Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psychologická dráma s prvkami hororu zobrazuje narušenú rodinu, ktorej najväčším hriešnikom je jej hlava, otec, stojaci na vrchole pyramídy zvrátenosti. V domnení, že je spasiteľ, trestá ľudí za ich hriechy a berie spravodlivosť do vlastných rúk. Avšak čo s ním má spoločné hra kráľov, šachy a smoliar v podobe mladíka, ktorý sa zhodou náhod objaví v nesprávnom čase na nesprávnom mieste? (*CARNIFEX*)

(více)

Recenze (26)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

V dnešní době je takovéhle uchopení tématu člověka chyceného vyšinutou rodinkou poměrně nevšední. Skoro žádná krev, žádné násilí a ani ten psychický teror není zrovna nejintenzivnější. FIlm se zaměřuje na vývoj postav, což určitě není na škodu - ale nesmíte očekávat, že žánrová škatulka horor zde najde svého naplnění. Mnohem spíš se jedná o drsnější drama. Od čtyř hvězd to dělí absentující větší spád a přebývající minuty stopáže. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Psychologická dráma s prvkami hororu, zobrazujúca narušenú rodinku v ktorej na vrchole pyramídy zvrátenosti je najväčší hriešnik, hlava rodiny, otec. Ten v domnení spasiteľa trestá ľudí za ich hriechy a berie "spravedlnosť" do vlastných rúk. Čo má, ale s týmto všetkým spoločné hra kráľov, šachy a smoliar v podobe mladíka, ktorý sa zhodou náhodou objaví v nesprávnom čase na nesprávnom mieste? ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tenhle film s horrorem příliš společného nemá. Není strašidelný, temný (no, možná trochu) ani s gejzíry krve (jen s takovým malým krvavým bazénkem místo pokoje). Je znepokojivý, jelikož ukazuje ve filmu mnohokráte zpodobněnou tvář psychopata, který bere spravedlnost do svých rukou (naposledy to dělá nějaký Dexter...). Základní poselství filmu je: nelez do cizího domu, a když už tam vlezeš, tak po něm nešmejdi. Uděláš-li to, pak se nediv! Filmu by neuškodila kratší stopáž a rozhodnutí, zda přitlačit více na psychologii postav, či rozpoutat gore masakr. Postavy jsou pošahané všechny (včetně rodičů hlavního hrdiny - oběti), tudíž jejich osudy jsou divákovi tak nějak lhostejné. Hlavní hrdina dělá botu za botou, i když na přemýšlení má času dost. Není to zcela špatný film, leč opakované sledování netřeba. Zpestřením je snová scéna při partii šachů. Sklepní scéna připomene Harryho Pottera... ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Psychologický thriller okorenený pár hororovými prvkami, ktorých sa dočkáme hlavne ku koncu. Úvod bol veľmi dobrý, lenže časom to začalo vo všetkých smeroch upadať, po obsahovej aj atmosferickej stránke. Hlavný dôvod vidím hlavne v tom, že sa nešlo do hĺbky problému a po psychologickej stránke sa nezatlačilo viac na pílu. Pritom námet tyrana, ktorý je sám o sebe presvedčený, že je predurčený spasiť všetko a všade, ponúka mnohé možnosti ako snímok v tomto smere "zhutniť"a na základe toho vybudovať aj dusivú atmosféru. Niečo málo z toho prišlo až na záver, čo sa mi pochopiteľne zdalo málo. Lepší priemer. 65/100 ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Psychologická táhnoucí se nuda s několika totálně nelogickými místama. Film se hodí, když jdete spát. Ke konci mi bylo úplně jedno jak to dopadne. Měl se v tom krvavým bazénku klidně utopit ... blbec ... teda vlastně nula. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Tak ja by som na Rue des Ormes 5150 bola doteraz, lebo šachovú partičku by som nevyhrala nikdy. Bolo to veľmi dlhé, miestami nezáživné, nešlo to viac do hĺbky ... pritom to mohlo byť také dobré. Začala som to pozerať, pozerala som to a dopozerala len kvôli Grondinovi. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Spravedlivý šílenec z lidu vykonává svůj úřad za přihlížení více či méně narušených rodinných příslušníků a zároveň se tím chystá vyhrát svou nejdůležitější šachovou partii - parťák, který bude mít rozhodně o co hrát, mu naběhl do plánu sám... Drama s prvky thrilleru (na horor rovnou zapomeňte) bez napětí, zato s mysteriózními záblesky, které jsem nepochopila. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Když jsem si pouštěl tento film, absolutně jsem netušil do čeho jdu. Do rukou se mi dostal náhodou a jak jsem později zjistil, udělal jsem se dobře, že jsem si nepřečetl o něm ani jednu informaci. Začátek filmu má poněkud vlažnější tempo, na které jsem si už u kanaďanů zvykl. Díky francouzskému dabingu jsem si však doslova užíval každou větu, protože tuhle řeč prostě miluji. Po zhruba deseti minutách přichází hned první akce a my se tak máme šanci blíže seznámit s majitelem a jeho domem. Napohled normální chlapík Jacques však skrývá děsivé tajemství, které postupně začíná vyplouvat napovrch. Již při pohledu na zakrváceného muže nevěstí nic dobrého a poté co je takticky odstraněn z cesty, aby uvolnil místečko našemu hrdinovi je jasné, že se můžeme těšit na další řezničinu. Jenže tento dojem nám brzy tvůrci sami vyvrátí, protože jejich dílo se od jemu podobných výrazně liší a to v mnoha ohledech. Nejde totiž o žádnou tuctovou záležitost. Propracovanost a především rozvíjející se charakteristika všech postav nemůže zůstat bez povšimnutí a samotná zápletka se začne roztáčet do pořádných obrátek. Pomalu totiž začínáme poodhalovat všechna tajemství příběhu a především pak samotného ‘‘poslání‘‘, které se snaží otec rodiny splnit do puntíku. Herecké výkony jsou na přijatelné úrovni a až na pár okamžiků proti nim nemám skoro žádné výhrady. Všichni hlavní aktéři si vedli v rámci svých možností opravdu důstojně a i díky nim si divák těch 110.minut užije opravdu s chutí. Navíc musím pochválit i samotnou kameru, která se na kanadské poměry několikrát opravdu překonala. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Netradične poňatý, no určite zaujímavý kanadský exploitation. Ústredný záporák je zvláštna postava a na rozdiel od obdobných subžánrových vrahov nie je degenerovaný, sexuálne deviovaný či pudovo konajúci a riadi sa heslom "Žiadne zbytočné násilie, iba bezbolestné zabitie", takže násilie či krv sa tu objavia iba v minimálnom množstve, čo však nevadí, lebo 5150, Rue des Ormes boduje najmä vďaka skľučujúcej atmosfére a psychologickému teroru, ktorý je vyvíjaný na hlavného hrdinu Yannicka. ()

Radka_86 

všechny recenze uživatele

Konečně se mi po dlouhé době dostalo přesně toho co od dobrého hororu očekávám, tohle bylo vážně přesně podle mého gusta! Zajímavé, poutavé, znepokojivé....šokující. Dlouhá stopáž ani pozvolné tempo mě tentokrát vůbec nevadili. Už dlouho se mi nestalo aby mě horor natolik bavil a strhnul. Ano, netečou tam proudy krve, ani (prvoplánových) lekaček se v něm nedočkáte, tento film vám nabídne psychický teror, fanatismus a hodně překvapující závěr...ten mě vážně dostal a přiměl přihodit i tu poslední - pátou hvězdičku. ()

Ten Druhy 

všechny recenze uživatele

Keď prejde čierna mačka po ceste, tak to, čo je v živote iba tušením sa vo filme stane. Z kompozičného hľadiska ide o signál dramatizácie príbehu, preto sa hrdina, ktorému skrížila mačka cestu očakávane ocitne na zlej adrese (5150, Rue des Ormes). Ako to už v exploitation býva, tá patrí šialenej famílii, skrátka smola. Despotický otec, matka náboženská fanatička a na poschodí plná izba umučených neočakávaných náštevníkov. Hoci sa v tomto Tessierovom frankokanadskom horore, natočenom na motívy románu Patricka Senecala, postavy násilníkov nezlejú do sivej psychopatickej masy, ale skôr pekne psychologicky vyfarbia, dej sa miestami pomaly vlečie a volá po kratšej minutáži. ()

jarkolar 

všechny recenze uživatele

Z mýho pohledu dost povedenej thriller. Nemusí v něm být ani tucet úmrtí, ani hektolitry krve, aby bavil , ikdyž kdyby byla stopáž o něco kratší, nejspíš by mu to nijak neuškodilo. Úvod je koukatelnej, ne moc roztahanej a rozhodně to není takový to nezbytný zlo, než se začne něco dít. Jakmile se náš mladý filmař stane nedobrovolně členem týhle podivínské rodinky, poznáváme postupně hlavu rodiny, která bere už nějakej čas spravedlnost do vlastních rukou. S jeho řešením by se nejspíš leckdo ztotožnil, jenže on je zároveň tak trochu ujetej. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý film, který vás drží v napětí a překvapí svými zvraty v dějí. Můžete být hříšník nebo spravedlivý, nic mezi není. Ovšem rozhodne o tom samozvaný soudce a zapojí vás do své hry, pokud se vám to nelíbí, zemřete. Velká spokojenost. ()

Radiq odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle film je zcela předvídatelnej kromě dvou věcí: 1) nečekal jsem na začátku, že ho uvězní jakási rodinka psychopatů (jak si tam voprskle vlezl a šmejdil, hajzl - si nic jinyho ani nezasloužil). 2) nečekal jsem, že z něho scénárista udělá naprosto neschopného debila, kterej posere co může a snad se tam odsud ani dostat nechce. Kdyby mu uřízli končetinu nebo něco, tak bych to bral, ale vypadal na zdravyho mladyho kluka... a von neumí zdrhnout, když má tolik příležitostí? On to prostě nechce. A nebo ho bavěj šachy. Jinak mrtvoly ve sklepě asi ani po 15 letech asi nesmrděj, nerozpadaj se a nic. Baterka v kameře je asi nesmrtelná. Pak ty představy a halucinace - to tam bylo uplně zbytečny... a hlavně: tohle neni žádnej horor. Zakončení byla další věc, co tam bylo trošilinku překvapivá. Takže vám ušetřím tu nudu a dám vám sem jeden spoiler: prostě zastřelí tu svou malou dceru a šachy nedohraje, takže ani neprohraje... Hmm, a co jako?! ()

Khumbac 

všechny recenze uživatele

Helemese...psychopatický šachista sadista vs mladý submisivní pošuk. Cerka rovněž velmi milá šachistka a i sadistka. Román dle nějž by to mohlo být zfilmováno by stál zato přečíst. Dílo nutí diváka dokoukat, proto hodnotím velmi kladně. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Vypilovaný psychologický thriller. Málokdy se teď vidí něco podobného. Nešlo tam ani tak o psychický teror, jako o manipulaci, komplexy, zášť atd. Jednotlivé figurky na šachovnici jsou promyšlené a hrají podle logických pravidel. Normand D'Amour v roli "spravedlivého" otce rodiny podal hodně dobrý výkon. 70%. ()

MareT. 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že to na nás tvůrci vybalili všechno moc brzo. Ne, že bych měl rád natahování a nudné vaty ve filmech, ale hlavní dějová linie se zastavila po 15 minutách a nehla se další hodinu. Jasně, ke konci to trošičku graduje, má to i své finále jak se patří a dočkáme se i určíté originality, ale stopáž je jeho největší slabinou. Herecké výkony jsou uspokojující a dopad na diváka je celkem taky znát, cože je vlastně pozitivní. Ale v žánru se najdou lepší klenoty. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Nenapadny film s vybornou psychologiou postav a dusevnou a hodnotovou premenou hlavneho hrdinu. Do takejto rodinky by sa isto nechcel dostat nikto normalny. Posadnutost, iluzia az sialenstvo z toho kuka kazdou dalsou minutou coraz intenzivnejsie. Kvitujem aj vyber hercov a vybornu hru s kamerou. Vrelo odporucam. ()

Reklama

Reklama