Reklama

Reklama

Aşka Susayanlar / Seks Ve Cinayet

  • USA Thirsty for Love, Sex and Murder
všechny plakáty

Recenze (4)

giallo 

všechny recenze uživatele

Turecká kinematografie je kapitola sama pro sebe. Začíná v mnoha ohledech kultovními Hvězdnými válkami a končí zdejší napodobeninou italského gialla. Pro mě jakož to sběratele všeho, co je spojené s giallem to byla samozřejmost. Samozřejmost, která byla ale velkým omylem. Turečtí tvůrci hold zůstanou tvůrci turečtí a do těch italských jim bude vždycky hodně chybět. Něco tak natvrdlého jako je tohle, jsem dlouho neviděl. Vše se sype doslova pod rukama, přičemž režisér i kameramam na tom mají lví podíl! A ty herecké projevy! Pane bože, děs nejhrubšího zrna. Ještě bych si rád rýpnul do děje, který se snaží vykrát kultovní pecky z dílny velkého Martina. Konkretně jde o The Strange Vice of Mrs. Wardh, z které je použita kompletně hlavní linie. Co a jak konkretně raději nebudu zmiňovat, abych zbytečně nespoileroval, nicméně i tady se vyskytují nelogičnosti a kiksy. Ještě bych snad dopnil vykradení vedlejší linie z Case of the Scorpion's Tail. A co je tedy opravdu dobrého na tomhle paskvilu? Tak to je jednoznačně konec! Ten je tak idiotský, až jsem se musel smát jak blázen. Hold turecká perla mezi jeho exportním zbožím. The worst giallo i have ever seen! PS: Znalý divák jistě pozná ukradený hudební Morriconeho doprovod z Violent City. ()

špaček421 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak z tohohle jsem viděl jenom 20 minut, dál to prostě nešlo. PS. Abych doplnil gialla, fanoušci Belmonda jistě poznali i Morriconeho soundtrack z Kořisti, který hraje při úvodních titulcích. ()

pepua odpad!

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné, opravdu se jedná o remake gialla Sergia Martina Lo Strano vizio della Signora Wardh, prakticky jedna vykradená scéna střídá druhou. Nicméně v několika detailech se příběh nakonec přeci jen liší a to je asi jediný důvod, proč se na film podívat. Jinak je tu opravdu skoro všechno špatně; film má navíc jenom hodinu, takže tam, kde Martino v poklidu buduje atmosféru, zde se pouze rychle a překotně převypravuje hlavní kostra příběhu, navíc prostě není čas. ()

odpadlik123 

všechny recenze uživatele

Náramná věcička a velmi zajímavá hloubková studie do tureckých telenovel remakující původní film snad ještě úspěšněji, než jak to dělají dnešní američtí umělci. Každý nápad, každou scénu a snad i repliku tam musí mít tak, jako v Sig.ra Wardh (teda pokouší se o to). Najdou se tu ovšem i nadějné obměny: Jak se dělá výslech? Bafnete na podezřelé při odchodu a oni vám všechno řeknou. Jak unikáte zabijákovi (maskovanému pouze brýlemi)? Posadíte se po deseti metrech úniku s tím, že to byla fuška a on už po vás nepůjde. Omyl, půjde. Inu svléknete se s tím, že nechcete, aby vám zničil pověst. Trapné, otravné, humor pouze na účet aktérů, jeden herec lepší než druhý (v porno provedení, exceluje zvláště nástupce G. Hiltona). U dramatických výkonů hlavní hrdinky by člověk ani nevěřil, že je to vůbec možné. Leč je. Za takovou debilitu by si to (píšu to, neb se zdráhám označení "film") snad mohlo zasloužit pět hvězd, být to debilita originální a ne opsaná do každého vzdechu. Ovšem za jedinou ze dvou změn proti originálu, odpudivého obstarožního následovníka ubohého Ivana Rassimova, Tarika, a jeho trik s uřízlou hlavou (snad jsem neprozradila moc), si skutečně hvězdičku plně zaslouží - takové gore by povalilo i Argenta a sám Martino by se musel léčit z duševní újmy. A za konec by se nemusel stydět ani Onur a Šeherezáda z jednoho srovnatelně dobrého nejmenovaného seriálu. Skutečně se v Turecku točilo pouze takto? ()

Reklama

Reklama