Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dnes již legendární televizní pořad Luďka Nekudy, kam si se svým souputníkem Jiřím Císlerem zval nejrůznější hosty. Písničky, vtipná vyprávění a scénky, setkání se zajímavými lidmi... to vše nabízí kolekce jedenácti dílů Sešlostí Luďka Nekudy na jedenácti DVD. A jako bonus je přibaleno CD s písněmi Luďka Nekudy, které kdy v pořadu zazněly. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (31)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Archiv České (Československé) televize budiž pochválen. Škoda, že Luděk Nekuda zakopl o metlu jménem alkohol na tom nejméně šťastném místě, a odebral se do věčných lovišť v tak nízkém věku. Jeho rozbory česko- i cizojazyčné jsou rodinným stříbrem televizní zábavy, a vzájemná chemie s Jiřím Císlerem opakováním, nebo spíš pokračováním, zářné historie komických dvojic v naší - konví i konviček prosté - kultuře. Na scénku Ivy Janžurové s Jiřím Císlerem na téma "konverzační příručky" vzpomínám často, v podstatě vždycky, když mám pocit, že mluvím (nebo je mi odpovídáno) tatarsky. Kdo neviděl, jak Iva Janžurová improvizuje vlasy vlající ve větru v otevřeném okénku kupé zrychleného-rychlíku-expresního-z technických důvodů vyřazeného vlaku s parní lokomotivou, musí okamžitě na youtube nebo jiný podobný zdroj. To je totiž stejné jako neznat Techtle Mechtle nebo Včera, Dnes A Zítra (přičemž posledně jmenované taky "obsahovalo" Ivu Janžurovou;)). Dnes - a už zřejmě navždy - klasika. 80% a díky, pane Nekudo. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vím, že jsem v lásce jen domrlý douk a mimoto i betyčný řád." V den, kdy Luděk Nekuda zrušil zápory, se hned na světě udělalo líp. Já se při Sešlosti vždycky bavil, protože hrátky s češtinou mám rád a není mnoho čechistů, kteří by v tom Nekudovi mohli konkurovat. A je jedno jestli se jednalo o připopoodsednutí, učení cizinců češtině nebo pouhé zdokonalování v hantecu. Sešlost byla zkrátka jedním z mála pořadů, na který jsem se za vlády Rudého bratra vždycky těšil a žádný díl jsem nevynechal. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Šikej mi Klaus, Pes Suverén, Konverzace cizinců podle slovníku, Řekni uň, Jak na intelektuály a další. Hrátky s jazykem, inteligence a styl. Bohužel si Nekuda od života odpoposedl příliš brzo. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Tento pořad mě dokáže pokaždé potěšit :-) spoustu nádherných scének a nesmrtelných hlášek Jiřího Císlera a dalších. Jsou pořady, na které by člověk nejraději zapoměl ... jaké štěstí, že jsou i takové, které i po tolika letech vhání úsměv a radost do srdcí :-) ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Krásná dávná dvojice Nekuda-Císler ... :-))) Neuvěřitelně cílený a inteligentní humor, který možná někdo nechápe, ale Nekuda byl v tomto nepřekonatelný.!!!! Pokračovatelé V+W, S+Š, G+Š, zkrátka komediální tvůrci.. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Všestranně nadaný umělec Luděk Nekuda dokázal vytvořit takovou pohodu, která se od doby Sešlosti už na televizní obrazovce neobjevila. Inteligentní humor ve spolupráci s Jiřím Císlerem byl naprosto nepřekonatelný. V Sešlosti se objevili nejen populární osobnosti (v omezené míře), ale především umělci něčím zajímaví, kteří unikali pozornosti televizních kamer. Tak, jako kdysi vyráběl popularitu Semafor (možná si to Luděk Nekuda zapamatoval z té doby, kdy v něm působil), byla v osmdesátých letech odrazovým můstkem pro mnohé právě Sešlost. Nechci hodnotit dnešní fekální "humor", jen se smutkem konstatuji, že jak postupně odcházejí cimrmanologové, nebude v této zemi nikdo, kdo by se dokázal bavit mateřským jazykem, postavil humor na překrásné košatosti češtiny. Pozbyli jsme Šlitra, Wericha, Nekudu, Horníčka, zbývá nám Suchý a Svěrák. Mladí baviči se/nás baví...vlastně nevím, čím. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Režimem krajně neoblíbený, vyhýbající se podbízivosti, ten, jehož (humorné) nápady ukončilo zrádné schodiště. Osobitý bavič. S humorem Luďka Nekudy se v podstatě seznamuji. Jasně, neušel mému zraku v minulosti, jeho Sešlost se reprízuje poněkolikáté, jenže až nyní jsem jeho výstupy analyzoval. Je to přesně ten druh chytrého humoru, který zabere až postupně, případně někdo jej nikdy neocení. Dovedu si představit, jak bolševik rudě zuřil, když tenhle maník vylezl se svou odlišnou zábavou na vypouklé tv obrazovky a mezi čísly o pěstování obilovin a pionýrskými šátky hodil svůj kus provokace/specifického (hu)moru. Jeho výsměšné oči mluvily za vše. Ten chlap měl evidentně z "komárů" psinu. A dával jim to ve svých výstupech sežrat. Do toho se přidal Císler, druhý nekámoš bodavého hmyzu, a už to jelo. A ještě si dovedu představit, kolik jeho Sešlostí neprošlo schvalovacím systémem. No, jeho humor je fakt zvláštní. Jiní baviči té doby mně připadali i leckdy vtipnější. Zajímalo by mě třeba, kam by se jeho kariéra ubírala, kdyby nezasáhl tragický osud. Zapomenutý komik to do jisté míry je, jeho humor ovšem ještě žije. Já mu ještě musím přijít dostatečně na chuť. A nebo taky ne. A ke všemu to vypadalo, jako by umělci té doby se k němu chodili schovat a svobodně to režimu vzkazovali formou humorných scének a vyprávění. 6/10 ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Inteligentní humor (Luďka Nekudy) oslavující navíc krásy českého jazyka si nelze (nešlo) nezamilovat. V kontrastu s tímto působí "humor baviče Petra Novotného" jako žumpa těch největších sraček. ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

L. Nekuda mě vždy mátl. Je mě sympatický či nikoli. Jeho žena v pořadu "Nevyjasněné úmrtí či Předčasné úmrtí, v díle o L.N. - říká o něm samé hezké věci. A podobně i jeho kolegové. Takže asi to byl příjemný člověk, a dneska - ve srovnání s aktuálními baviči - měl i vkus a šarm.***Že si tu laťku vkusu lze i nyní udržet, tak to dokazuje třeba I.Mlládek, a netřeba dělat jen fekální a kameňácký humor pro početné davy diváků co tohle baští.*** (8.10.2010). ()

fleker 

všechny recenze uživatele

zajimavej je dil z jiřim žačkem, kde necha nekudu zarecitovat humornou basničku o alkoholikovi, a zatím co se obecenstvo směje, žaček se kněmu nenápadně nakloní se slovy: "hehe, to je jako vo tobě..." .a maestro bumbalión, načapán na švestkách, najednou neví jak zareagovat, a tak se tomu jen křečovitě zasměje ....o par let pozdějc pak luďka našli zkroucenýho pod schodama, měl krvácení do mozku a zhuby mu táhnul rum...a to prej haně přísahal, že už bumbat nebude.....ale pokud ti chlap slíbí, že nebude pít, tak musí bejt vožralej, to se ví... ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle pořad mě moc nebral. Málo jsem se tam zasmál. Sice hosté byli dobrý, ale nák to celé bylo moc mdlé. ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Jak to ten Nekuda dělal, že dokázal rozesmát, být originální, chytrej a nebýt přitom sprostej? Asi jako Holzmann a Voskovec s Werichem nebo Cimrmani, že....Nejraději mám situaci, kdy Jiří Císler a Iva Janžurová hrají cizince konverzující česky pomocí Češtiny pro cizince a oba jsou Ládísláv Mákovééééc. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Klasický zábavný pořad Československé televize s neklasickým Luďkem Nekudou a jeho výtečnými hosty. Sice starší, ale rozhodně zábavný pořad. To nejlepší ze Sešlosti zdokumentoval střihový pořad Táta kolonády z roku 1989 (viz http://www.ceskatelevize.cz/porady/899435-seslost/28932054251-tata-kolonady/). Další střihový pořad také z roku 1989 se jmenuje Abychom se zase sešli (http://www.ceskatelevize.cz/porady/899435-seslost/28832054251-abychom-se-zase-sesli/) a mapuje krásná Nekudova setkání s třeba Karlem Černochem, Jiřím Císlerem, Jiřím Traxlerem, Janem Spáleným, Janem Faltýnkem, Jiřím Wimmerem (zarecituje legendární báseň Ostrava), sourozenci Ulrychovými a Milošem Kopeckým. Písně doprovodil Orchestr Gustava Broma. Tento sestřih jasně ukázal, jak milé a pohodové pořady Luděk Nekuda dělal a jak velká je škoda, že tak brzy odešel do komického nebe. Existuje ale také sestřih už z roku 1988 s názvem "A ještě jednou Sešlost" (viz http://www.ceskatelevize.cz/porady/899435-seslost/28832054261-a-jeste-jednou-seslost/), který je ale na čsfd veden jako samostatný pořad (viz http://www.csfd.cz/film/481521-a-jeste-jednou-seslost/komentare/). ()

sator 

všechny recenze uživatele

Naprostá špička televizní zábavy let osmdesátých a to ještě bylo brutálně cenzurováno... Viděl díl 11 ... 30 let hraju lvi salonů a teď mě obsadí do po pomahače pomocníka taviče... ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Luděk Nekuda byl asi bavič, ale mně tedy nebavil. Jeho estrády, respektive estrády, ve kterých účinkoval mně rozhodně nebraly. ()

Haniczka 

všechny recenze uživatele

Luděk Kuda (abych parafrázovala jedno jeho skvělé vystoupení) se snažil v nehybných 80. létech vnést na televizní obrazovku alespoň trochu svého básnictví, svobodného ducha a legrace. "Sešli se v Sešlosti" je také roztomilý jazykolam. ()

Chudobka 

všechny recenze uživatele

Inteligentní humor pánů Nekudy a Císlera mě před lety moc bavil. A baví stále. Na Sešlost jsem se vždycky těšila. Současní "baviči" mě nebaví. Vulgarity, urážky, trapnosti, podbízivost za každou cenu - to není nic pro mě. Možná se najde nějaká světlá výjimka, ale ještě jsem ji neobjevila. ()

Reklama

Reklama