Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dramatický portrét polistopadové doby, kdy totalitní praktiky mocných našly živnou půdu v organizovaném zločinu a kriminálním podsvětí. Není divu, že se brzy rozpoutal boj o moc a peníze, který zcela potlačil práva jednotlivců a nebral ohledy na nic a na nikoho. Prvním mužem odsouzeným za nájemnou vraždu se stal Jiří Kajínek, obviněný z vraždy podnikatele Pernera a jeho osobního strážce Klempára. O jeho vině však i po deseti letech stále přetrvávají pochyby. Poté, co se pokusil uprchnout z věznice na Borech, se jeho případu ujímá mladá advokátka Pokorová, která žije se svým šéfem, právníkem Dočekalem, jenž Kajínka sám neúspěšně obhajoval. Pokouší se ji odradit, ona je odhodlána najít důkazy, které by jí umožnily případ znovu otevřít. Jak postupně odhaluje prorůstání zločinu do státní správy, zdá se stále pravděpodobnější, že její šance dosáhnout obnovy procesu jsou marné. Potom se však Kajínkovi podaří uprchnout z Mírova, věci dostanou nečekaný spád a Pokorová se konečně dostane na stopu tomu, co se tehdy stalo a kdo stojí v pozadí Pernerovy vraždy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 167)

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Na tom, jak se točí v poslední době, samé (extrémě slušně a mírně řečeno) hovadiny a česká kinematografie se strašnou měrou hluboce propadá, je tento film na naše poměry udělán opravdu velice dobře. Co se týče skutečnosti příběhu a pravdy se už asi nikdo přesně nikdy nedoví. Kéž by takovýchto thrillerů u nás jen přibývalo. Rovněž musím pochvalit i dobrý výběr herců. Co je obrovslou škodou je hudba a to i vč. závěrečných titulků. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Nepoznám detailne prípad Kajínka, ale je mi jasné, že film má so skutočným prípadom spoločného veľmi málo. Asi to najhoršie , čo sa filmu stalo je, že sa vôbec volá Kajínek. Ak toto všetko dáme bokom, máme pred sebou asi prvý solídny, český akčný thriller. Presne to, čo sme si celé roky mysleli, že sa v našich končinách nedá. Režisér P. Jákl to ale dokázal a navyše ukázal, že má napozerané. V tomto filme nie je nič , čo by ste už nevideli niekde inde, ale napriek tomu sme z toho, že sa to u nás naozaj dá, celý paf. Herecké výkony i nasadenie sú prvotriedne, horšie na tom sú u nás stále podceňované malé úlohy. Konkrétne tu trápne pôsobili takmer všetci policajti, ich nedôveryhodné tóny pri pokynoch,ale aj trošku väčšia úloha úloha bitkára s basketbalovou loptou, ktorému som toho potetovaného drsňáka neveril. Trošku rozpačito som prijal úlohu , ktorú vzal poľský herec B. Linda. Ak jeho meno zabezpečilo nejaké navýšenie rozpočtu z poľskej strany, tak to beriem, lebo inak mi jeho menšia úloha pripadala nahraditeľná prakticky akýmkoľvek schopnejším českým hercom. Lavronenko je výborný, drsný, ale príliš kamenný. Najväčším prekvapením je záporák, ktorého neskutočne skvele zahral V. Dlouhý. Rozlúčil sa naozaj oscarovo a jeho výkon je asi najväčším dôvodom, pre ktorý odporúčam film vidieť. Film Kajínek možno s malou nadsázkou nazvať prvým, solídnym priekopníkom akčného žánru a len dúfajme, že bude mať minimálne rovnako kvalitných nasledovníkov. 70%. ()

Reklama

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Až po podtržítka jde o plky. A pak vlastně taky .. Veleslavný geroj z Mírova si vysloužil další nálepku. On je vůbec taková ideální zeď s nápisem Zákaz vylepování plakátů. Chcete padoucha? *abrakadabra* Tu ho máte. A všechno podložený faktama. Chcete onoho geroje z Mírova? *tadááá* Chudinka chlap jeden zásadovej. Fakta nerovná se pravda. Záleží na cestě, kterou se podávají a to je tak krásně účelně využitelné. Díky bohu! Můžeme vyjít do ulic, prosadit naš aktuálně naučený a opodstatněně rozhořčený pohled na věc. Lidičky. Víme p-r-d. Mějme soudnost a poníženě si to přiznejme. Něco tu hnije, to je ale tak jediná věc, na kterou si tak veřejnost může trošku objektivněji ucelit pohled. Vytvářet si kategorické názory na věci, do kterých nevidíme, je krapet .. omezené a hloupé, ne? Obvzláště na základě filmu, akčního dramatu, proboha.. Jákl vám nabízí poměrně hezkej film. Přestaňte jeho minihollywoodskou pompézničknost přenášet do reality a vyndejte ruce z nočníku :-* Ale teď k filmu jako takovému ___ Akční drama, které se tak urptuně tváří světově, až se mu to náhodou i daří. Snaží se ale místy okatě, takže kamera je až moc anarchisticky neukázněná, ilustračky a scény pro oko až drze bez logiky a obsahu. Drsnost a závažnost dění tůruje v červenejch číslech, takže někdy degraduje sebe sama a přepálené stopáže je taky škoda. Přes to všechno je dobře, že snímek vznikl. Alespoň snad lidem někdo otevře oči! Muhehe. Ale v tom smyslu, že tu může vzniknout takovýto snímek a neudělat vůbec ostudu. Noid překvapil hudbou, herci nepřekvapili svými výkony ( Ti o kterých víme, že dobří jsou, taky dobře hráli. No a ti slabší .. ) a Jákl potěšil vykročením pro českou kinematografii obzory rozšiřujícím směrem. Kájínek, Jákl a Cibulka na hrad! :o) ()

choze 

všechny recenze uživatele

Efektně natočená akčně-thrillerová žánrovka podle důkladně proprané a dobře se prodávající kauzy. Nadstandartně kvalitní řemeslo, dobří herci, skvělá marketingová vějička a v nudném českém filmovém rybníčku sympatická snaha, ale přece jen je ta hra na Hollywood a drsňáky často úsměvná a scénář/realita pro mě zas tak zajímavá není. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Moderný vizualizmus “roztraseného”, realistického thrilleru v českom prevedení nie je trapný, naopak funguje dobre a pomáha vyzdvihnúť zážitok z filmu, ktorý nemá príliš čo ponúknuť po obsahovej stránke. Vo chvíli keď sa konečne rozbehne, totiž skončí. To ale nie je výtka scenáristom, ale českej Policii, ktorá Kajínka tak rýchlo chytila a nedala mu priestor narobiť vonku viacej neplechy :) Herci slušní, komerčný úspech obdivuhodný. Žeby sme sa v budúcnosti od Jákla dočkali prvého naozaj dobrého českého akčného filmu? Aby si na seba zarobil, musel by disponovať divácky podobne atraktívnym námetom ako Kajínek, čo nebude ľahké... ()

Galerie (21)

Zajímavosti (44)

  • Kajínek filmařům radil ohledně detailů svého útěku. Během příprav jej navštívili ve vězení devatenáctkrát. Scéna útěku se natáčela přímo v konkrétním okně, ze kterého Kajínek utekl. (virus10)
  • Při erotickém dovádění Černé (Alice Bendová) s Kajínkem (Konstantin Lavroněnko) s nimi byl v kuchyni pouze kameraman. Režisér včetně kompletního štábu sledovali scénu ve vedlejší místnosti na monitoru. Lavroněnko musel mít intimní partie přelepené páskou, aby (dle slov režiséra Jákla) Alici nezpůsobil něco, co by jí bylo nepříjemné. (klukluka)
  • V číslech: Herecká sestava byla poskládána z pěti různých zemí. Při zásahu URNA způsobily rozbušky hluk okolo 300 dB. Scénu s autem, letícím z mostu, snímalo sedm kamer. Catering během natáčení připravil přes 5400 jídel. Během natáčení bylo vystříleno 600 nábojů. Natočeno bylo celkem 150 hodin filmového materiálu. Při natáčení bylo použito 50 zbraní. Klapka klapla přesně 1609krát. (Dreadd)

Související novinky

Zemřel herec Norbert Lichý

Zemřel herec Norbert Lichý

18.01.2024

Ve věku pouhých 59 let dnes zemřel velký sympaťák, rodák z Ostravy, filmový a divadelní herec Norbert Lichý. Zprávu potvrdila jeho rodina i Divadlo Petra Bezruče, s nímž je herec celý život úzce… (více)

Lloyd Kaufman na Bloody Xmas Festu

Lloyd Kaufman na Bloody Xmas Festu

23.10.2010

Hororový guru, na kterém vyrostl Quentin Tarantino, přijíždí! Lloyd Kaufman hlavním hostem 2. ročníku Bloody Xmas festu. Lloyd Kaufman je hororová legenda. Quentin Taratino, který na Kaufmanově… (více)

Zemřel Vladimír Dlouhý

Zemřel Vladimír Dlouhý

20.06.2010

Už jako dítě se sice objevoval ve filmu a v televizi, ale po herecké profesi netoužil. Chtěl se stát stavebním inženýrem jako jeho otec. Po neúspěšném pokusu o přijetí na průmyslovku se šel učit… (více)

Reklama

Reklama