Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mikrokomedie "Přepadení" o přepadení americké banky. Při vyšetřování komisař použil proti gangsterům lsti a tím vlastně vyřešil případ ke spokojenosti americké policie. 3 mladíci přepadnou banku, přivolané policii sdělují své požadavky -chtějí vrtulník, vezmou si rukojmí, nechtějí, aby se zbytečně střílelo. Rukojmí je ovšem policejní seržantka s paralyzujícím plynem, sděluje mu komisař. Komisař s lupičem dále licitují - také pokladní je kapitánka policie, také ona má zbraň, lupič ale kontruje, že oni mají komplice u ředitelky, který ji drží v šachu, komisař ale oponuje... po marných pokusech komisaře trumfnout, se lupiči vzdávají. Na závěr ovšem vyjde pravda najevo - komisař blufoval, neboť "střílení už dnes není v módě, dneska se lže". (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tyhle TV filmečky z osmdesátek točené tak, jako že je to v zahraničí mně baví čím dál víc. Supr je ta tehdejší snaha uzpůsobit dekorace a kostýmy tak aby to vypadalo např. jak v Americe. Ale je to strašná socialistická křeč. Asi něco jako soudobý pomalý a drahý ruSSácký notebook Titan :-).  I přes anglická jména a rádoby západní vybavení místností jsem těm notoricky známým českým hercům jejich role moc nevěřil. Tenhle film se odehrává v imperialistických kapitalistických USA v bance. Můžeme tak sledovat jak jakási úřednice cosi nesmyslně ťuká do mrtvé klávesnice jakéhosi předpotopního terminálu a anglické nápisy nad jednotlivými klientskými sekcemi banky. Dokonce jsou mezi zákazníky i Afroameričané! :-). Zápletka je docela podivná a jestli to někomu přijde jako brilantní psychologická přestřelka mezi bankovním lupičem V. Dlouhým a detektivem R. Hrušínským tak mně ne. Možná to hrálo dobře na papíře, ale ve skutečnosti by to asi takhle nemohlo fungovat při přepadení. Ono se totiž stále střílí i když se lže. Co mne ale zaujalo byl fakt, že ředitel banky půl hodiny před koncem otvírací doby na to interkomem upozorňuje klienty a zároveň jim přeje krásný víkend, protože je páteční den. Evidentně si někdo uvědomoval, že v těch hnusných USA se k lidu chovají vykořisťovatelé jinak než u nás. Už vidím podobné hlášení ve Spořce u nás v ČSSR v roce 1986... Dávám za dvě střílecí rtěnky. * * ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Dobová (zkreslená) představa o americkém zločinu. Budiž tvůrcům ke cti, že svůj bezděčně směšný zkazek nemínili vážně: sami jej totiž avizují jako komedii. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak v tomto případě u mne tvůrci moc nezabodovali. Tahle bankovní jednohubka za moc nestála a to jak po stránce příběhové, tak ani co se hereckých výkonů a atraktivity týče. Sice se tu objeví celá řada známých tváří a scénárista se snažil být vtipný i poučný zároveň, ale jaksi tomu chyběla potřebná šťáva. Moc jsem se u toho nebavil a po očku sledoval, kdy už konečně bude konec. Bohužel ale tohle nemá ani na průměrné ohodnocení. Hrát si na amíky se prostě nevyplácí, zvlášť když na to nemáte… ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Roztomilá jednohubka. Když 27letý pokračovatel v Čechách slavného rodu David Smoljak psal trochu děravý scénář této povídky, asi netušil, jaké netušené obzory se před ním po Listopadu otevřou v televizi, dnes v Senátu a zítra - bůh ví kde. ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Takhle to dopadá, když si Češi v půlce 80. let hráli na Colomba, Kojaka atd. v klasickém televizním filmu, které spíše připomíná divadlo. Hrušínský coby český Colombo je brilantní, Dlouhý coby vůdce gangu dokonalý. Prachař s Vetchým jsou taková vyjukaná jelita. Ovšem návštěvníci banky... to je vidět, že je to jen rychle najatý ansábl lidí za pár kaček. Takhle strašné přepadení jsem ještě neviděl. Zlatej Maisner, ten to s mladším Hrušínským zahráli geniálně. Tohle zachránila až závěrečná řeč mezi Hrušínským a Dlouhým, na kterých celá tato česká parodie na americké kriminálky stojí. [51. hodnocení, 1. komentář, 80%] ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Střílení už dneska není v módě..dneska se lže!" Zprvu nudná kriminální mikrokomedie (i díky charismatickému projevu Rudolfa Hrušínského) úspěšně spěje k povedenému závěru. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Pan Hrušínský sice výborný, ale bohužel se nejednalo ani tak moc o komedii, jako spíše o šachovou partii rozehranou ústy s napětím sledovanou diváky okolo, kdo koho ukecá. Podobně jsme si s bratrem vyprávěli před spaním, kdo kde má jakou kosmickou loď a trumfovali jsme se ústními vysvětleními, proč ten druhý nemůže vyhrát, když toho prvního napadne. Stejnou úroveň má tohle přeargumentovávání se v bance. ()

whenry 

všechny recenze uživatele

V záhlaví je chybně uveden jako scénárista Ladislav Smoljak - byl to sice Smoljak, ale David. Takže z titulků při repríze filmu na ČT1 (26. březen 2020): PŘEPADENÍ (1986, 20 minut) - Hrají: Rudolf Hrušínský, Vladimír Dlouhý, Milena Steinmasslová, Jana Eichlerová, Viktor Vrabec, David Prachař, Ondřej Vetchý, Václav Stýblo, skupina Regius. Scénář: David Smoljak, Ladislav Rychman. Kostýmy: Petr Kolínský. Scénografie: Miloš Ditrich. Hudba: Jiří Václav. Zvuk: Josef Rozhoň. Střih: Jana Malásková. Hlavní kamera: Petr Čepický. Režie: Ladislav Rychman. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, co si o tom mám myslet. Nesmyslný mini příběh s kvalitními herci, kteří zde ovšem neměli moc prostoru. Moc nepobavilo. ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Vysoké hodnocení tuná je patrně dáno chybně uvedeným autorem scénáře. Klasika. Má jméno, tak je to dobrý. Přitom je evidentní, že byl autor připostrčen ke zkušenému režisérovi (o hercích nemluvě) a stejně to nedopadlo. Jednalo se evidentně o prvotinu, která je dost primitivní a nereálná. Nebýt Hrušínského a Dlouhého, tak s bídou jedna hvězda. ()

ToddB 

všechny recenze uživatele

Tato mikrokriminálka obsahuje zásadní logický fail. Na konci Hrušínský prozradil jedné z těch dam v bance, že Dlouhému lhal, když tvrdil, že komplic, kterého Dlouhý poslal nahoru do kanceláře ředitele, padl do pasti. A zároveň tvrdí, že Dlouhý také blafoval, když tvrdil, že tam někoho poslal, protože nikdo nahoru nešel. V tom případě by, ale Dlouhý hned v okamžiku, kdy Hrušínský přišel se lží, že Dlouhého muž nahoře padl do pasti, poznal, že Hrušínský blufuje, protože samozřejmě věděl, že žádného muže nahoru neposlal. ()

Reklama

Reklama