Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Gabriel se živí jako učitel hudby, ale sní o tom, že se jednoho dne prosadí jako skladatel. Jenže věci nejdou, jak čekal, a teď je nucený najít si práci, aby se vůbec uživil. Když se uchází o místo obchodního ředitele jedné firmy, vše jde podezřele hladce. Je někde háček? Jistě. Jedná se o pozici obchodního ředitele pohřebního ústavu, a o tu nikdo příliš nestojí. Jenže Gabriel práci nutně potřebuje, a tak kývne. Je tu ale ještě jeden zádrhel. Než začne tuto práci vykonávat, je nutné projít praxí přímo v centru dění. To znamená strávit nějaký čas na pobočce, domlouvat pohřby, oblékat nebožtíky do „svátečního“ a trávit čas s lidmi, jejichž humor je černý jako pohřební šaty. Pěkná práce, že? (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (10)

Martin741 

všechny recenze uživatele

To este boli casy ked francuzske komedie boli komediami. Dnes uz je ten humor hodne vycpely a jaxi nasilu divakom vnucovany .... 50 % ()

Bernhardiner 

všechny recenze uživatele

(Snad alespoň před-) poslední služba pro francouzskou komedii. Hlavní hrdina má charakter jak víno - nemá problém okrádat staříky před křížem, jen aby se předvedl před svým nepřátelsky naladěným kolegou, který v sobě skrývá strašné tajemství. Ale do toho mu vstoupí LÁSKA. Taková ta nejčistší, víme? (Velkoryse pomíjím fakt, že vznikla v prvním hodinovém hotelu, na který naše hrdličky narazily) A jelikož tahle láska dokáže hýbat zeměkoulí, nějaká proměna charakterů není pro ní žádný problém. Takže mladík je z prohnanosti nepochybně vyléčen (do té doby, než bude uvidí příležitost v jiném oboru). Hlavně, že láska vždy zvítězí. Není toho moc, za co bych mohl film pochválit. Jedině snad herecké obsazení ve vedlejších rolích je potěšující, Depardieua a Galabrua vždy rád ve filmu uvidím. Ani Didier Bourdon v roli kolegy není špatný, ale koukat víc než půldruhé hodiny na kanadského hezounka Grondina, který by si kvůli kříšťálově čisté lásce řezal žíly, je trochu silná káva. 30% ()

Reklama

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Nečakajte zázraky....je to len POSLEDNÍ služba. Francúzska odychová rádoby komédia na anglický spôsob s patrične britským ala francúzskym humorom. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Morbidita se střídá s vtipem, toho je ale míň. Potěší pohledná Bérénice Bejo, sympatický Marc-André Grondin a samozřejmě herecká esa Gérard Depardieu a v roli dědečka Froissarda nestárnoucí četnický bard Michel Galabru. ()

silak_xup 

všechny recenze uživatele

Poslední služba dokáže několikrát dost pobavit, celkově je ale příběh o mladíkovi - umělci, který se příčinou pár událostí dostane do pohřební služby docela o ničem. Nejvíce mi na tom vadili ty přeslazené láskyplné scény (nic proti romantice ve filmu, ale sem se mi to vůbec v tomhle podání nehodilo) nebýt toho a být tam více černého humoru, dal bych klidně 5 hvězd. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama