Reklama

Reklama

Jak se postaví rodiče ke skutečnosti, že jejich syn je gay?
Rosine a Guy jsou padesátníci a mají dva syny. Starší Jérémy, v dětství často nemocný, je mámin mazlíček. Je úspěšný finančník, právě byl povýšen. Mladší Robin studuje, ale není tím nijak nadšený. Když ho máma novinářka jednoho dne vezme na natáčení, okouzlí ho prostředí filmu a rozhodne se zkusit tu štěstí. Jérémy pak jednou v neděli přijede nečekaně na oběd a těsně před odjezdem rodičům oznámí, že je gay a žije s mužem. Je to jako rána z čistého nebe. A zatímco milující matka se s tím rychle smíří, Guy je zcela vyvedený z míry. Neví, jak se nové situaci postavit. Ani seznamovací oběd v Paříži nedopadne nejlíp. Guy se chová čím dál tím arogantněji, uzavírá se do sebe, až Rosine vyhledá pomoc svého redakčního kolegy, též homosexuála, Yvana. Ten ji s sebou vezme do speciálního gay klubu, kde Rosine potká muže, s nímž se pak celou noc prochází po Paříži a povídají si. Bude ještě chvíli trvat, než Guy začne chápat, že prostě má brát syny takové, jací jsou, a trochu víc si vážit své skvělé ženy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak nějak nevím, odkud začít tento komentář. Na film jsem se velmi těšil a doufal jsem, že uvidím zajímavý film s gay tématikou. Místo toho se mi dostalo rodinného dramatu, a to navíc ještě velmi roztahaného a pomalého. Ale hezky postupně. Třicetiletý syn přijede oznámit svým rodičům, že je gay. A od toho se potom odvíjí všechny další události v této rodině. Zatímco synek si po oznámení své orientace zase ihned odjede, tak v rodině prostředí pořádně zhoustne, začínají výčitky, hádky, nedorozumění, až to vše eskaluje do extrému, aby se nakonec vše vrátilo do normálu. Nápad to rozhodně nebyl špatný. Naopak si myslím, že film měl veliký potenciál. Tak v čem je chyba? Možná v tom, že se jedná o televizní film. Kdyby film měl trochu vyšší rozpočet a byl natáčen pro plátna kin, tak by to mohlo být lepší. Ale rozhodně nechci vyčítat televiznímu filmu že je televizním filmem. Takže asi největší chybu vidím v roztahanosti a pomalém tempu celého filmu. Film jede opravdu velmi pomalu a to tempo je po určité době skoro až ubíjející. Kdyby film byl trochu svižnější a akčnější a hlavně kdyby se tam dělo něco jiného, než neustálé výčitky a hádky mezi rodiči homosexuálního syna, které jsou pořád stejné a po chvíli to přestává být zajímavé, tak by to určitě bylo mnohem lepší. Ale aspoň průměr si tento film u mě uhájil, a tak hodnotím třemi hvězdičkami. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Zajímá Vás, jak se rodiče vypořádávají s tím, když se doví, že jejich dlouho vychovávaná ratolest přizná homosexualní partnerství? No tak potom je tento film dělaný přímo pro Vás. Tenhle snímek má samozřejmě slabší scénář a na první pohled vypadá jak od Rosamundy, ale po zakoukání se do tohoto filmu zjistíte, že má takový fajn francouzský šmrnc a chování rodičů je docela věrné. 60% ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Když synek oznámí rodičům, že je teplej, Charlotte de Turckheim coby matka nasadí fantasticky dementní výraz. Svět se nezboří je na televizní poměry docela solidně uchopené téma coming-outu. Kupodivu se nekoná žádné velké dojetí, naopak několik velmi vtipných momentů plus pěkné herecké výkony - Charlotte de Turckheim... aha, to už jsem říkal. ()

Oxymoron 

všechny recenze uživatele

Koukám, že ty francouzské komedie chytají svůj druhý dech. A nebo se jen mě začíná líbit každá druhá ptákovina (jo ptákovina je dobře použité slovo k filmu s gay tématikou :). Každopádně jsem se nudit začal až v poslední dvacetiminutovce, kdy se celý děj přesunul až moc násilně k řešení manželského vztahu a na povedeného synáčka se tak nějak zapomnělo. Prostě a jednoduše - jako letní oddychovka pro televize se to povedlo. ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

U tohoto filmu téměř každý zrelaxuje, odpočine si, lehce se zasměje. Není to sice žádná superbomba, ale je to svěží a velmi kvalitní snímek, který možno doporučit prakticky všem a především těm, co nemají rádi depresivní krváky … 7888 ()

Reklama

Reklama