Reklama

Reklama

Letečtí stíhači v boji

(seriál)

Obsahy(1)

Dokumentární seriál Letecké souboje se zabývá tematikou vojenského letectví a přináší historické rekonstrukce vzdušných soubojů, které se odehrály za první a druhé světové války, Korejské války, války ve Vietnamu i v menších konfliktech, například ve válce v Zálivu či v Šestidenní válce. Bývalí bojoví piloti se v pořadu podělí o své zkušenosti ze skutečných leteckých soubojů, kterých se zúčastnili a počítačové animace poskytnou divákovi lepší představu o tom, jaké to je být účastníkem vzdušného boje. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (115)

Abes odpad!

všechny recenze uživatele

BOHAJEHO! ...byla to naše práce prostě jsem to kropil, muhehehehehe! ...ztrácel palivo a rychlost, jeho stroj už jen tak plachtil, tak jsem ho čumákem svého letounu, na aerodynamické vlastnosti letounů nehledě, asi byl v aero-pytli, tlačil do jeho zádi až do bezpečí, kde se mohl v klidu katapultovat. ...letěl tak nízko že jeho trysky zvířily prach v korytě vyprahlé řeky, držel jsem se v závěsu za ním, až jsem z těch odlítávajících kamínků měl poškrábanou kapotu letadla, sání ty šutry a prach asi minuly, takže motor běžel jako namazanej. ...letěli jsme těsně vedle sebe, tak že se naše křídla téměř dotýkala, podíval jsem se na něj a on se podíval na mě a zahlédl jsem jak mi hrozí pěstí to mi připomíná Hvězdné války pane američane, ten sovětský pilot byl vycvičen asi velmi dobře když dokázal manévrovat ve stísněném prostoru, ku tomu mávat jak na prvního mája a koukat bokem, navíc s rozstřílenou kabinou Tohle je fakt výsměch. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Oslavný pořad pějící ódy na americké letectvo, ovšem s velmi pochybnou dokumentární hodnotou. Naprostá jednostrannost podání pak snadno přebije slušnou technickou kvalitu seriálu, která je navíc devalvována častým opakováním týchž záběrů. A díly z pozdějších sérií, věnované válce ve Vietnamu jsou už naprosto mimo realitu - u diváka bez jakýchkoliv historických znalostí musejí nutně vyvolat dojem, že USA v tomto konfliktu drtivě zvítězily - mírová jednání s vietnamskou stranou jsou zde prezentována jako obrovský úspěch, dosažený zásluhou amerického letectva. Inu dělej co dělej, z hovna bič neupleteš a upleteš-li, nezapráská - jenom zasmrdí. ()

Reklama

Wenca888 

všechny recenze uživatele

Většina informacích podaných piloty je pravděpodobně přibarvené o jejich představy. Těžko říct, zda piloti mají za války čas sledovat až takové detaily jako naštvaný výraz v obličeji pilota letícího vedle společně s hrozící pěstí. Nechci snižovat jejich odvahu, sám bych si v takové situaci cvrnknul do trikotu, ale jejich komentáře vyznívají často nevěrohodně. Jinak grafika dobrá... ()

Petike 

všechny recenze uživatele

Dve hviezdičky za technické spracovanie. Bohužiaľ, so sprievodným komentárom a interview s pamätníkmi je to už horšie, oveľa horšie. Je to taký výklad ako pre škôlkárov alebo čitateľov Nového Času. Viac faktografie a vecnosti prepašovanej medzi vzrúšo scény leteckých bitiek by rozhodne nezaškodilo... Takto je to len taký Deadliest Warrior + americký patriotizmus + kompjútrové výjavy ako z IL-2 Sturmovik. Zaujímavé komentáre : flanker.27 ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Hvězdičky za nápad, animaci a ojedinělé exkurze do taktiky leteckých soubojů. Naopak kritičnost je namístě při zobecňujících popisech vzdušné dominance některé ze stran, jedná se zde přece jen o jednostranná líčení, navíc výběrem těch, kteří přežili. Formát s opakováním po reklamních předělech je pak hotovým mučením. Sestříhat ! ()

Galerie (11)

Zajímavosti (1)

  • K seriálu byla vytvořena i počítačová hra s názvem "Dogfights: The Game", jejíž obsah je se seriálem úzce spjat. (Terva)

Reklama

Reklama