Reklama

Reklama

¡Vampiros en La Habana!

  • Španělsko ¡Vampiros en La Habana! (více)

Recenze (4)

majo25 

všechny recenze uživatele

Fakt srandovný parodický animák s upírskou tematikou v modernej Havane. Vysoko oceňujem komickú animáciu, ktorá určite nebude nudiť. Množstvo svojských komických postáv, velké množstvo zaujímavých a vtipných nápadov, akcia a rýchle tempo...prosto moderna ako má byť. Zaujímavosťou je nejaká tá erotika...veru tento snímok nie je veľmi pre detičky. Akurát záver je trochu pretiahnutý. Na to, že je to v prvom rade kubánske, klobúk dolu. Hodnotenie: 80% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Joseph Amadeus von Dracula, známý jako Pepito se v Havaně živí jako trumpetista. O svém původu neví zhola nic, ale jen do doby, než se na něj zaměří dvě upíří skupiny, které touží po získání receptu na vzácný Vampisol (ten údajně umožnuje žít upírům na slunci napořád) a vynalezl jej Pepitův strýc Werner, který jej kdysi na chlapci tajně vyzkoušel a jak se zdá, funguje. Pepito však o ničem nemá ani tušení, má rád muziku a hlavně ženy. Jenže teď má v patách jak klan mafiánských upírů z Chicaga, tak nelítostných zabijáků z Evropy. Když se do toho všeho ještě přimíchá havanská policie, je na hodinu o zábavu postaráno. Strýček Fidel sice zavedl tvrdý režim, ale i přesto dokázali Kubánci natočit několik zajímavých filmů. Tento animovaný kousek patří mezi jedny z nejlepších animovaných parodií všech dob, zvláště pak co se hororové – upírské tématiky týče. Hlavní doménou je tak bezesporu humorná stránka snímku, která si dělá srandu nejenom z upírů či mafiánů, ale i politického systému či havanské policie. Asi nejvíce mne zaujala velice zajímavá gangsterská putika a její „nápojový lístek“. Kromě humoru věnovali tvůrci i velkou pozornost akční stránce, takže se zde dočkáme celé řady přestřelek, honiček a jiných „fightů“, tudíž nuda tady nedostala ani kousek prostoru. ()

Reklama

strougy 

všechny recenze uživatele

Slušná parodie na upírské a mafiánské filmy, která k zesměšnění předloh využívá značně infantilní a eroticky zaměřený humor a odkazuje na tehdejší politickou situaci v Kubě. Ale i přes antikapitalistické zaměření by se z představy o letáku propagujícím Vampisun mohl poučit leckterý student věnující se marketingu a PR :-) ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama