Reklama

Reklama

Občanské judo

(pořad)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Jedná se o publicistický pořad vysílaný na TV NOVA. Zabývá se řešením problémů, které mají obyčejní lidé. Zajímavostí je, že TV NOVA vydala tři knihy s radami z tohoto pořadu. (duklak2)

Recenze (45)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

i když mají média největší informativní moc, tak ji milerády zneužívají ve svůj prospěch, díky zkresleným informacím a dělání humbuku pro zvýšení vlastního zisku. Pořady podobného typu nemám rád, ale Občanské judo je jedním z mála, které jsem sledoval. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

To lepší, v některých případech i nejlepší, z tzv. novácké publicistiky. Ne že by primárním cílem bylo pomáhat lidem, ale někdy to jako vedlejší efekt bylo bezpochyby pozitivní. Celkový dojem: 45 %. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nezničiteľná publicistická relácia, ktorú už dlhé roky vysielá česká súkromná televízna stanica NOVA. Redaktori "Občianského juda" sa zapájajú do káuz prostých občanov, ktorým sa snažia právne alebo aj morálne pomôcť. Hľadajú možné riešenia nepríjemných situácii, v ktorých sa môže z čista jasna ocitnúť hoci kto z nás. Od roku 1994, kedy boli natočené prvé diely, sa už podarilo s ich pričinením vyriešiť nejeden občiansky problém. ** ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Debilita s tragickou nánou v čele a ojetým transportérem v řiti. Ano, pár nešťastných krav, kterým třeba někdo poslal omylem nějakou složenku, zachránili, ale jinak je jejich přínos společnosti zhruba stejný, jako přínos zánětu středního ucha. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Realita je krutá. Příkladem je naivita lidí, kteří se zadlužují a věří, že budou mít úžasný život. Jenže nejen, že si je časem ten dluh najde. On si hlavně pochutná na jejich dětech a to je dost smutné. Ale tento pořad je samozřejmě i o jiných problémech. Většina z nich vychází však z naivity lidí. Podepíšou smlouvu, kterou si ani neprojdou. Napálí se na internetu nabídkou na nějakou práci, vysolí peníze za registraci a pak se firma na netu záhadně vytratí atd. Všechno se to točí kolem hajzlů a nivních lidí a to mě v zásadě docela zajímá. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jo je pravda, že debilita/naivita lidí nezná mezí a tento pořad to jenom podtrhoval. Moderátorka mi nějak zásadně nevadila, ani ty „czechšmejdy“ – ty občas alespoň rozesmáli. Jinak si však Občanský „jouda“ mé srdce nikdy nezískal – používal jsem to hlavně coby kulisu v pozadí, když jsem si četl knížku… ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Tento publicistický pořad mě zpříjemňoval víkendové večery. Byly tam zajímavé kauzy. Dozvěděli jsme se, co všechno je v našem státě možné. Mě to ani tak nepřekvapovalo. Z jistých zdrojů vím, co se děje na radnicích, magistrátech atd. Všude je korupce. Jsme přece Česko. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Moderátorky a dnes i moderátor se perou za obyčejné lidi, kteří si nevědí rady s různými problémy. Někdy se jedná o prkotiny jindy o věci vážné. Pořad, který v mnoha věcech dokáže poradit. Pokud jste vyčerpali všechny své možnosti, klidně se na média obraťte. Mám s tímto pořadem vlastní zkušenost. Tenkrát se jednalo o kausu rušení jedné nejmenované střední školy v Radotíně. Do televize jsme nešli, ale poradili nám v dopise, protože takových případů se vyskytlo více. Dnes už tam tato škola není. ()

Reklama

Reklama