Reklama

Reklama

S politiky netančím

(pořad)

Obsahy(1)

Zuzana Bubílková a Miroslav Šimek v tomto pořadu předvádějí zábavné scénky, ve kterých nemilosrdně tepají českou politickou scénu. Pořad se vysílal v Divadle Jiřího Grossmanna a režíroval ho A. Vomáčka. Uváděla ho Česká televize. Každý díl také provázela hudba od muzikanta Petra Vondráčka, který hrál na klavír. Později se pořad přesunul na NOVU pod názvem Politické harašení aneb S politiky stále netančím. (duklak2)

(více)

Recenze (108)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

V určité době bolestivě přesné, později výrazně slabší. Osobně jako politickou satiru v dnešní době sleduji třeba Střepiny, které řeknou to samé a upřímněji (nesrovnávám). Dvojice Šimek - Bubílková byla vždy zábavná, jen pro mě je to po delší době prakticky opakování stejných vět s ironickou pointou. Dříve ano, dnes bohužel... ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Co se stane v momentě, když je (politická) satira tak zjevně bezzubá a v podstatě (politicky i jakkoliv jinak) neškodná? Z televizního popela povstává nepokrytě lidová zábava, kterou Zuzana Bubílková s Miroslavem Šimkem dovedli k smutné (televizní) dokonalosti... ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Svého času parádní politická satira. Šimka je vážně škoda, nikdo na něj v tomto směru nikdy neměl, nemá a ani mít dlouho zřejmě nebude..Jeho hlody, narážky na tetičku Zuzany, napodobování Zemana či Klause nemělo chybu..Skvělá původní souhra. Pokračování paní Bubílkové už je jen slabý odvar a Nova to věděla...Stále dokola si kladu otázku, jak by to asi vypadalo, kdyby tento pořad dělal s jeho milovaným kolegou ze Semaforu Grossmannem, který si už tenkrát nebrali servítek... ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Já přímo zbožnuji humor Miloslava Šimka, takže nemůžu jinak než za plný počet.......a ještě musím přidat moji oblíbenou historku:))))......Byl jsem ředitelem jednoho velkého koncernového podniku. Kávu mi vařila sličná sekretářka, do práce jsem jezdil Tatrou 613. Jednou za mnou přišli, abych zaplatil 5 000 Kčs na pohřeb člena ÚV KSČ. Řekl jsem, že za 5 000 Kčs pohřbím celý ÚV sám. Od té doby jsem pracoval jako ředitel malého podniku. Kávu mi vařila stará sekretářka, do práce jsem jezdil Tatrou 603. Jednou mi vyčetli, že jsem nebyl na poslední schůzi KSČ. Řekl, že kdybych věděl, že je opravdu poslední, přišel bych i s transparentem. Od té doby jsem dělal mistra. Do práce jsem jezdil vlastním autem, kávu si vařil sám. Na zdi jsem měl obraz Husáka a Lollobrigidy. Řekli mi, abych tu kurvu sundal. Sundal jsem Husáka a od té doby jsem pracoval ve výkopu. Do práce jsem jezdil na kole a kávu si nosil v termosce. Když jsem kopal, přišli za mnou, abych si uklidil kolo, že pojede delegace. Řekl jsem, že kolo mám zamčené a pojištěné. A od té doby jsem nezaměstnaný. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Už ve starých pořadech dvojce Šimek - Grossmann byl Šimek tím, kdo tvorbu posunoval směrem k lidovému, méně náročnému humoru, a Bubílková rozhodně není někým, kdo by dokázal Grossmanna nahradit. Navíc moderátorská dvojice evidentně s některými politiky z pravé strany spektra tančila. Celkový dojem: 25 %. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Devadesátá léta zastihla Slávka Šimka plného optimismu. Stal se principálem mnoha projektů, které zaštiťovalo jméno jeho bývalého partnera z éry Š+G, Jiřího Grossmanna. Takto vzniklo samostatné divadlo, knižní edice a dokonce i pražská pasáž. Minulý režim Šimek opustil v pozdní éře Zajíce v pytli, ve kterém se mu partnersky prostřídal Sobota, Nárožný a Krampol. V nové době nabídnul na stejném principu variovaný pořad Kavárna u Uršuly. A to už byl jednou svou polovinou zaklesnutý v rukávu Zuzany Bubílkové, zvané Bubu, aby se konečně mohl na plno věnovat své vysněné metě - politické satiře. Reprízami ČT příliš nehýří, ale pokud už člověk natrefí na nějaký ten díl, může se pobavit i dnes. Protože devadesátková politická scéna byla neopakovatelně humorná. A už tehdy patřilo k nejvděčnějším jménům trio Havel - Klaus - Zeman, takže spousta vtipů je srozumitelná i pro mladší ročníky. Hudební podkres Semelky se vydržet, pravda, nedá, nicméně jeho následovník Vondráček vytvořil alespoň líbivý průměr. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Výborná politická satira, kterou takhle už nikdo neudělá. Velká škoda, že Šimek zemřel... Je to směšný, má to grády, smát se nestačím.. Přesto ale s politiky nikdy netančím... :-) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Mohol by som sa charakterizovať ako viac menej nepolitický človek. Uvedomujem si skutočnosť, že vždy musí niekto vládnuť a snažím sa žiť svoj všedný život za každého režimu podstivo. Keď som prežil komunistu, tak prežijem už všetko. Optimálne pre všetkých to nebude nikdy, ale povedal by som, že dnes je to znesiteľné. To je celá moja politická analíza súčastného stavu štátu v ktorom žijem. Preto vraj zábavná relácia, kde plesnivý dedo Miloslav Šimek a kostnatá čarodejnica Zuzana Bubílková, bohovsky vtipkujú na horúce politické témy mi je na hony vzdialená. * ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Vždy jsem si myslel, že tenhle pořad byl naprosto výjimečnou satirou, a jeho občasné TV reprízy mě v tom názoru jen a jen utvrzují. Oceňuji vzácnou kombinaci rýpavého, ale nesmírně inteligentního humoru (takový trademark Miloslava Šimka, chcete-li), výbornou souhru moderátorské dvojice, a především fakt, že S politiky netančím bylo vysíláno v přímých přenosech (nedíval-li jsem se v televizi, poslouchal jsem Frekvenci 1), a tvůrci tedy výslednou formu nemohli a ani nemuseli dolaďovat střihem, dotáčkami a podobnými věcmi. Dnes už nic takového nevznikne. Chybí nám lidé jako Miloslav Šimek, a politická scéna namísto úsměvné manéže připomíná spíše šeredné panoptikum. Bohužel. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Miloslav Šimek se Zuzanou Bubílkovou byli zárukou zábavy, přičemž osobou s géniem byla rozhodně mužská polovina páru. Bubílková vynikala jako podpora a terč kolegových narážek; po jeho smrti se očekávatelně projevilo, že sama na pořad nestačí. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Zpočátku solidně zábavný pořad, ikdyž se samozřejmě místy nevyhnul trapnosti. Sarkastický Šimkův humor mi vždycky docela seděl. Nebýt Bubílkové, přidala bych možná i čtvrtou hvězdu, ale poslouchat její kdákavý hlas bylo skutečně utrpením a její slepičí vzhled to příliš nevylepšoval. 59% ()

Stegr odpad!

všechny recenze uživatele

0% - Pardón, ale tahle, podle mě, naprostá trapárna ode mě nemůže dostat vyšší hodnocení. Hrůza nekoukatelná to byla a vždycky jsem to zhnuseně přepínal... Fakt se omlouvám za tak ošklivej koment... ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Tenhle humor pro mě není, má politická hravost jej neocení / myslel jsem, že vidím přerostlého lelka, a on to byl Lešek Semelka / Šimek se za vtip nesková a já tápám, kdo je lepší - Bubílková, či Jílková? ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Miroslava Šimka jsem neměl moc rád, ale nesekundovat mu v tomhle paní Bubílková, šel bych s hodnocením výrazně váše. ()

Adam Bernau odpad!

všechny recenze uživatele

Od Grosmanovy smrti klesal Šimek níž a níž, ale i s Krampolem to pořád ještě bylo vtipné. Ovšem v tomto pořadu Šimek definitivně zabředl do naprosté trapnosti a senility. Pokud vím, šlo o jediný pořad s ambicemi zábavně kritizovat naši politickou scénu. Bohulibý úmysl. Jenže zatímco slovenský Markovič měl jistou úroveň (a jeho satira tak mohla nějak působit), tandem Šimek - Bubílková byl naprosto zoufalý, směšný. Od jisté doby jsem to přestal sledovat, protože se to prostě nedalo. "Nemilosrdná satira" není k ničemu, když její protagonisté evidentně nejsou schopni myšlenky, o kritickém uvažování nemluvě. Trefování se do výroků dementně vytržených z kontextu, s humorem na úrovni Trnek-brnek, to opravdu ne. A i když výjmečně Šimek přišel s něčím trefným, podal to vždy jako chlápek, který bezpečně zkazí každou anekdotu. Ze smějícího se publika mi bylo na nic. A k čemu je politický satirik, vždy servilní k hostům z řad politiků? ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Jediný Šimek tenhle pořad držel nad vodou. Bubílková je dost často nesnesitelná a místy neuvěřitelně trapná. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

V době vysílání to byl můj patrně nejoblíbenější televizní pořad. A to jsem tehdy skoro nevěděl, co to politika je (ne že bych dnes přes ni byl nějaký velký odborník...). ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem každý díl. Pan Šimek byl úžasný komik který by rozesmál i mrtvolu. Právě Šimek udělal z Bubílkové slušnou hvězdu. Teď je BUBU maximalně trapná ... ()

Reklama

Reklama