Reklama

Reklama

The Burkittsville 7

(TV film)

Obsahy(1)

Fiktivní dokument, který se věnuje jednomu z případů týkajícího se čarodějnice z Blair. Ta údajně nabádala Rustina Parra, aby ve čtyřicátých letech dvacátého století zavraždil sedm dětí. Přežil pouze jediný, Kyle Brody. A hlavně jemu a jeho osudu se tento snímek věnuje. (fisus)

Recenze (2)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Fandové Blair Witch si tento dokument zajisté užijí hlavně na začátku. Já však film „podle skutečné události“, kterým se ve své době nechala obalamutit spousta lidí, vůbec nemusím. Takže jsem se soustředil především na druhou část – ta se sice taky snaží jen přiživit a jde o „fiktivní příběh“, nicméně já byl spokojený. Vrah z Burkittsville Rustin Parr zabil sedm dětí – osmé přežilo, ale ani tak nevedlo dobrý život. Psychicky narušený Kyle Brody poté sám většinu svého života strávil za mřížemi…Líbil se mi především přístup k vyprávění „zrůdné“ zápletky, až jsem jim to málem uvěřil. Uteklo to strašně rychle a já bych přitom klidně snesl dvojnásobnou porci. Sám jsem překvapený nad tím, že i když vím, že to byla fikce – doslova mě příběh vraha a jeho oběti pohltil. Asi je to dáno tím, že já jsem prostě magor do masových vrahů, rád o nich čtu různé knížky a rád na ně píšu články… ()

Avathar 

všechny recenze uživatele

Ďalší z doprovodných „dokumentov,“ ktoré mali svojho času priživiť film ZÁHADA BLAIR WITCH z roku 1999. Po dokonale prepracovanom mystifikačnom dokumente CURSE OF THE BLAIR WITCH, je tu teda ďalší prírastok – MASSACRE OF BURKITTSVILLE 7, ktorý sa – ako už názov hovorí – zaoberá vraždami Rustina Parra (uniesol osem detí, z toho sedem rituálne zavraždil, pretože mu to prikázal „duch starej ženy.“) z roku 1941. Tieto udalosti sa spomínali už v predchádzajúcom dokumente, ako aj v samotnom filme, ale tu idú tvorcovia viac do hĺbky a pozadia a sústreďujú sa práve len na túto jednu udalosť a tomu, čo nasledovalo po nej. Prečo osem detí? Prečo Parr jedno z unesených detí nezabil? Čo sa s týmto chlapcom dialo po Parrovej poprave?____Musím povedať, že aj tu sa ukazuje ako dokonale to tvorcovia všetko premysleli. Vytvorili vlastne úplne novú mytológiu, iný svet, ktorý funguje a žije, v rámci neho vymýšľajú zaujímavé informácie, piplú sa aj s najmenšími detailami, takže zdanie reality je veľmi, veľmi hodnoverné a to dokonca aj dnes. Môžem povedať, že na mňa ako fanúšika pôvodného filmu tento bonbónik skutočne zapôsobil a znovu som musel zložiť pomyselný klobúk nad genialitou tvorcovského tímu, ktorý si s týmto všetkým dal prácu. Opäť sa k slovu dostane množstvo „odborníkov,“ (psychológovia, historikovia, rodinní príslušníci atď.) ktorí rozoberajú Parrov prípad a v neposlednom rade sa venujú aj Kyleovi Brodymu – jedinému dieťaťu, ktoré pobyt v Parrovom dome prežilo. Dokument je atmosférický, možno trochu horšie natočený než CURSE OF THE BLAIR WITCH, no napriek tomu ma strhol. A pohltil. A to aj dnes, po rokoch od premiéry ZÁHADY BLAIR WITCH. Rád som sa znova vrátil do tohto sveta a nechal sa na tridsať minút touto prepracovanou mystifikáciou obalamutiť. Pokiaľ teda tiež patríte k fanúšikom, rozhodne neváhajte. ()

Reklama

Reklama