Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tajuplný příběh, v němž hraje důležitou roli čarodějná kniha.  Od poloviny roku vycházejí v novinách inzeráty „Hledám panenku s porcelánovou hlavičkou. Zn. čekám“. Vypravěč se touží setkat s pisatelem podivného inzerátu. Domluví si s ním schůzku, ale byt pisatele nachází prázdný. Majitel zmizel, nezbyla po něm žádná stopa. Existují však dva svědkové, ochotní vyprávět celý příběh, který začal před deseti lety – a vlastně mnohem dříve.
Příběh o tajemném zámku, čarodějnické knize a záhadné dívce je pojednán tak trochu v žánru mystery, byl natočen v roce 1990 a v rolích pamětníků dávné příhody se objeví dvojice M. Suchánek – J. Langmajer. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

wosho 

všechny recenze uživatele

V očích dítětě napínavý film, jenž sílně uvízl v paměti. Bohužel když jsem jej viděl v dospělejším věku, mnoho tato panenka ztratila. Klady sice některé zůstaly (hlavně místy silná atmosféra a napětí), ale ty silně pohřbívá logika a jiné chyby (tajná chodba, kde stovky let nikdo nebyl je plná kabelů od elektřiny, atd). ()

pe3czech 

všechny recenze uživatele

Podle mě neurazí, ale nějak extra nepotěší. Příjemná oddechovka, která ale nijak nevyniká a po pár dnech už si nevzpomenete, že jste něco podbného viděli. Možná, až narazíte na pár let na další reprízu v televizi, napadne vás, že jste už něco podobného někde viděli, ale větší stopu to ve vás nezanechá:-) ()

topi 

všechny recenze uživatele

Velice sympatický příběh s nádechem mystična a tajemna ve skvělé režii Oty Kovala. Výborný hudební dobrovod obstaral Otmar Mácha. Perfektní je i ústřední trojice dospělých ve složení Oldřich Vlach, Jan Hartl a Jan Vlasák. Tajemné prostředí zámku jen dokresluje patřičnou atmosféru. Pohodový, prázdninový televizní film. Tenkrát po revoluci se takových televizních filmů točilo více, ted´ už se točí leda prd, nebo srágora. ()

Zajímavosti (1)

  • Točilo se na zámku Libochovice. (sator)

Reklama

Reklama