Reklama

Reklama

Epizody(7)

Obsahy(1)

Cyklus dobových komedií s hereckými výkony, které vás potěší. (Česká televize)

Recenze (21)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Pro mě až doposud neznámá ale o to více takové milé, ranní, odpočinkové a zábavné překvapení. Viděl jsem právě dnes úplně náhodou jeden díl a sice "Ženich hraje na lesní roh" (4) a celkem jsem se bavil hlavně tedy při hereckým výkonech (pokud to tak šlo vnímat) Miroslava Moravce, Stanislava Třísky nebo Josefa Větrovce. Takové dobové příběhy z menšího městečka..Koukatelné to ale je. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Seriál s několika neodolatelně vtipnými momenty, ve kterých krom jiných exceluje Jandák a hlavně Josef Větrovec, jenž opět dokazuje jedinečný a mistrovský komediální potenciál (zde zejména 4. díl). ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Kdybych musela žít mezi takovými lidmi, tak si radši podřežu žíly. Ale koukat na to je parádní záležitost. První díl byl sice lehce hysterickej, druhej o ho*ně, ale od třetího dílu je to jízda králů a některé hlášky jsou neuvěřitelné :-) rozhodně je to zábavnější, než většina dnešní seriálové produkce. Za mě spokojenost. ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Zajímavý, i když poměrně málo známý seriál se slušným obsazením vykreslující ne zrovna lichotivé vlastnosti české společnosti právě v období cinkání klíči - hamižnost, pokrytectví a korupci, tedy hnacími řemeny tolik opěvovaného sametu. Seriál tak trochu připomíná Chalupáře, už proto, že i zde Větrovec ztvárnil roli předsedy Národního výboru. První čtyři díly mi přišly o něco zajímavější a zábavnější, na zbývajících třech se přece jen už podepsala změna režimu. Vzhledem k mému proletářskému původu, za mě nejlepší věta zazněla v 5. dílu a měla by být vytesána do kamene: "Lepší kriminálník v příbuzenstvu, než kapitalista." Hodnotím průměrně, tudíž 3 * a 55%. ()

PatoP 

všechny recenze uživatele

Milý, sympatický, oddychový, nenáročný, zábavný a mierne uletený seriál. Zaslúžil by si častejší návrat na televízne obrazovky. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Inspirujici zalezitost v Ostravske tvorbe ...."Vase starosti bych chtel mit, soudruzky zeny...." + parodie na socialismus - doporucuju vsem. Jandak je kral ironie. ()

Kovaja 

všechny recenze uživatele

Hodně povedený seriál na nedělní odpoledne.Výčet herců je náramný a každý kousek má svoji krásnou zápletku.Jandák to je kšeftmen jako víno a Tříska je samorost jak se patří.Výborná byla taky Štěpánková s Větrovcem.Hodně sem se pobavil.Holt takové seriály už nebudou:-(( ()

Haniczka 

všechny recenze uživatele

Je to vtipný, je to pravdivý, uvěřitelný, dobré herecké výkony, dobrá režie i scénáře. Dávám s čistým svědomím 4, protože v televizní produkci tohle hravě porazí i nudné Vyprávěj. ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Povedená a úsměvná rodinná/maloměstská taškařice, která ale obsahuje i tvrdě pravdivé sekvence ze kterých přímo mrazí. A to jak z hlediska politického, tak z toho lidského. Na tehdejší dobu to byl takový průměr naplněný propagandou. Na dnešní dobu to je nadprůměr s přidanou hodnotou ve formě právě té propagandy, která nám krásně ukazuje tehdejší společnost. Nesmím zapomínat ale na fakt, že nadprůměr tomu dávají i některé herecké výkony - to se srovnávat s dnešními “celebritami” opravdu musí a jak krásně to bije do očí! ()

wictoria 

všechny recenze uživatele

o tomhle seriálu jsem neměla ani tušení a poprvé jsem na něj narazila počátkem roku 2009. Po prvním i druhém dílu jsem nadšená! Excelují Zuzana Fišárková a Víťa Jandák ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Teda u vás doma to vypadá. Hlavní motivací k tomu dejchat jsou pro všechny prachy a nebo funkce. A kdo nekrade tak alespoň pomlouvá a intrikuje. No rodinka i celá vesnice k pohledání. V první části se pohádají o výhru v loterii. Ve druhém to rozsekne senilní děda, kterej prachy ukradne a koupí nejdražšího a nejvošklivějšího čokla, co sežene. Všichni se následně těší, jak si namastí kapsy na kšeftu s nebohýma štěňatama. Ve třetí části mistní kronikář a traktorista natočí, jak vidláci říkají pravdu. Jelikož je to filmařský talent od přírody (ví, jak držet kameru, dokonce zapnutou), chce jeho brilantní záběry televize. Tak zoufalá byla před vynalezením telenovel. Tim pádem ale hrozí, že to někdo uvidí a tak se to musí zarazit. Ve čtvrté části je potřeba oženit jednu vlezlou bábu, protože má zbytky slušnosti. Jenže tupej hornysta nechápe, že má opar a tak všechno vytroubí do světa. V pátem pokračování se hospodskej stane profesionálním zlodějem... teda kapitalistou a hned si přidá zářez za nekalou soutěž, zmanipulovanou zakázku a podvod. Šestý díl pojednává o rozkrádání kulturních památek. Vidláci najdou na zahradě mrtvolu a zlato. O artefakt se pohádají, mrtvolu nenahlásí a naleziště před archeology zatají. No a poslední díl vypráví o černé stavbě, tlačence a úplatcích. Ovšem nejkouzelnější na tom střídmějším odvaru Slunce, seno... je, že nikdy nikoho nepotrestají. Ani toho zloděje trubek, asi proto, že se (zcela nečekaně) neudal sám. ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele

Pozvoľna končiaci režim v poslednej perestrojkovej fáze plodil všeličo zaujímavé. Napríklad tento seriál z dedinského prostredia, kde namiesto zidealizovaných postavičiek predošlej normalizovanej éry disponujú hrdinovia podstatne väčšou vypočítavosťou, chamtivosťou či skorumpovateľnosťou. Stále tu niekto dumá ako zarobiť či inak sa obohatiť na cudzí úkor. Začne sa to sporom o výhru v športke, starosťami ako naložiť s výhrou, ku slovu sa dostane moderná technológia v podobe videokamery a jej dopad na život na dedine, nasleduje profesionálne dohadzovanie životných partnerov zo zištných dôvodov, na svoju dobu odvážne súkromné podnikanie v pohostinstve (ovšem naviazané na činnosť ROH), sabotovanie archeologického výskumu a na záver riadna korupcia medzi samotnými funkcionármi. Pomedzi to schôdze SZM či zväzu žien, ktoré už sa zdá nikto neberie vážne. A to všetko vo vrcholne zábavnej forme s hereckými esami (Větrovec, Tříska, Jandák, Štěpánková, Řehoř, Vladyka) pod skúsenou taktovkou ostrieľaného seriálového režiséra. Vynikajúce. Človeku je miestami skoro ľúto, že ten socík netrval ešte o pár rokov dlhšie, pretože by bol zaujímavé, kam by sa v stále viac sa uvoľňujúcej atmosfére a vzrastajúcej odvahe filmových tvorcov dospelo. ()

pOne 

všechny recenze uživatele

První díl byl z přivřením očí za *** - vcelku svěží historka s výhrou ve sportce. Druhý tak za ** - děda se rozhodl vzít osud výhry do vlastních rukou - pořád se na to dalo ještě koukat. Ale třetí díl je odpad! Laciná agitka bez nápadu. Mažu položku z timeru mého PVR. Další díly budou zřejmě ztrátou času. ()

Danulinda 

všechny recenze uživatele

Tento seriál mi zcela unikl a po prvním dílu jsem poměrně potěšený, protože se jedná o solidní průměr, který kazí pouze katastrofálně přehrávající Z. Fišárková, která mi svým naprosto umělým projevem připomíná výkony většiny dnešních (ne)herců. ()

slavo75 

všechny recenze uživatele

...a ja som sa celkom pobavil! :-) Vážne - nie je to žiadna hĺbka, ale ako analýza medziľudských vzťahov aj jednotlivých charakterov to celkom ujde. A že sú kulisy zasadené do obdobia socializmu, nastupujúcej glasnosti a perestrojky? To vôbec nie je dôležité... Charaktery sú večné, prežívajú naprieč dejinami, spoločenskými zriadeniami alebo historickými obdobiami. Podľa mňa naozaj slušne natočené, veľmi dobré herecké výkony. ()

migl 

všechny recenze uživatele

Seriál ako taký nestojí za veľa,ale pár vecí ma prekvapilo, napr. že v roku 1988 už riešili súkromné podnikanie a bez irónie(ako by už vtedy vedeli čo príde). Čo ma ale najviac pobavilo,traktorista JZD chodil v značkových PUMÁCH :-D ()

Reklama

Reklama