Reklama

Reklama

Magion

(pořad)
všechny plakáty
Rodinný
Československo, 1984, 500x60 min

Hudba:

Jiří Kolafa

Účinkují:

Jan Rosák (moderátor), Petr Jančařík (moderátor), Rostislav Kuba (moderátor), Jiří Chalupa (moderátor), Michal Jagelka, Eva Hrušková, Iveta Bartošová (více)

Obsahy(1)

"Pásmo z animovaných pohádek, seriálů a besed se zajímavými lidmi" (ČT). Oblíbený televizní pořad pro děti a mládež vysílaný mezi léty 1984-1996, vždy ve čtvrtek. Vedle Jana Rosáka byli jeho moderátory Petr Jančařík, Rostislav Kuba nebo Jiří Chalupa. Pořad byl pojmenován podle první umělé československé družice a populární se stal především díky uvádění zahraničních hraných i animovaných seriálů. (berg.12)

(více)

Recenze (104)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě musím v tomto případě souhlasit s většinou pozitivních komentářů, protože i v mém případě šlo o jeden z nejlepších dětských pořadů, který jsem coby malý nevynechal. Sice už na tento pořad usedl dávno prach, ale nostalgické vzpomínky přetrvávají dodnes, takže se samozřejmě přidávám a dávám nadprůměrné ohodnocení. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Dávám sice jen za 4 a to asi proto , že si přesně už moc nevybavím obsah. Pomatuju si na Rosáka či Jančaříka na seriál Bludička. A hlavně jsem se vždy těšil na magický oko ,který vždy blikalo v pravo dole na obrazovce a z něho vždy něco zajímavého vytáhli. Mohla by ČT tenhle pořad spolu s Vegou opakovat , aby dnešní děti viděli na čem jsme vyrostli. ()

Reklama

Verbudrak 

všechny recenze uživatele

Tak když tu na ČSFD vidím "500×60 min.", tak kromě úcty a nostalgie mě jímá navíc velký respekt. Protože toto ohromné kvantum času nebylo vyplněno žádnou vatou. Vzpomínám si, že jsem si naplno užíval i tu znělku. :) Jinak v souboji s Vegou hlasuji pro Magion a vím proč: Rosák byl prostě lepší moderátor než Hložek, to je celé. Díky tvůrcům! ()

e-pilot 

všechny recenze uživatele

Dětské pořady vysílala ČST dost často. Dopoledne Rozmarýnek pro mrňata, odpoledne ve středu Vegu, ve čtvrtek Magion pro školáky, v sobotu Pionierskou lastovičku pro svazáky, v neděli Studio Kamarád a poobědovou pohádku. Magion byl - z mého hlediska - spolu s Jůheláky tím nejlepším, co televize dělala pro dětského diváka. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Při vzpomínce na tento pořad pouze zamáčknu slzu v oku. Seriály, v něm odvysílané, jsou pro mnoho lidí mé generce naprosto kultovní. Dnes bohužel na českých obrazovkách tento typ pořadu chybí....a když vidím, co dnes vysílají, je mi současné generace dětí líto. Za pravdu mi dají všichni, kteří u tohoto pořadu vyrůstali. ()

Zajímavosti (1)

  • Magion je název řady malých družic Země, které byly určeny k výzkumu parametrů magnetického pole, ionsféry a plazmatu v okolí Země. Proto byla v úvodní znělce zobrazena družice. (CRYPT)

Reklama

Reklama