Reklama

Reklama

Skupina nebezpečných desperátů uniká před svými pronásledovateli a míří do malého města, o kterém je známo, že jeho obyvatelé jsou velmi mírumilovní a nepoužívají zbraně. Ve skutečnosti se však dostanou do města, jehož obyvately jsou samí slavní kriminálníci jako Divoký Bill či Doc Holiday, kteří pro kulku nejdou daleko. Tito zvláštní obyvatelé se však nutně potřebují dostat do Nebe...jinak je čekají plameny Pekla. Musí se tedy rozhodnout, zda se budou proti desperátům bránit a tím se vystaví možnosti věčného zatracení anebo zemřou podruhé. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (70)

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Tak tento hororvý western mi fakt perfektne sadol. Videl som už jeden hororvý western a to Dead Birds (2004), takže už som bol celkom pripravený na to čo by to mohlo byť. No toto horor prakticky ani nie je. Skôr nejaká mysteriózna dráma, jemne máznuta akčným thrillerom. Film ma potešil hneď na začiatku, dej sa odohrával v púšti a ja mám atmosféru púšti sakra rád. Potom prešiel do mestečka, kde bola atmosféra tiež celkom hustá. Pointu bolo tušiť síce do predu, ale dobré herecké výkony, zaujímavé scény a dobré dialógy držali film na vysokej kvalite. Páčilo sa mi aj zloženie zločincov: Vodca - bezohľadný tvrďas, jeden chalan s morálnymi hodnotami a jeho prechľastaný sríček. Proste jemne mysteriózna westernová klasika . ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pro tuhle televizní záležitost mám slabost a ani nevím proč. Z hlediska filmařského či žánrového se o žádný zázrak nejedná a navíc hlavní hrdina je z těch, jimž přejete kulku už v prvních pěti minutách. Přesto mě ale tenhle duchařský moralistický western zaujmul natolik, že jsem ho v krátké době viděll hned několikrát. Nejspíš mě uchvátila představa všech legend Divokého západu v jednom městečku. 80% ()

Reklama

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Jeden z najzvláštnejších námetov, čo som kedy vo filme videl, som objavil v telke v nedeľu v noci potom, ako sa v sobotu v noci stretli Divoký Bill, Jesse James a ďalší legendárni pištoľníci v nemenej bizarnej, treskutej komédií LUCKY LUKE. Obe tieto westernové "tímovky" na to šli z iného konca a veľmi, až príliš originálne, ale ani jedna ma tak úplne nepresvedčila... PS - Plný súhlas s Červenákom, že na tento geniálny nápad by bolo treba áčkových hercov a 100-miliónový rozpočet... ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

CO je tenhle film zač... No, je to slušnej film, komorní western s docela zajímavou mezinebozemskou atmosférou a zápletkou a konec konců, proč do žánru plnýho koltů a komoňů nepřidat taky tróchen mysteriózna, že. Jenže už tady je první problém, správně tajemný film hrající na struny mysteriózna prostě musí vzbudit alespoň lehounké mrazení v zádech (boha, dodneška mě jíme po hrbě husí kůže, když slyším znělku akt X, aneb takhle to dopadá, když koukáte jako malej svišť na něco tajemného, ale nechápete co), tady ale nic takového není, což je velké, velké bohužel, protože jinak je to nepříliš zajímavý western, vlastně hodně jednoduchý a s příliš dušínovským hlavním hrdinou. A tv rozpočet také moc nepomáhá, protože u mnohých westernů dokáže atmosféru při slabším scénáři spasit scenerie přírody, zde se děl ale odehrává v pár domech, jedné pustině, jednom náměstí a v jedné zeleni. Škoda, mohlo to být mnohem lepší, ale tragedie to není. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Docela originální a zajímavý western. Originální v utopii, kterou podává a zajímavý v tom, že mu to funguje a drží žánrově pohromadě. No řekněte... slyšeli jste někdy o westernovém městě, kde nemají vězení ani zbraně a lidé se zde vyhýbají násilí? A přes tuto skutečnost zde dojde k velké přestřelce? Já o ničem podobném neslyšel. Ano, očistec je představa přednebí / předpeklí, kde se čeká na finální rozsudek a dochází zde ke kondrontaci dobra se zlem ve smyslu zkoušek. Ovšem nejvíce zde filmu uškodilo několik nelogičností. Tou největší je, že !SPOILER! všichni obyvatelé Očistce (samé známé osobnosti divokého západu - tedy kriminální ESA) jsou již po smrti a když jim hrozí smrt, vyšší moc zasáhne a zachrání je. Ovšem tento fakt zcela ignorují a když jim v závěru hrozí masové zabití, rozhodnou se k obraně a tedy finální přestřelce.!KONEC SPOILERU! Snímek si s přehledem udržel mou pozornost a ač je hlavní hrdina nevýrazný, vedlejší postavy zde dostávají dostatek prostoru, aby toto vakuum zaplnili. Ve výsledku tedy mírně nadprůměrný snímek. Snad se za to nedostanu do pekla. :) 75% ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama