Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Orchestr a balet Československé televize s dirigentem Václavem Zahradníkem připravil spolu s nejpopulárnějšími českými umělci, zpěváky, herci, komiky a humoristy zábavný hudební pořad z oblíbeného komediálního cyklu, který zaznamenal velký úspěch na televizních obrazovkách koncem 70. a začátkem 80. let minulého století. (TV JOJ)

(více)

Recenze (5)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jasně. Tohle je socialistické retro v té nejkrystaličtější podobě. Ovšem odhlédneme-li od těch dobových ohozů, často opravdu jednoduchých vtipů a všech těch jak já říkám ,,pávic'' tedy tanečnic baletu ČST, přesto nám tam něco solidného zůstává. A tou je kupodivu muzika. Oni tam toiž dost často znějí nejen dobové šlágry (rozuměj roku 1979), ale mnohem starší pecky. Stejně jako jsem já starý milovník swingu a válečných big bandů zjistil, že tento hudební žánr nevymřel při poslechu elektroswingu, objevil jsem dávné pecky byť v často dicko aranžmá i v tomto pořadu. A samozřejmě nejde jen o ty nesmrtelné melodie. On ten orchestr hraje slušně, v podstaě je to také taková pozdní obdoba big bandů v čele s panem Václavem Zahradníkem. Samozřejmě ti taťkové s kotletami, účesy na patku, proklatě širokými límečky a nohavicemi vypadají šíleně, ale ruku na srdce... Nebudeme za 50 let vypadat před budoucí omladinou v našich dnešních nejlepších ohozech podobně ? :.-). A tak jsem docela rád, že ČT3 občas tento pořad pustila. Člověk si vzpomněl na tu totalitní dobu a rodinné večery před televizory. Dobu, která dnes působí až neskutečně daleko, neuvěřitelně a která je naštěstí snad nenávratně pryč.... Dávám za tři paví pera. * * * ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Tragická televizní koláž, ve které Vondráčková v epizodě Koncert sehrála mmj. Marlene Dietrich nebo Josephinu Baker. O repertoár Dietrichové se svého času pokoušela taky Světlana Nálepková a ani jedna verze nestojí za pozornost. ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Ach jo - na tento pořad s unylým Orchestrem i baletem ČST pod vedením Václava Zahradníka si velmi dobře pamatuji...to bylo nudy! ()

Reklama

Reklama