Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Týdenní mozaiku o zajímavých místech a lidech ze všech koutů naší země Toulavá kamera nabízí Česká televize divákům každou neděli dopoledne na ČT1 od roku 2003. Autorkou pořadu je Iveta Toušlová, která je zároveň dramaturgyní a magazín moderuje střídavě s Josefem Maršálem v režii Hanuše Hackenschmieda. Magazín vzniká ve spolupráci s regionálními studii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (82)

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* Na to že se tento televizní pořad udržel na českých obrazovkách už skoro dvacet let a mnozí si bez něj nedělní ráno skoro nedokážou představit, by si zasloužil vyšší známku. Určitě je i jeho zásluhou, že český turistický trh šlape a doufám, že bude šlapat i dál. A bude i nadále ukazovat zajímavá místa v naší malé zaprcané ale krásné kotlině. [ PŘÍBĚH: X /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Zajímavých a krásných koutů naší vlasti ukazují věru hodně, jenže ta forma. V těch vzácných okamžicích, kdy to není à la Dnes jsme s naší kamerou dorazili do Přední Zadní a zcela náhodou jsme tu narazili na místní raritu: pan Franta na zahradě objevil a spolu s přáteli a sousedy zrestauroval středověkou latrínu, do které si před X lety ulevil i místní papaláš. "No z koníčku se nakonec stala vášeň a proto jsme v budově místní radnice založili regionální muzeum vyměšování" říká pan Franta. V muzeu je k nahlédnutí i ona papalášova stolice, zrestaurovaná za milion korun z evropských fondů rozvoje trávení. Skvělý tip na výlet, co řikáte?, tak mám stejně pocit, že autoři víc než po mé návštěvě v daně lokalitě touží predevším po tom, abych si pustil i další díl. Místa pěkný, rozhovory nahraný, forma podbízivá. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Kromě toho že miluju hororový žánr a Baník Ostrava, jsem i vášnivým cestovatelem a to nejen zahraničním, ale i „domácím“. Projel jsem už 54 zemí a přesto mám co se České republiky dost značné mezery, kde jsem ještě nebyl. A právě (nejen) tento pořad mi už dal spoustu tipů a inspirace, kam se podívat. Jak u nás na Moravě, tak i ve Slezsku a Česku je spousta krásných míst, které bych ještě rád navštívil. Takže v tomto případě dávám lepší průměr (60%). ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Přestože se na ta místa asi nikdy nepodívám,jelikož není nikdo s kým bych cestovala a hlavně nejsou peníze ,tak mě všeliké krajiny zajímají.Líbí se mi dozvědět se něco zajímavého z televize co nesouvisí s nejnovějším sestřihem Gábinky Partyšové nebo všemožných/nemožných róbách Agáty Hanychové a dalších "krasotinek". ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Cesty toulavý, já vím, že se vás už nikdy nezbavím, na jednom místě stát mě nebaví, a dál mě vedou mý cesty toulavý. Sorry Michale, že jsem si takhle bez dovolení vypůjčil jeden z tvých mnoha geniálních a krásných textů, ale právě on se mě vždycky vybavuje, když sleduju Toulavou kameru. Tolik krásných míst v tak malý zemi, tolik šikovných lidí z tak malýho národa. To je první důvod proč se hrozně rád dívám na tenhle pořad a druhý ? Inspirace. Vždyt co může být krásnější zážitek než vzít bágl dát do něj pití, foťák, plavky a pelášit na nejbližsí vlakový spoj a přesvědčit se osobně v jak krásný zemi to vlastně žiju a že nejsme jenom národ zlodějů a lhářů, že jsme i národ lidí, kterým nedělá problém dát se do řeči, spřátelit se na cestě ve vlaku, pomoct si v horách, poradit, zasmát se, vyprávět si příběhy, ukázat správný směr v neznámých končinách a žebrat na turisticky výzmaných místech o krásná pamětní razítka na pohledy. Toulává kamera dle zdejšího hodnocení určitě není pro lidi jejichž hlavním smyslem života je ohodnotit na csfd pokud možno úplně všechno, nebo pro uživatele kteří zde den co den žebrají o body. Toulovou kameru ocení hlavně lidi, kteří mají v předsíni toulové boty a v nohách tisíc mil. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Na motivy pořadu vyšlo již několik desítek knih. První díl tohoto knižního vydání vyšel již v roce 2005. (willy1)
  • Dne 3. 11. 2019 dosáhl počet reportáží čísla 5 000. Jednalo se o první reportáž pořadu o Pravčické bráně. (Frontie)
  • Díky svému úspěchu se pořad do roku 2012 dočkal celkem 1 447 reportáží. (willy1)

Reklama

Reklama