Reklama

Reklama

Alfa a Omega

  • USA Alpha and Omega (více)
Trailer 3

Co nemůže postrádat správné dobrodružství na cestě? Stopování, naskakování do rozjetých náklaďáků, rozzlobené medvědy, píchavé dikobrazy nebo setkání s husou golfistkou a kačerem coby nosičem holí. Jen se zeptejte Kate a Humphrey! Jsou to dva vlci z jedné smečky. Ovšem s pořádnými rozdíly. Kate je z rodu Alfa a její otec je jeden z vůdců smečky, takže se mladá vlčí dáma musí chovat podle toho – vznešeně a odpovědně vůči osudu celé rodiny (trochu připomíná bojovnici Laru Croft). Humphrey je Omega vlk, to znamená, že stojí na nejnižší příčce hierarchie. To mu umožňuje být absolutně svobodný - tráví celé dny s kamarády, baví se a paří. Aby zajistil klid ve smečce, otec Kate se rozhodne zasnoubit svou dceru se synem konkurenčního Alfa samce. Nicméně, čáru přes rozpočet všem plánům udělají lidé. Při lovu zasáhnou Kate a Humphreyho uspávající střelou. Oba mladí vlci pak procitnou daleko od domova v přírodním parku v Idahu, kde by podle lidí měli založit rodinu. Oni se ale rozhodnou jinak – vypraví se napříč kontinentem zpět domů, do Jasperova národního parku v Kanadě. Jak to ale dát dohromady, když Humphreyho heslo je „Ať se všichni baví!“, zatímco Kate prosazuje „Já jsem vůdkyně“? Při své dobrodružné cestě se naučí spolupracovat jako tým a – jak jistě brzy uhodnete – se do sebe zamilují. Jak je ale přivítá rozhádaná smečka? Podaří se jim zachránit vlčí rod? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (125)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

V porovnání s animáky dnešní doby je tenhle opravdu nepovedený. O žádné velké dobrodružství se tu nejednalo a vtip tu postrádám úplně. Příběh není poutavý pro malé dítě, ani pro dospělého. Animace není také nijak zvlášť vyvedená. Mám pocit, že se jedná spíše o romantiku pro děti..což je docela nelogické. Pro mně adept na nejhorší animovaný film za posledních 10 let...sotva 2*. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

S Alfou A Omegou se to má stejně jako se stejnojmennými margaríny - stravitelné to je, ale taky je to prosté jakékoliv chuti. Navíc produkční tým Richard Rich/Crest Animation je derivátem Disneyho - možná proto tu prostě musely být ty písničky (nudné a zbytečné). Ne že by se na Alfu A Omegu nedalo dívat, naopak, animace je příjemná, ale zbylý obsah nestojí za řeč. Není tu nic, co už byste někde neviděli (akorát že tady ničivou smrtící sílu nereprezentuje stádu buvolů, ale sobů Caribou;)), a příběh je dětská láskyplná limonáda lehce říznutá road movie. Film jsem viděl v televizi, a ježdění vlčat na kládách z kopce mi přišlo trapné - pak jsem ale podle plakátu zjistil, že v kinech se tohle neveledílo promítalo ve 3D, a rázem do sebe všechno zapadlo. Jak chcete hodnotit film pro děti, ve kterém husa s krocanem hrají golf a letí jako doprovod ústřední dvojice přes půlku Států jenom proto, aby mohli "vtipně" narazit do billboardu stojícího vedle trati? BTW jak může být jedno mládě Alfa páru Alfa a druhé Omega?:) Takhle by se to prostě dělat nemělo. Ale je nutno uznat, že existují i podstatně horší pokusy jak se vlichotit do dětské přízně a jak vytáhnout z rodičů nějaký ten mrzký peníz navíc - a že některé z nich jsou neposlouchatelné a naprosto nekoukatelné, že? Viz třeba takový Malý Viking:P (http://www.csfd.cz/film/49356-maly-viking/). Chápu v podstatě jakékoliv hodnocení, za mě je to 60%. ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $25,107,267Tržby Celosvetovo $50,507,267Tržby za predaj DVD v USA $11,125,429 //počet predaných kusov 624,704║ už ukážka ma odradzovala a upozorňovala na vrcholový blivajz ale tak som teda vyskúšal a 40minút čo som pri tom vydržal bolo pre mňa čisté počítačovo animované peklo, otras a des, tak strašná animácia sa len tak nevidí a na rok výroby 2010 nehovoriac /5%/ ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Toto je moc už aj na mňa, mám rád animáky ale toto je fakt prehnané.... Úplne mi to pripomenulo Levieho Kráľa len z malými zmenami a to sa proste nedá ani porovnať a vôbec animácia Levieho Kráľa bola ešte lepšia ako tu. Naozaj nepodarená rozprávka len pre deti. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Příklad rutinně natočeného animovaného kýče beze špetky originality a výtvarné invence, navíc s tím nejhorším možným způsobem uchopenou počítačovou animací. Celkový dojem: 20%. ()

TeeAge

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Christhopher Denk, Steve Moore | Hudba: Chris P. Bacon | Produkcia: Ken Katsumoto, Steve Moore, Richard Rich | Distribúcia: Lions Gate Entertainment | Štúdio: Crest Animation Productions | Rozpočet: 20 miliónov $ | Tržby: 44,607,267 $ || ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Koukat se na to dalo a občas jsem se i zasmála, ale vzhledem k tomu, že jsem čekala něco jako další Dobu ledovou, nebo Madagaskar, tak vážně slabota. Na dnešní dobu vizuálně nic moc, vtípky ohrané a celý příběh je strašně předvídatelný a jakoby byl dělaný podle nějaké šablony animovaných filmů.. Navíc vytí spojené s tanečkem bylo vrcholem trapnosti.Každopádně nepochybuji o tom,že by z toho malé děti mohly být nadšené. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Nudný a naprosto zbytečný animák s minimem humoru a asi nejhorší animací od dob první Karcoolky. Člověk si až říká, proč se tyhle klišoidní a ničím zajímavé animáky ještě točí, když z tohodle už podle mě ani ty děti nebudou moc odvařený. Nebo už jsem možná na ty filmy pro nejmenší zkrátka už moc starej. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Nuda, nuda, nuda a ještě k tomu hrozná grafika, nevím ale v dnešní době takový snímek nestojí vůbec za shlédnutí. Po dlouhé době jsem to do půlhodince vzdal, takže kdyby byl na konci filmu nějaký pozitivní zvrat, tak se omlouvám. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

V tomto animáku se vlci dělí na dva nesmiřitelné rody. Alpha a Omega. Vlci z Alphy mají ve svých řadách zdatné lovce a vlci z Omegy oproti nim v lovu značně zaostávají a jsou proto věčně hladoví a podřadní. Vlci se od sebe na první pohled liší i vzhledem a ti z Omegy připomínají tak trochu zaostalce. Vůdci z obou smeček trvají na uzavření sňatku s mladou vlčicí Kate a už jí vybrali i ženicha. Pokud však manželství nebude zpečetěno, vyústí to v boj o údolí nabízející hojnost potravy. Srdce si však ani u vlků poroučet nedá a vlčice Kate se spřátelí s nešikovným, ale dobráckým vlkem Humphreym z Omegy. Následně jsou oba odvezeni správci z jejich parku do vzdálené rezervace pro rozšíření stavu. Zde se seznamují s novými přáteli, ale stesk po domově je silný, a tak se vydají na cestu domů, na které zažijí dobrodružství a vzájemné sblížení. Je to mnohem sympatičtější animák, než nedávný sovičkový povrchní opus od Snydera. Na jeho bombastickou animaci sice nedosáhne ani ve snu, ale rozhodující je v tomto případě příběh, který je divákovi předkládán poutavějším stylem. Vidět film v původním znění je také plus. Vlci promlouvají hlasem Justina Longa, zesnulého Dennise Hoppera nebo Christiny Ricci, ale u mě se nejlépe prezentovala hlasově nejlépe vybavená Hayden Panettiere jako Kate. Vlčí animák disponuje svižným tempem a není skoupý na akční, poměrně napínavé sekvence. Body mu však sráží velmi naivní pojetí vedlejších postav a například kachny hrající golf nebo roztomilý medvídek do konceptu nezapadly ideálně. Rovněž scény, ve kterých vlci tančí nebo vyjí na měsíc, byly slabé, zvláště když po zavití jednoho z vlků z oblohy popadali ptáci a v několika dalších záběrech byli jako v mrákotách. Sympatický průměr se přes všechnu snahu tvůrců překročit nepodařilo. 60% ()

Carol Pifková odpad!

všechny recenze uživatele

Tancujúce a spievajúce svorky vlkov? Musí j*ebať! Otrasná hnusná rozprávka a to ja rozprávky milujem. Toto bola vysoko podpriemerná nudná sračka. A to i tu zrovna museli dať dákeho burta? To je dáky hit strkať do rozpráviek tlsté postavy aby sa tlsté americké prežraté deti necítili menejcenné?! A mater vlčica bolo maximálne trápna. Ale to viaceré postavy. Vlastne kecám, všetky. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Ve větší míře velice nudný animák s klasickou, hrdinskou a akční pointou, která omrzí hned v prvních minutách, ale dokoukal jsem to dokonce, ale měl jsem co dělat, abych to v polovině filmu nevypnul. Kdyby jste se někdy nudili, tak si prosím vás nepouštějte tento animák, budete se nudit ještě více. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Celkem kvalitní animák který má strašnej problém s animací, protože ta byla místama opravdu hrozná a někteří vlci nevypadaly jako vlci. Co mi naopak sedlo byly hlasy Panettiere má dobrej hlas a Long taky. Takže obsazení má palec nahoru. Příběh je sice klišé nad klišé ale udrží diváka protože se ve filmu neustále něco děje a vůbec to nenudí. Jen konec mi přišel celkem o ničem protože kolikrát jsme tohle viděly? Nespočetkrát. A hudbení čísla bych též vystřihl protože se nehodila a byla strašná. Ale i tak Alfa a Omega řadím mezi kvalitnější animáky. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Takový průměrný produkt. Malé diváky potěší tím, že je barevný a že se hýbe. Rodiče potěší tím, že namlátí jejich ratolestem do hlavy ta správná poselství. Vegetariány potěší tím, že tam žádný z vlků nikdy nic neuloví a nesežere. Ale pokud chcete od animovaného filmu něco víc, hledejte jinde. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Prvních 10 minut jsem bojoval s nutkáním to celé ukončit, ale lenost a žádný jiný nový film po ruce mě donutili k tomu, abych se tím prokousal. No a nakonec musím AaO přiznat pár opravdu dobrých momentů, rád bych dal hvězdy 3, ale vzhledem k celku mi to svědomí nedovolí. Animace nabízí chvílema dokonalé a roztomilé momenty, které jsou tady o mnoho lepší než v ostatních animovaných filmech, což mě velmi překvapilo. Jenže tyhle výjimečné momenty střídají zas scény, které lze označit jen jako velké fiasko. Animace tedy místy značně pokulhává za konkurencí a jinde je prostě úžasná. Smutná očička, omráčení ptáčci a zejména animace malého medvíděte, to jsou ty nejlepší a nejroztomilejší záběry. I kdyby animace byla jen na té lepší hladině, tak AaO sráží další zápory - ujeté popové vytí vlků a jejich tanečky aj., což je moc i na animovanou pohádku. No, a protože jsem zastánce originálního znění a AaO jsem jako jeden z mála filmů viděl s dabingem českým, tak musím zmínit, že i ten stojí za prd a je opravdu hrozný (a není to zaujatostí proti neorig. znění). ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

"You can eat together but you cant you know.... howl together..." Ještě teď vyju na měsíc! Tomuhle říkám správné volání divočiny. Humphrey je divoký sympatický vlk, který se zakouká do vůdkyně Kate. Že by to nešlo dát dohromady? Stačí jeden únos do Ida- (w)ho a přátelství je na světě. Alfa a Omega má parádní grafickou stránku a nemusí se stydět ani po hudební stránce. Navíc herecká dvojice co dabuje onu dvojici Hayden Panettiere a Justin Long, je prostě výborná. Příběh je možná trošku předvídatelný, ale já si tenhle animák užil, jak se patří. Chybí sice nějaký výrazný humor, ale dobře ho nahrazuje ten jednoduchý, takže o úsměv není nouze. Jeden z nejlepších animáčků co mohu doporučit a určitě moc rád se na něj znovu podívám. (88 %) ()

MikaelSVK 

všechny recenze uživatele

Jeden zo slabších animákov poslednej doby. Zasmiať sa síce dalo, ale len párkrát a to je na animák, ktorý si pustí dospelý divák veľmi málo... ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Průměrná animace a příběh teenagerské komedie násilně namontovaný na smečku vlků žijících v Národním parku. Vtipná byla ta husa hrající golf a kačer co jí nosí hole a pár dalších věcí, ale moc jich bohužel nebylo. Je mi jasný, že to je určený především pro nejmenší, takže to nehodnotím nijak tragicky :-) ()

Reklama

Reklama