Reklama

Reklama

Magion

(pořad)
všechny plakáty
Rodinný
Československo, 1984, 500x60 min

Hudba:

Jiří Kolafa

Účinkují:

Jan Rosák (moderátor), Petr Jančařík (moderátor), Rostislav Kuba (moderátor), Jiří Chalupa (moderátor), Michal Jagelka, Eva Hrušková, Iveta Bartošová (více)

Obsahy(1)

"Pásmo z animovaných pohádek, seriálů a besed se zajímavými lidmi" (ČT). Oblíbený televizní pořad pro děti a mládež vysílaný mezi léty 1984-1996, vždy ve čtvrtek. Vedle Jana Rosáka byli jeho moderátory Petr Jančařík, Rostislav Kuba nebo Jiří Chalupa. Pořad byl pojmenován podle první umělé československé družice a populární se stal především díky uvádění zahraničních hraných i animovaných seriálů. (berg.12)

(více)

Recenze (104)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Filmová a seriálová pokladnice tehdejšího dětského a pomalu dospívajícího mladého diváka. Nikdy nezapomeneme na tento pořad i na všechny ty filmové slasti s ním spojené. Co jsem měl nejraději, když opomenu pohádky a filmy? Tak asi vždy na konci pořadu, hlasování o příští seriál samozřejmě za pomocí ukázek (kolikrát to byl vážně tuhý boj, kolikrát jsem byl naštvaný že nevyhrál ten můj oblíbený a já musel znovu čekat), na tajemné magické oko, nebo na úchvatnou znělku také nelze zapomenout. To co pro dnešní dítě znamenají dnešní moderní-populární pořady, to pro nás generaci sedmdesátých a osmdesátých let byl Magion s Vegou! Z nostalgie jednoznačně za 5* .*11.4.1984 † 20.12.1996. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Nostalgie po dětství. Vedle Vegy další příklad kvalitní televizní tvorby pro děti, kterým se dnešní zrůdnosti z doby demokracie a tvůrčí svobody nemají šanci rovnat. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Hodnocení je pochopitelně nutno brát s rezervou při vědomí, že jde o pořad viděný před nějakými 25 lety, nicméně ve své době šlo o nejlepší televizní produkci pro svou věkovou kategorii. Zajímavou, profesionálně dělanou a nepodbízivou. Celkový dojem: 80 %. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

V době, kdy si jeden mohl vybrat mezi "Studiem kamarád" a "Pionýrskou vlaštovkou", byl Magion oázou pořadů pro děti. Líbil se mi vždy více než jeho mladší a o něco upovídanější sestřička "Vega", určitě i díky Janu Rosákovi, a mrzel mě každý propásnutý díl. Řada seriálů v něm vysílaných zůstává pro mnohé živou nostalgickou vzpomínkou. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pravidelná, televízna relácia pre deti a mládež "Magion" sa začala vysielať ešte v dobe spoločnej Československej socialistickej republiky. Vtedy som to považoval za svieži vánok, ktorý občas priniesol niečo zaujímave zo zahraničnej tvorby. Väčšinou sa jednalo o nejaký animovaný, alebo aj hraný, seriál. V šedej programovej štruktúre štátom ovládanej televízie bol "Magion" malou oázou pre spestrenie detskej fantázie. Po roku 1989 sa ešte zopár rokov táto relácia vysielala, ale v rastúcej konkurencii komerčných, súkromých televízií po pár rokoch bola z obrazoviek ČT stiahnutá a postupne upadla do zabudnutia. *** ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Magion to byla jistota každého čtvrtka. Tedy na přelomu let osmdesátých a devadesátých a také na přelomu režimu. Pak byl myslím posunut na úterý... Moc dobře si vybavuji pana Rosáka jak nás v listopadu 1989 u obrazovek nabádal, že naši rodiče teď mají spoustu starostí s tím co se děje, tak ať se pěkně usadíme a necháme je to v klidu vyřešit. Možná, že díky tomu, že dítka na režim naštvaných rodičů  byla klidná a rodiče měli dost času na Sametovou revoluci -  vzniklo OF a komančové šli od válu! :-) To je pochopitelně jen nadsázka, nicméně si ten čas jasně vybavuji. Bohužel čvrtek to byl čas kdy jsem chodil na schůzky svého oddílu a i když jsem to měl do klubovny od svého domu jen kousek, konce Magionu jsem nestíhal. A na konci většinou běžel seriál na pokračování, takže odchody byly často doprovázeny hlučným popoháněním mých rodičů a pak úprk z domu. Každopádně Magion, to je neoddělitelná součást mého televizního dětství. * * * * ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Magion a Vega - pořady, na které nemůže dětská část mé duše nikdy zapomenout. Ovšem Magion mi vždy přišel o něco lepší.. ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Kdo byl v 80.letech v dětském věku, tak se zaručeně díval na televizní pořad pro děti s názvem Magion nebo jeho ne tak oblíbenou sestru Vegu. Bylo to průlomové, jelikož se vám nabídly tři seriály ze kterých jste si mohli vybrat ten, který se v příštím období bude vysílat. Pořad zpočátku uváděl Rostislav Kuba, kterého vystřídal Jan Rosák, Petr Jančařík a naposled Jiří Chalupa. Mohli jsme v něm vidět takové serálové skvosty jako Slavný lovec Pampalini, Čáryfuka, Byl jednou jeden... život, Dva roky prázdnin, Goro - bílý pes a mnoho dalších. A musím také připomenout pověstné Magické oko, což znamenalo, že moderátor vytáhl z Magického oka neznámou věc o které si poté povídal s hostem pořadu. Za mě nostalgických 100% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě musím v tomto případě souhlasit s většinou pozitivních komentářů, protože i v mém případě šlo o jeden z nejlepších dětských pořadů, který jsem coby malý nevynechal. Sice už na tento pořad usedl dávno prach, ale nostalgické vzpomínky přetrvávají dodnes, takže se samozřejmě přidávám a dávám nadprůměrné ohodnocení. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Magion vs Vega? Mne určite viac sedel Rosák/Jančařík, než konkurenčný Hložek. Ak ste moja generácia a máte z čias ZŠ nejaký 4* či 5* zahraničný seriál, tak s najväčšou pravdepodobnosťou Vám ho naservíroval Magion (Vega). Kultové nakuknutie do zahraničnej kultúry v časoch, kedy internet bol vľhký sen mizivého % ľudí. ()

Reklama

Reklama