bych mohl pokračovat do nekonečna. Už jen, kdyby ta korona šla do hajzlu a já zase mohl sbalit baťoh, naplánovat výlet a vyrazit na vlakovou stanici směr výlet do světa, který mám tak rád. Už se nemůžu dočkat... ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Výborný pořad pro ukrácení dlouhé chvíle i vzdělání z různých míst ČR. Díky tomuto pořadu se dostanete na místa, o která by jste možná ani nezavadili a také tento pořad spolupracuje se serverem Tournavigator CZ, který prezentuje některé z reportáží na svých stránkách. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Touláva kamera" je obdobou dokumentaristicko-cestopisnej relácie "Objektív". Lenže v tomto prípade sa jedná o reportáže rýdzo domáce, čiže české. Vôbec to nie je zlý projekt. Ukazuje, že Česká republika je krásna krajina, v ktorej žijú tvoriví, príjemní ľudia. To ja už dávno viem. Máte peknú vlasť a ste mi naozaj blízky, bratia moji český, ale tejto relácii viac ako dve hviezdičky dať nemôžem. ** ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Je to zajímavé, ale pro mě až zase tak ne. Toulání se po ČR je lepší na živo. Takhle mě to až tak nezaujalo. Objektiv je lepší. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Neexistuje nedělní dopoledne bez tohoto pořadu. Toulavá kamera je pořad, při kterém má toulavá duše vrní blahem - je z České republiky, nabízí zajímavé reportáže a uvádí ji Iveta Toušlová zvláštně pohybující rukama. Velmi fajn pořad. Nevynechám jediný díl. ()

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že Toulavá kamera s časem ztrácí dech. Už to neni ono. Zajímavých míst po české republice si myslím, že je pořád dost, ale příliš často se opakujou muzea s auty, který sou takhle starý a takhle starý nebo se starými koly, nebo traktory nebo zemědělskýma strojema nebo loutkama a to pro mě neni zrovna moc zajímavý. Mam ráda reportáže z přírody a nebo z mojí Plzně:-) ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Mám tenhle pořad ráda a patří k mým rituálům. Ukazuje kolik je u nás krásných míst, jak rozmanitou krajinu máme a kolik tu žije šikovných lidí, kterým nejsou lhostejná řemesla naších předků. Víc než moře a jídlo v restauraci mi vždycky byly bližší kopce a kopečky, výhledy do krajiny a namazaný chleba s jablkem v trávě. Když se v reportážích objeví moje milované Lužické hory nebo Chudenicko, tak to pak chrochtám blahem ještě půl dne. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Kromě toho že miluju hororový žánr a Baník Ostrava, jsem i vášnivým cestovatelem a to nejen zahraničním, ale i „domácím“. Projel jsem už 54 zemí a přesto mám co se České republiky dost značné mezery, kde jsem ještě nebyl. A právě (nejen) tento pořad mi už dal spoustu tipů a inspirace, kam se podívat. Jak u nás na Moravě, tak i ve Slezsku a Česku je spousta krásných míst, které bych ještě rád navštívil. Takže v tomto případě dávám lepší průměr (60%). ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Vynikající, jedno z nejlepších, co Česká televize divákovi nabízí. A to nejenom díky výborným moderátorům. Díky skvělé kameře a skvělým komentářům můžeme poznávat krásy a zajímavosti své země a získávat tak tipy k osobnímu poznávání a "světe zboř se" dokonce i v závěru každého příspěvku s kontakty. A protože krásně je i u nás doma, nemusíme hledat přírodní a kulturní zajímavosti vždy jen v dalekém zahraničí. Zajímavé by pro mě bylo také více poznávat krásy a zvyky Slovenska. I to má jistě co nabídnout, vždyť se Slováky máme stále ještě tolik společného. Enšpígl zde napsal: "Toulovou kameru ocení hlavně lidi, kteří mají v předsíni toulové boty a v nohách tisíc mil". A já k tomu dodávám: "A ocení ji také Ti, kteří milují přírodu a váží si práce snaživých a schopných lidí". ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Když v neděli dopoledne vyměňuju DVD v přehrávači a náhodou mně tam mezitím naskočí tenhle pořad, tak musím uznat, že je to docela zajímavý. ()

Reklama

Reklama