Reklama

Reklama

Ztracené město

(TV film)
  • Německo Lost City Raiders (více)

Obsahy(1)

Před čtyřiceti lety série několika přírodních katastrof vyvolaných globálním oteplováním úplně změnila podobu Země. Sedmdesát procent světové pevniny bylo zaplaveno mořem. Významná přímořská sídla úplně zmizela ze zemského povrchu nebo se zčásti ocitla pod mořskou hladinou. V oceánu se topí newyorská Socha Svobody, do nápisu Hollywood se opírají mořské vlny, Eiffelova věž se skrývá pod hladinou téměř celá a z legendární Cukrové homole v Riu se stal obyčejný kopec vystupující z vody. Proto Vatikán vysílá dva bratry na misi, která má jediný cíl: zachránit ze světa to, co z něj ještě zbylo. To jim ulehčí starobylý artefakt, pomocí kterého lze snížit hladinu oceánů. O artefakt však musí svést boj s přírodními živly a také s krutým padouchem, který by ho chtěl využít k ovládnutí celého světa. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (127)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Ha! Svět spasilo žezílko, smutní vodník Česílko... ;o] . . . Hm, má cenu tuhle na vodě plavoucí televizáčtinu nějak čeřit? Vodu kalit? Fákty i artefákty... Amen. - - - - - (Poprvé viděno 18.7.2009 na tv Nova, komentář zde mezi plky třiatřicátý utopený - 18.7.2009) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ťažká blbosť! Scenár, herci a všetko možné na čo si len spomeniete nestálo ani len za zmienku, snáď ešte tak celkom slušné efekty, ale inak brak jak šľak! 15%. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Na televizi poměrně zábavné. Triky slušné, Somerhalder se snaží a Bettina v neoprenu nevypadá zle. Jen co měla znamenat ta sekající se akce? To mělo být něco jako umění nebo co? Nebýt toho možná bych uvažoval i o třech. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Tak se nám zase globálně oteplilo a hladiny oceánů zalily většinu pevniny, ale nezoufejme, životní standard se tím nijak nesnížil a navíc černoprdelníci z Vatikánu znají z pohodové mizérie cestu ven: stačí vyslat svatou trojici nebiologický otec, adoptivní syn a adoptivní syn na quest za pečlivě schovanou kouzelnou hůlkou. Tento magický artefakt umí plno fíglů - rozestupovat moře, měnit vodu ve víno a v neposlední řadě vytáhnout špunt ze dna zeměkoule (jednoduše přebytečnou vodu spláchnout někam do hajzlojádra). Pokud už jste si vytřeli z očí slzy smíchu, pak vězte, že zápletka je v detailech ještě podstatně humornější. Idiocii scénáře podtrhuje logiky prosté jednání postav i nejapné dialogy, kdy divák mezi záchvaty chechtání konsternovaně přemítá, jaké hovadiny dokáží trousit herci s vážnou tváří. Když už někdo natáčí takhle kardinální kokotinu, měl by to pořádně prošpikovat nadsázkou, což tvůrcům jaksi nedockvalo (a přesto se divák směje, až se za ovladač popadá). Samostatnou zmínku zasluhují kostýmy: kdo v čem ze svého domácího šatníku přišel na scénu, v tom účinkoval. Mládež propadla funkčním dresům, kikiny co nejvíce vystrkují kozy a James Brolin našel ve skříni slušivé světlé manšestrové sáčko, dokonale vhodné pro pobyt na lodi v teplém postapokalyptickém světě. Triky nevzbudí zrovna užaslé vzdechy, ale s ohledem na celkovou lacinost a bídu příliš neznechutí, k zachechtání přimějí jen někdy. Čas od času nám filmaři ukážou zvlněnou hladinu, ze které vyčnívají akorát nejvyšší paneláky velkoměsta, aby nás v příštím okamžiku hodili přímo do ulic, kde v záběrech korzují turisté, ba dokonce cyklisté i s přilbičkami. Veškerá technika normálně funguje, jachty jsou krásně nablýskané, lidé jsou čistí, hezky oblečení a spokojení... zkrátka postkatastrofický svět jako sviňa. S něžnou nostalgií jsem si zavzpomínala na staršího filmového sourozence s ožábrovaným Kevčou Costnerem a na tenhle televizní výblitek, natočený za týdenní výplatu newyorské hajzlbáby, pohrdavě pliju, chčiju, prdím a vysrat jsem se na ni měla před usednutím k TV obrazovce. 19% ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Zas tak tragicky, jako ostatní kolegové, bych to neviděl. Ano, je to béčkový film, ovšem oceňuji nápad s těmi napůl zatopenými městy s novými názvy (Nový Řím, Nový Vatikán,...) a také zabřednutí do templářské minulosti. Film tak trochu na způsob Lary Croft, ale (ještě) výrazně slabší..zhlédnout se to dalo, pokud nečekáte nic převratného. ()

Arkos 

všechny recenze uživatele

Po přečtení ostatních komentářů s nimi až tak nesouhlasím. Na to, že je to béčko, tak to až tak špatný nebylo, dívat se na to dalo celkem v pohodě. Pokud jde o triky, tak si musíme uvědomit, že to není velkofilm, takže podle mě byly celkem slušný. Dávám 3 hvězdy. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Snímek, ve kterém 32 špuntů umístěných v bodech konvergence kosmické energie drží vodu, která v důsledku globálního oteplování zaplavila města. Za této situace do děje vstupují dva bratři (kteří nejsou bratři a jejich otec není jejich otec), kteří za pomoci Vatikánu a moderní fyziky zachrání svět. Už dlouho jsem se tak nenasmál u seriózně se tvářícího díla. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 4/10 Děj 3/10 Hudba 2/10 Efekty 4/10/// +snad potěší Ian Somerhalder a některé záběry, líbil se mi happy end -slabí hudební doprovod, film se kupodivu obešel bez efektů (rozuměj: tvůrci se ani nenamáhali), jinak velice zdlouhavé a únavné, to znamená nudné/// Další německá produkce. Proboha. Je to z toho cítit a vidět na sto honů. Němci se prostě nezmění. Je jedno jestli točí romatiku, katastrofu nebo sci-fi. Pořád to vypadá stejně.Hezký plakát, zajímavý námět, jenž je nevyužit a film se tak smrskl do něčeho co připomíná Lovce pokladů a je to přitom dost nezáživné./// Celkem 34%/// ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Nebyť tej historicko - dobrodružnej zápletky siahajúcej až k templárskym artefaktom, asi idem s hodnotením nižšie. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé, moc nechápu ten název Ztracené město, protože těch měst moc neuvidíte ani pod a ani nad vodou. Nějaký náznak dobrodružství tu je, ale vytratí se po ehmm, smrti otce a tak už jen čekáte, jak s tou vodou pryč. Do toho nesmí chybět zloduši, lovestory a happyand. Triky v podobě dvou tří zbytků budov nad hladinou oceánu jsou dost chabé, ale v této cenové kategorii nemůžeme čekat zázraky... Zajímavosti: Ikdyž prezident Klaus tvrdí, že globální oteplování není, založil tajnou skupinu lidí, která již po ztraceném žezlu pátrá. :-) 35% ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

S Novou to jde evidentně z kopce, když podobnou přiblblou televizní slátaninu vysílá v sobotu od 20.00 a ještě ji v upoutávkách inzeruje coby MEGAFILM :-))). ()

honajz 

všechny recenze uživatele

A tak s dálkáčem v ruce a prstem na spoušti FF to docela jde. Triky jsou slušné, podmořské záběry se vydařily. Holky nic moc, i když jedna se promenuje v plavkách, ale to radši neměla dělat, a ta druhá má aspoň velký kozy. James Brolin hraje úměrně žánru a rozpočtu, ale pořád nadstandardně, a když jeho postava zmizí, zůstane je tu jen jeden macho a jeden počítačový fanda, co umí opravit dálkový skener bouchnutím pěsti. Taky ten Nový Vatikán trochu nechápu a hlavní záporák že je Rus, to je tak strašně omleté klišé, až bolí. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Opravdu velká blbina, ačkoliv příběh zase tak špatně vmyšlen není, zpracování vzhledem k TV produkci, není také až takovou katastrofou, ale výkony a dialogy herců tomu zde dodávají korunu. ()

rikitiki

všechny recenze uživatele

Ráda bych dala odpad, ale slíbila jsem si, že budu hodnotit jen filmy, které jsem viděla do konce (nebo téměř). Tak ale takovuhle blbost, abys pohledal. Viděla jsem dvacet minut, neboli smíchaný Den poté, Šifru mistra Leonarda a Vodní svět, což samo o sobě byly nebetyčné hrůzy, ale tady to dosáhlo vrcholu před kterým by se sama Babylonská věž začervenala a šla se zahrabat. Tudíž přepínám na mnohem vtipnější, dramatičtější a inteligentnější program - monoskop - a radím spálit všechny kopie tohoto filmu a všechny mozkové buňky tímto filmem zasažené radím vypálit dobrým pitím. A už na to nikdy nemyslet. P. S. A už vůbec nechápu, proč Němci, pokud mají potřebu vytahovat mystické artefakty, nesáhnou po Nibelunzích! Tam se jim takových krámů válí haldy. Nebo nejdou do Grimmů... /25. 6. 2010/ ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Hodně průměrný německý katastrofický film, který nám žádnou velkolepou show nenabídne. Herecké výkony jsou asi tím jediným, k čemu nemám nějak extra výhrady (protože byly taky průměrné). Horší už to bylo se scénářem, který si pro nás připravil spoustu nudných pasáží a jen opravdu málo těch zajímavých – no a vinou kameramana a borců přes efekty jsem si místy připadal jako ve zlém snu – ty pěstní souboje, to byl teda pěkně ochotnický hnus. Co se mi však na filmu líbilo asi nejvíc, bylo hledání pokladů, jízda na vodních skútrech a Bettina Zimmermann. I kvůli ní dám nakonec těch 50%, ale nejraději bych šel ještě níž: to „ televizní film“ je tu totiž tentokrát patrné (na oko) až moc… ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Dobrodružná slátanina nehereckých výkonů a všech možných klišé, která dosahuje "kvalit" žánrově příbuzného druhého Tomb Ridera a nad kterou nevěřícně kroutí hlavou nejenom náš pan prezident. ()

Sifaka odpad!

všechny recenze uživatele

Hrozná kravina, neskutečně špatné herecké výkony a tradičně šílený dabing na Nově, je třeba ještě něco dodávat ... ()

HateBreeder 

všechny recenze uživatele

Už už jsem si říkal, že bych tomu mohl dát průměrné hodnocení, že i přes poněkud naivní zpracování, nedotáhnutý scénář, úsměvné výkony hlavních hrdinů to bylo docela koukatelné ... jenže pak přišel závěr a autor vše spláchl do hajzlu (jak roztomile symbolické, nemyslíte? :) ()

Reklama

Reklama