Reklama

Reklama

Vega

(pořad)
všechny plakáty
Rodinný
Československo, 1987, 392 x 60 min

Obsahy(1)

"Skládané pásmo pro malé i velké diváky" (ČT). Mladší z dvojice populárních pořadů pro děti a mládež. Vedle MAGIONU (1984) další pořad, který si získal oblibu především uváděním populárních filmů a seriálů pro děti. Vysílala se v letech 1987-1995 (nejdříve ve středu, v '90 letech potom v úterý) a provázeli jí Stanislav Hložek a Slávek Hrzal. (berg.12)

(více)

Recenze (73)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Jestli si to dobře pamatuji, tak ve Veze byly spíš zahraniční seriály typu Jack Holborn a v Magionu takový chujoviny jako My holky z městečka apod. Čili jestli to tak opravdu bylo, tak jsem rozhodně radši koukal na Vegu... (jestli ne, tak jsem nejradši koukal na obojí) ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Stanislav Hložek mi jako moderátor nikdy moc sympatický nebyl. Vega měla také o něco více balastu v podobě rozhovorů a reportáží a později trochu doplatila na experimentování s vysílacím časem. Ale občas se jí podařilo vyzobnout Magionu nějaký ten zajímavý seriál. Mít tréninky v Magionovém čtvrtku namísto Vegové středy by mě určitě mrzelo mnohem víc. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Pravidelná, televízna relácia pre deti a mládež "Vega" sa začala vysielať ešte v dobe spoločnej Československej socialistickej republiky. Bola to vlastne sesterská dvojička „Magionu“, ktorý bol uvedený už o tri roky skôr. Vtedy som tieto dva projekty považoval za svieži vánok, ktorý občas priniesol niečo zaujímave zo zahraničnej tvorby. Väčšinou sa jednalo o nejaký animovaný, alebo aj hraný, seriál. V šedej programovej štruktúre štátom ovládanej televízie boli „Vega“ a "Magion" malou oázou pre spestrenie detskej fantázie. Po roku 1989 sa ešte zopár rokov táto relácia vysielala, ale v rastúcej konkurencii komerčných, súkromých televízií po pár rokoch bola z obrazoviek ČT stiahnutá a postupne upadla do zabudnutia. *** ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Kdybych měl srovnat Vegu s Magionem, asi bych je dal na stejnou příčku. Vega měla tu výhodu, že středy jsme měl volné. Žádný kroužek, tudíž jsem ji mohl ve středu vidět celou. Do dneška si pamatuji tu znělku. Tehdy moc pořadů pro odrostlejší děti nebylo a tak myslím měla s Magionem slušnou sledovanost. A přidám hvězdu za tu vzpomínku na dětství... * * * * ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Vega a Magion - pořady, na které nemůže dětská část mé duše nikdy zapomenout. Ovšem Vega mi vždy přišla o něco slabší.. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Já si teda pamatuji Hložkovu Vegu, kterou určitě dávali v úterý, protože jako dítě jsem měl nejraději úterky a čtvrtky, právě kvůli Veze a Magionu. Pro mě nezapomenutelné pořady. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak Standa Hložek neválel jen po boku Petra Kotvalda, ale i coby moderátor dalšího slušného pořadu pro děti, které jsem v dětství tolik miloval. Je obrovská škoda, že dnes už žádné takové neexistují, nebo alespoň podobné kvality. Samozřejmě i v tomto případě v mém případě zafungovala hlavně nostalgie a stejně jako u Magionu tak i zde dávám nadprůměrné ohodnocení. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Mladšia sestra Magionu, ktorá bola vysielaná v iný deň. Ako keby niekto deťom komentovane triedil Netflix a spol, a pomáhal im vyberať to pravé orechové. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Nevěřím svým očím, když vidím název VEGA! Tak historický pořad, který jsem sledoval když mě bylo snad 8. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Magion s Jančaříkem, Vega s Hložkem a Kuřátka... Kdepak, dřívější dětská produkce měla úroveň, což se bohužel Kouzelné školce apod. říci nedá... ()

Reklama

Reklama