Reklama

Reklama

Vega

(pořad)
všechny plakáty
Rodinný
Československo, 1987, 392 x 60 min

Obsahy(1)

"Skládané pásmo pro malé i velké diváky" (ČT). Mladší z dvojice populárních pořadů pro děti a mládež. Vedle MAGIONU (1984) další pořad, který si získal oblibu především uváděním populárních filmů a seriálů pro děti. Vysílala se v letech 1987-1995 (nejdříve ve středu, v '90 letech potom v úterý) a provázeli jí Stanislav Hložek a Slávek Hrzal. (berg.12)

(více)

Diskuze

rossi001

rossi001 (hodnocení, recenze)

Jako ročník 84 si z těchto pořadů, něco málo pamatuji a ze seriálů vím o Jacku Holbornovi a animovaném seriálu Byl jednou jeden život :-) Bylo mi kdysi líto, žeto  v 95 to skončilo :-/

A.MacGyver

A.MacGyver (hodnocení, recenze)

Já měl raději magion, ale vega byla také super, dá se někde stáhnout nějaký díl?

mibara

mibara (hodnocení, recenze)

Jediná možnost jak znovu vidět starou Vegu je chytit signál který se šíří neustále dál a dál vesmírem,nebo stroj času,ale až lidstvo bude mít tyhle možnosti,budem už asi dávno mrtví,i když kdo ví,pořád ještě existuje možnost nechat se teď zmrazit a nechat se vzbudit v ten pravý čas....

JosephineM

JosephineM (hodnocení, recenze)

Já se koukala na oba pořady, a Vegu jsem měla vždycky raději. Standa Hložek je vyloženě sympaťák. Na Jacka Holborna zapomenout nejde :-) Ani na dráčka Soptíka :-)

mibara

mibara (hodnocení, recenze)

berg.12:Pokud jde o 80 léta ve Veze a seriály,které soutěžily na přání,tak ty premiéru většinou neměly,byly uváděny v rámci vysílání Československé televize už dřív,zpravidla v podvečerním čase.Např seriál Děti z Kouřové hory měl premiéru v Československé televizi už v roce 1983.V první Veze ze dne 7.1.1987 se vysílalo toto: sovětská pohádka "Ach, ty mluvící rybko",pak první díl nějakých Historek o tučňácích (NDR) a první díl seriálu Strašidla pod Čertovým kolem.

berg.12

berg.12 (hodnocení, recenze)

Karlos80: Počet dílů mi zaslali z ČT a ca odpovídá i informacím odtud http://www.tv-porady.cz./?clanek=clanek31, které také musejí mít nějaký oficiální zdroj. Oproti tomu Magion by měl mít podle ČT pouhých 284 dílů, což by odpovídalo tak době předrevolučního vysílání. Podle telefonického rozhovoru v tom měli trochu zmatek a padlo i číslo nad 500, což by pravidelnému čtvrtečnímu vysílání odpovídalo.

Pokud si někdo nějak věrohodně vzpomene, které seriály měly ve Veze svou premiéru, ten seznam velmi rád doplním.

Ony

Ony (hodnocení, recenze)

mibara: Děkuji za vyčerpávající odpověď. Uklidnil jsi mě.

mibara

mibara (hodnocení, recenze)

Ony: V 80.letech byla Vega vysílána ve středu,v 90.letech pak vysílání přesunuly na úterý ( místo úterního Studia Kamarád,které bylo zrušeno)

Karlos80

Karlos80 (hodnocení, recenze)

Komu a kde se podařilo vypátrat počet dílů? Jinak nebylo by od věci aby se tu vedl nějaký seznam, věcí co tam odvysílali, pro lepší představu...

Ony

Ony (hodnocení, recenze)

Sakra, opravdu to dávali ve středu? Už léta je pro mě Vega téměř synonymem slova úterý.

mibara

mibara (hodnocení, recenze)

Dadel:První Vegu ze dne 7.1.1987 moderoval Standa Hložek,krátce nato byl jako druhý moderátor představen i Slávek Hrzal,ale ten tam byl spíš,když Standa nemohl moderovat,spíš jako takový záskok.Standa ve Veze vydržel až do konce.Někdy v roce 1994 s ním začala spolumoderovat Lucie Novotná ( desetiletá holka ).

Dadel

Dadel (hodnocení, recenze)

canakja: Standa Hložek a Slávek Hrzal (přidat coby herce!). Jen nevím, kdo z nich tam byl dřív

Reklama

Reklama