Reklama

Reklama

Ulovit miliardáře

  • angličtina Catch the Billionaire (více)
Trailer
Česko, 2009, 90 min

Předloha:

Martin Nezval (kniha)

Kamera:

Marek Jícha

Hrají:

Tomáš Matonoha, Ester Janečková, Jiří Mádl, Kateřina Pechová, David Štěpán, Josef Carda, Milan Šteindler, Radomil Uhlíř, Miroslav Etzler, Tomáš Vorel ml. (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Miliardáře touží ulovit každý i každá. Policisté, novináři, politici, umělci, dámy i chlápci od náboženství. Na úspěšného podnikatele Patrika Grossmanna je navlečena vykonstruovaná reportáž. Atmosféra zhoustne natolik, že si do něho může každý kopnout, a tím demonstrovat svou morálnost. I jeho přítelkyně, televizní rosnička, cítí, že by její kariéra mohla být ohrožena. Zdálo by se, že musí přijít nezastavitelný pád, když se v marihuanovém opojení dostaví spásný nápad… Podstatnější než příběh je odhalování vztahů a mechanismů, na nichž funguje informační společnost. Diktatury nepoužívaly Public Relations, ale propagandu. O propagandě věděl každý, ale nikdo ji nevěřil. O Public Relations neví nikdo, ale věří mu každý. Zkrátka být dnes miliardářem, není nic záviděníhodného… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (493)

Jacinda odpad!

všechny recenze uživatele

Mám docela ráda Jiřího Mádla a proto mě jeho herecký výkon šokoval...nevím čeho chtěl dosáhnout, ale nedosáhl toho. Další hrůzou byla Kateřina Sedláková a paní Esterka...Člověk by řekl, že když je film (relativně) plný českých hereckých hvězd, bude to za něco stát. Hmm nestálo a co hůř, po úspěšném a pěkném Gymplu, je tohle prostě odpad. Na celém filmu se mi líbily jenom znuděné výrazy Tomáše Vorla ml. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Prostředí 4/10/// +Tomáš Matonoha, příjemná hudba, některé dialogy a scény -samozřejmě strašně nesmyslný scénář a postavy ad absurdum/// :-))) jinak začít nemohu. Čekal jsem něco špatného, ale že mě to bude až tolik bavit jsem vůbec nečekal. Známí herci hrají úplně jiné postavy než jsem u nich zvyklí. Přehrávají a ani se to nesnaží maskovat. Nemůžu si pomoct, tohle mě prostě bavilo./// Celkem 60%/// ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Vorel s Nezvalem měli žalující náladu, tak se rozhodli pár lidí / skupin / institucí ztrapnit. A když už u toho byli, tak zkusili ztrapnit úplně všechny, na které si jen vzpomněli. Problémem je, že na to jdou přes smutně hloupou karikaturu, výkřiky do prázdna s příběhem ve stylu "naznačíme pár postav" a přehrávání herců (Miroslava Etzlera v budoucnu, prosím, zabít). Jedna usmolená hvězda za nečekaně se ctí prolézajícího Matonohu a překvapivě fajn Mádla, který pochopil, že s čistým štítem z téhle maškarády nevyjde, tak si ji alespoň pořádně užil. A menší rada na závěr: Mluvit donekonečna s výrazem paka o korupci a podvodech nedělá "trefnou satiru". ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

To, že je tento film mezi 200 nejhoršími podle hodnocení uživatelů čsfd je naprostý úlet, který nejsem schopný pochopit. Ale možná dojde k tomu, co Vorel předpovídá, a sice že bude Miliardář doceněn až za pár let. U tohohle projektu tomu fakt věřím. Vorel má totiž výbornou schopnost vystihnout dobu v tak bizarním zrcadle, tak zkarikovanou, až to u některých diváků budí odpor, vzpomeňte na to, jak nejdřív propadl Kouř. Mě osobně Ulovit miliardáře vyloženě potěšilo. Je to vynikající pohled na současnou společnost, který mísí typicky sklepácký humor (přehrávání) se supermoderními technologiemi, nádhernou kamerou a poutavým prostředím. Navíc všichni hrají skvěle, překvapila mě Ester Janečková, Josef Carda i Miroslav Etzler, ovšem mým hrdinou je zapřísáhlý katolícký investigativní novinář Radomil Uhlíř. Hned ta nakamuflovaná facka na začátku mě rozsekala a zírat jsem nepřestal až do konce. Zdejší uživatelé by se mohli spíš místo broušení ostrovtipu na téma - další důkaz, že česká kinematografie jde do hajzlu - zamyslet nad tím, co chtěl film říct. Ale tomu, v jakém mediálním a bulvárním absurdistánu žijeme, se budeme asi opravdu moct zasmát až za pár let. Aspoň doufám. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Od počátku se děj takzvaně zcizuje, hrdinové jej glosují do kamery, což pár herců zvládá, ale většina si to plete s dětskou besídkou. Pak se rodí přehlídka suterénních karikatur od homosexuálů po "investigativního" reportéra, byť se k němu váže jeden podařený bonmot o tom, jak se dostává k horkým informacím. Stylizované herectví účinkuje v němé grotesce, což dokázal Vorlův skvělý Skřítek, ale moderátorské "hraní" nezabírá v mluveném pamfletu s papírovými dialogy, zvláště když dojde i na vážné meditace o židovství. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (9)

  • Vrtulník, kterým odváží policie Grossmanna (Tomáš Matonoha) od hranic, je Robinson R44. (Cheeker)

Reklama

Reklama