Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každou neděli ráno jsme mohli vidět tento dětský pořad. V každém dílu byly různé pohádky a v pořadu vystupovali i postavičky Jů, Hele, Hary Šoumen, Muf Supermuf, Tryskomyš, Šamšula atd. (duklak2)

Recenze (82)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Jů a Hele, Hary Šoumen, Muf, Supermuf, Tryskomyš a další.. Týden co týden, každou neděli ráno až do roku 89' poté se pořad přejmenoval tuším na "Studio Rosa" pak na "Jů, Hele, neděle" a v různých obměnách přetrval až do dnešních dnů!!! Kultovní pořad až poté přišly Magion s Vegou, které tak trochu tomtuto pořadu z mého pohledu ubraly na popularitě.. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Letitý páteřní pořad našeho televizního českého vysílání pro děti a mládež si setrvale zachovával vysokou profesionální úroveň, která vznikala postupně na přelomu padesátých a šedesátých let minulého století a byla spojena s osobnostmi typu Štěpánky Haničincové nebo Olgy Čuříkové. Pominout nelze ani plejádu dalších skvělých jmen přímo či nepřímo navazujících na tehdy rozlehlou oblast tvorby pro nejmladší posluchačskou a diváckou generaci. O tehdy dosahované úrovni a jejích výsledcích si budeme muset ještě hodne dlouho nechat dát zdát. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Neděle 7:58 - čekání u monoskopu na zahájení vysílání. 8:00 znělka ČST. Přetrpět nekonečných 5 minut u čtených zpráv a pak už konečně mohl začít nejsledovanější dětský pořad. Nejsledovanější proto, že do příchodu "Magionu" a "Vegy" nebylo prakticky co jiného sledovat. Stopáž pořadu umožňovala nasazení delších (povětšinou inscenovaných) pohádek, součástí Studia Kamarád býval i "Malý televizní kabaret" a pokud si dobře vzpomínám, i zbylý obsah tvořila téměř výhradně československá produkce. Scénky ve studiu hrané černým loutkovým divadlem jsem moc rád neměl (odporný Harry Šoumen), na druhou stranu Mufovy zlořády měly celkem úroveň. Celkově vzato to byl pořad, ke kterému jsem už jako malý měl poměrně ambivalentní vztah, a když přišel "Walt Disney uvádí", přeběhl jsem k sobotním ránům bez většího záchvěvu nostalgie. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Na Slovensku sme mali najskôr Dancúľa a potom Kuka. Spolu s nimi to dlhé roky ťahala Patrícia Jariabková. Každú nedeľu ráno uvádzali pásmo rozprávok pre najmenších divákov. Málo kedy som si ich nechal ujsť. Avšak česká obdoba tejto detskej relácie šla vtedy úplne mimo mňa. Chlpatý hlupáci Jú a Hele a ich ďalší podivní kolegovia sa mi vôbec nepáčili. Bol som jednoducho odchovaný na niečom trocha inom. "Studio Kamarád" ma nezaujímalo. ** ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Hrůza a děs 2011-2012, Studio trapárna. Naprosto trapní moderátoři nebo co to bylo, kteří působí jak ty nejvymaštěnější lidi na světě! A na tohle se mají dnešní děti koukat? Jediné co na tom šlo byly pohádky, ale to je kapitola úplně jiná. Nechci nějak strhávat dřívější studio. ( Hodnocení: 5/10 ) ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

1000x lepší než děsiví a idiotští američtí muppeti, nebo jak se vlastne jmenují. Navíc zkombinované s písničkami, pohádkami, moudry :-)... ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

S odstupem času naprosto nechápu, co mě na tomhle pořadu bavilo (s výjimkou pohádek - ty můžu pořád). Besedy, kabaret - omg, fakt jsem se na tohle každou neděli ráno těšila?!? Děti holt nejsou tak náročné publikum, jak s oblibou tvrdí herci a moderátoři:-). V hodnocení tedy zohledňuji tu někdejší přízeň, protože ve svém věku už to skutečně nejsem schopná posuzovat objektivně, sentiment mi vůči tomuto pořadu každopádně nezůstal. 55% ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Ranní brzské probouzení s pohádkami dětství... byly to hezké dávné dny..! Ovšem nechtěl bych být dneska malým děckem a vidět to, co děti vidí a slyší z tohoto pořadu.!!! :-((( ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Studio kamarád bylo jasným bodem každé neděle pokud člověk jako dítko někam s rodiči nejel. A ctili jej i babičky, které jinak hned po pořadu vyháněly dětičky ven na vzduch nebo na procházky.  Díky tomuto pořadu měla řada rodičů možnost se o víkendu trochu dospat, protože odrostlejší dětičky zvládnuvší si už samotné zapnout všechny ty televizory značek Tesla, Selena nebo Rubín se uměly vzbudit na čas. Pak už jen stačilo potichu  zmizet v obývacích pokojích před televizní obrazovky ještě pěkně v pyžamu, zachumlat se do heboučké larisy a koukat ... Je zajímavé, že si vybavím jakoukoliv socialistickou znělku tehdejších pořadů a to nejen pro děti, ale znělku Studia kamarád si nevybavuji.  Když jsem si jí pustil na ytb, vůbec mi to nic neříkalo...  Studio kamarád byl hlavně Jiří Chalupa, který mu opravdu vtiskl kus sebe a posunul tento pořad ještě někam dál. Ten se mi vybaví jako první a pak hned v závěsu samozřejmě Jů a Hele se svým - ahoj kamarádi! Máme vás rádi ! S hlasy pana Lábuse a Jiráka.  No a samozřejmě všichni ti černí loutkoherci míhající se černým pozadím studia držíc v rukách tryskomyšku nebo zlouna Mufa Supermufa. Časem přibyl i Hary šoumen dabovaný panem Cízlerem. A to vše byo zarámováno tehdy mnou ne tak oceňovanými (o to ale dnes více) kulisami a kresbami úžasného výtvarníka pana Stanislava Holého. Různá vyprávění a blbnutí Mufa s Jůheláky sice bavilo, ale vždy jsem se nejvíce těšil na pohádky, Malý televizní kabaret a pravidelný seriál v závěru. Arabela, Létající čestmír, Křeček v noční košili atd... Úžasný čas tehdy... Je zajímavé, že se pak kouzlo vytratilo. Objevili se novímoderátoři i nové figury např. pták Čau, ale to už nebavilo. On byl člověk už i trochu starší, takže je pochopitelné, že měl jiné zájmy. Zajímalo by mne ale zda na ty pozdější malé diváky mělo stejný účinek jako na nás co jsme jej sledovali ještě černobíle v úplných začátcích. Žádnou ideologii či propagandu režimu si nevybavuji, byť i tam nejspíše soudruzi zvolna tlačili na pilu už i u těch nejmenších diváků... Ze sentimentu přihazuji pátou hvězdičku. * * * * * ()

Idaho 

všechny recenze uživatele

Plný počet si zaslouží asi jen díly s Jiřím Chalupou, poté to šlo pomalu, ale jistě do kytek. Jinak to byl bezpochyby jeden z mých pořadů dětství a vždycky jsem držel palce, aby zatrhli Mufovi ty jeho lumpárny. :-) ()

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Podívejte se, milé Hele. Ano, milé Jů? Chtěl jsem napsat něco o nedělním vstávání, ale výstižněji než berg.12 bych to nedokázal. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

V sobotu ráno Pionýrská vlaštovka a v neděli Studio Kamarád, to jsou nezapomenutelné atributy mého dětství. Připouštím, že při hodnocení zvítězila nostalgie nad skutečnou kvalitou. Ale na 4* ten pořad byl. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Pásmo pohádek a hlavně loutek od Vidlaře je nezapomenutelné. Kdysi jsem dokonce štval ostatní členy rodiny tím, jak jsem neustále jako dítě poukazoval na to, kdy je vidět vodič loutky a kdy ne. Později se na to všichni přestali dívat, protože mě měli nad hlavu. Kvalita šla rapidně dolů a kouzlo pohádkového pásma opadlo s přibývajícím věkem. Až nedávno jsem zjistil, že legendární Chalupa pořád na tom pořadu dělá a vypadá stejně jako před X lety. 60% ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Už mě Jú a Hele nepřišli, jako moji kamarádi, ale jakoby mě stále nutili se bavit, ale nebylo z čeho. Moc si vynucovali pozornost, a způsoby, jakým to dělali mě neimponovali. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Každý na to čuměl a kdo říká, že ne tak stejně kecá. Za mého mládí stejně nic moc jiného nebylo a tak i já sledoval Jů a Hele a nejrůznější pohádky. Je pěkné, že se tento pořad vysílá i v dnešní době a přestože už dle mého nemá takové kouzlo a kvalitu jako kdysi, pořád má nejmenším co nabídnout. ()

kajda.l

všechny recenze uživatele

Nebýt Harryho Šoumena,dal bych víc!! Ale na mufa a jůheláky nedám dopustit..Pěkná vzpomínka,týden co týden, každou neděli v 8:00 jsem dřepěl u naší staré dobré Capely a poté Rubin Tesly.. ()

Reklama

Reklama