Reklama

Reklama

Magion

(pořad)
všechny plakáty
Rodinný
Československo, 1984, 500x60 min

Hudba:

Jiří Kolafa

Účinkují:

Jan Rosák (moderátor), Petr Jančařík (moderátor), Rostislav Kuba (moderátor), Jiří Chalupa (moderátor), Michal Jagelka, Eva Hrušková, Iveta Bartošová (více)

Obsahy(1)

"Pásmo z animovaných pohádek, seriálů a besed se zajímavými lidmi" (ČT). Oblíbený televizní pořad pro děti a mládež vysílaný mezi léty 1984-1996, vždy ve čtvrtek. Vedle Jana Rosáka byli jeho moderátory Petr Jančařík, Rostislav Kuba nebo Jiří Chalupa. Pořad byl pojmenován podle první umělé československé družice a populární se stal především díky uvádění zahraničních hraných i animovaných seriálů. (berg.12)

(více)

Diskuze

Uživatel berg.12 smazal svůj příspěvek.

WilmaKilma

WilmaKilma (hodnocení, recenze)

Zdravím, chci se zeptat, nevim ale, zda to bylo v ramci Magionu... ale mozna ano...nasel by se nekdo, kdo si vybavuje takovou kratkou animovanou černobilou pohadku, zakladni děj- jen co si z detstvi vybavuji - chuda rodina, zijici ve skromne chajdě, mamka, dve deti, holka a kluk... vybavuji si jen scenu, jak veceri u stolu suchy chleba, ktery si namaceji ve vode nebo neco takoveho.. a pak jen, ze se ty deti objevi v nejake tovarne na jidlo či co....nevim jak se tam ocitli, ale ty deti byly neuveritelne stastne, ze maji dostatek jidla atd,,,, dodnes mi to utkvelo v pameti, jako malou me to strasne zaujalo a dodnes se mi nepodarilo zjistit, co to bylo ... :(  bohuzel, vic si nepamatuju.. dekuji za jakekoliv dalsi info :)

na příspěvěk reagoval venalce

Příspěvek byl smazán administrátorem.

berg.12

berg.12 (hodnocení, recenze)

Já sem zkusím také dát jednu i na čsfd už marně hledanou vzpomínku, kam jinam už by nostalgici měli zabrousit. Animovaný min. 25 let starý Ostrov pokladů se zvířecími (popř. i lidskými) charaktery, jednu z hlavních postav hrál nějaký daněk či co. V závěrečné honbě za pokladem se ze zvířecích postav stávají skutečná zvířata. Nejspíš nejde o japonský ani o sovětský film. Byl bych vděčný za jakékoliv vodítko.

wictoria

wictoria (hodnocení, recenze)

tak to je ted milé překvapení, já jí tam nemohla najít, protože jsem nevěděla správný název :-) je to super a jsem moc ráda, že jsem jí dceři měla možnost konečně pustit :)

wictoria

wictoria (hodnocení, recenze)

já si vybavuju spíš Vegu díky seriálům, ale vím, že na začátku se vždycky pustily ukázky ze tří krátkých pohádek, pro které se telefonicky hlasovalo a vítězná se v závěru toho dílu pustila. A já byla naštvaná, že MY doma nemáme telefon. Nejvíc si tam z těch seriálů vybavuju Bludičku se zlou Ednou a už dlooouho scháním krátkou malovanou Popelku ze Sovětského svazu, kterou nikdo nezná, téměř nikdo nepamatuje a přesto tam často vyhrávala...

berg.12

berg.12 (hodnocení, recenze)

Vzpomene si někdo na nějaké podrobnosti? Já mám v paměti znělku, nevím jestli úvodní nebo závěrečnou, ve které přilítla nějaká hnědá družice, ovevřela oko a koukla doleva-doprava-doleva. Hudba ve znělce byla myslím taková nemelodická - syntézátorová, ale moc si ji nevybavuju. Na magické oko si nevzpomínám (možná ho přidali později), vím jen, že když byl host, tak odkudsi (trikem s modrým pozadím) vytáhli věc, která ho nějak charakterizovala nebo o které mluvil. A že odtamtud tahali i nejrůznější jiné krámy a možná i losovanou poštu.

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

Mě se právě vrátila paměť:) ....A teď jsem tam zkoušel volat a nejde mi to :-(

berg.12

berg.12 (hodnocení, recenze)

Dadel: To telefonní číslo mám vryté v podvědomí stejně, jako "Jindřišská šestnáct, tři jedničky padesát, Praha1."

berg.12

berg.12 (hodnocení, recenze)

To jo, občas má člověk štěstí na nějakou hodnou paní archivářku, ale tohle už jsou informace, které ČT bezplatně neposkytuje. Možná by se šiknul nějaký student filmové vědy, v rámci badatelské činnosti by mu ten přístup určitě umožnili. Jen se obávám, že dětská televizní tvorba 80´ let není příliš atraktivní téma ani na proseminárku :)

Jinak se něco vyštrachat dá, ale moc toho není. Doufám, že alespoň znělka Magionu se časem objeví.
http://www.youtube.com/watch?v=q50zPzSWutc&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=QtRHKauQw1c&feature=related

mibara

mibara (hodnocení, recenze)

berg12: V Magionu měly mimojiné premiéru Šmoulové a dráček Soptík.Česká televize má záznamy o tom,co se v tom kterém Magionu a Veze vysílalo,ale nejsou ochotni to dát k dispozici soukromým osobám.Což mi připadá naprosto směšné.Ty informace kromě ČT jinak nejsou nikde k sehnání,dokonce ani ve starých TV programech (u Vegy a Magionu nebyly rozpisy toho,co se vysílá,narozdíl třeba od Studia Kamarád,kde to uvedeno bylo).Důvodem je prý to,že se Vega a magion vysílali živě,Studio Kamarád se předtáčelo.

berg.12

berg.12 (hodnocení, recenze)

Pokud si někdo nějak věrohodně vzpomene, které seriály měly v Magionu svou premiéru, ten seznam velmi rád doplním.

Reklama

Reklama