Reklama

Reklama

Ztracené město

(TV film)
  • Německo Lost City Raiders (více)

Obsahy(1)

Před čtyřiceti lety série několika přírodních katastrof vyvolaných globálním oteplováním úplně změnila podobu Země. Sedmdesát procent světové pevniny bylo zaplaveno mořem. Významná přímořská sídla úplně zmizela ze zemského povrchu nebo se zčásti ocitla pod mořskou hladinou. V oceánu se topí newyorská Socha Svobody, do nápisu Hollywood se opírají mořské vlny, Eiffelova věž se skrývá pod hladinou téměř celá a z legendární Cukrové homole v Riu se stal obyčejný kopec vystupující z vody. Proto Vatikán vysílá dva bratry na misi, která má jediný cíl: zachránit ze světa to, co z něj ještě zbylo. To jim ulehčí starobylý artefakt, pomocí kterého lze snížit hladinu oceánů. O artefakt však musí svést boj s přírodními živly a také s krutým padouchem, který by ho chtěl využít k ovládnutí celého světa. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (127)

petaspur 

všechny recenze uživatele

Snímek, ve kterém 32 špuntů umístěných v bodech konvergence kosmické energie drží vodu, která v důsledku globálního oteplování zaplavila města. Za této situace do děje vstupují dva bratři (kteří nejsou bratři a jejich otec není jejich otec), kteří za pomoci Vatikánu a moderní fyziky zachrání svět. Už dlouho jsem se tak nenasmál u seriózně se tvářícího díla. ()

-soch- 

všechny recenze uživatele

Podmorské efekty (rybičky, ktoré vyzerajú ako mizernom animáku) sú o ničom a celkovo sa film nevyznačuje nejakým špeciálnym momentom pre oko. Raz sa to ale vidieť dá. PRVÚ hviezdičku dávam za to, že to nebola až taká nuda a DRUHÚ hviezdičku dávam za to, že sa Nemcom podarilo osloviť niekoho spoza mora (James Brolin). Uvedenie tohto filmu na STV ma, priznám sa, troška prekvapilo, keďže v posledných rokoch sa zaoberajú oveľa väčšími brakmi. BROLINA dabuje DUŠAN JAMRICH. Réžia slovenských dialógov: JOZEFÍNA ŠUJANOVÁ ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tak se nám zase globálně oteplilo a hladiny oceánů zalily většinu pevniny, ale nezoufejme, životní standard se tím nijak nesnížil a navíc černoprdelníci z Vatikánu znají z pohodové mizérie cestu ven: stačí vyslat svatou trojici nebiologický otec, adoptivní syn a adoptivní syn na quest za pečlivě schovanou kouzelnou hůlkou. Tento magický artefakt umí plno fíglů - rozestupovat moře, měnit vodu ve víno a v neposlední řadě vytáhnout špunt ze dna zeměkoule (jednoduše přebytečnou vodu spláchnout někam do hajzlojádra). Pokud už jste si vytřeli z očí slzy smíchu, pak vězte, že zápletka je v detailech ještě podstatně humornější. Idiocii scénáře podtrhuje logiky prosté jednání postav i nejapné dialogy, kdy divák mezi záchvaty chechtání konsternovaně přemítá, jaké hovadiny dokáží trousit herci s vážnou tváří. Když už někdo natáčí takhle kardinální kokotinu, měl by to pořádně prošpikovat nadsázkou, což tvůrcům jaksi nedockvalo (a přesto se divák směje, až se za ovladač popadá). Samostatnou zmínku zasluhují kostýmy: kdo v čem ze svého domácího šatníku přišel na scénu, v tom účinkoval. Mládež propadla funkčním dresům, kikiny co nejvíce vystrkují kozy a James Brolin našel ve skříni slušivé světlé manšestrové sáčko, dokonale vhodné pro pobyt na lodi v teplém postapokalyptickém světě. Triky nevzbudí zrovna užaslé vzdechy, ale s ohledem na celkovou lacinost a bídu příliš neznechutí, k zachechtání přimějí jen někdy. Čas od času nám filmaři ukážou zvlněnou hladinu, ze které vyčnívají akorát nejvyšší paneláky velkoměsta, aby nás v příštím okamžiku hodili přímo do ulic, kde v záběrech korzují turisté, ba dokonce cyklisté i s přilbičkami. Veškerá technika normálně funguje, jachty jsou krásně nablýskané, lidé jsou čistí, hezky oblečení a spokojení... zkrátka postkatastrofický svět jako sviňa. S něžnou nostalgií jsem si zavzpomínala na staršího filmového sourozence s ožábrovaným Kevčou Costnerem a na tenhle televizní výblitek, natočený za týdenní výplatu newyorské hajzlbáby, pohrdavě pliju, chčiju, prdím a vysrat jsem se na ni měla před usednutím k TV obrazovce. 19% ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Název je trošku zavádějící, spíše se to mělo jmenovat Ztracené žezlo. Jde o dobrodružný film na pozadí celosvětové přírodní katastrofy vyvolané globálním oteplováním. Lovci pokladů musí najít ztracený artefakt, který by tyto následky zmírnil. Trošku mi to připomínalo Vodní svět, ale ten byl lepší. Zvláštní, vždycky, když vidím nějaký katastrofický film, tak tam nesmí chybět Socha svobody a Eifelova věž. Záběry na zatopená města byly zajímavé a ty podvodní také. Já mám ráda katastrofické filmy, ale tady mi něco chybělo. Vodní svět tu slouží pouze pro dokreslení atmosféry. ()

V.N. 

všechny recenze uživatele

Naprostá šílenost na atraktivní téma. Vizuální stránka filmu je hodně, hodně televizní, výkony herců průměrné a scénář vycucaný z prstu. Prostě takový televizní bratříček velmi podobné nedotaženosti s názvem Lovci pokladů. Několikrát jsem se při sledování tohoto filmu od srdce zasmál, takže musím chtě nechtě dát alespoň dvě hvězdy. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Na filmu spolupracovala německá komerční televizní stanice ProSieben, americká kanelová síť Sci Fi Channel a rakouská společnost Tandem Communications. (Terva)
  • Stanice Sci Fi Channel doufala v úspěch a v seriálové pokračování. Po chladné odezvě však práce na seriálu skončily. (Terva)

Reklama

Reklama