Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pořad vysílaný TV NOVA. Reportáže odhalují podstatu politických a finančních kauz. Reportéři pořadu pomohli k odhalení několika z nich, například "Kinský" a "Berdychův gang". Moderují Radek John a Josef Klíma. (duklak2)

Recenze (86)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Johnovým vstupem do politiky (kecy o dinosaurech a vstup do strany, která má korupci přímo v náplni práce, ovšem nepsanou ve stanovách) vynikla falešnost a bulvárnost tohoto pořadu ještě více, mnoho slov a rádobyšokující fakta, ve výsledku jen vyhypeované vytváření kauz (viz reportáž o Romech, jak houfně odcházejí do Velké Británie, teprve po odvysílání a zveřejnění fakt fakticky tento exodus začal.) ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Investigativní žurnalistika je přesně to, co našemu mediálnímu prostředí nejvíce chybí a co se v českém provedení skutečně dosti liší od běžné západoevropské praxe. Pominu-li skutečně silně zavádějící a mystifikující název tohoto pořadu (nesoucí v sobě příznačný bulvární podtext), nejvíce se John s Klímou zpronevěřili investigitivnímu přístupu v populistickém ladění a samém výběru témat svých reportáží. Onen ,,pátrající a vyšetřující" televizní žurnalista je vlastně jen otrokem sledovanosti a z investigativní novinařiny se v podání našeho dua stala bulvarizace většiny caus a hlavně vytváření kvazicaus. Takovému pořadu nesluší pompa a divákem otřásající reportáže, ale mravenčí práce na kultivaci veřejného prostoru - novinář tu nemá být (nováckou) celebritou, ale hlídačem demokracie. Ovšem především Radek John byl mnohem více tím prvým než druhým... (o tendenčním účinkování této persony i celého pořadu a vlastně celé redakce publicistiky v době, kdy Vladimír Železný kradl televizi Nova jejím původním vlastníkům, raději nehovořím...ta už je na čirý odpad...) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Orgány činné v trestním řízení řeší zamotané kauzy mnoho let. Oproti tomu reportéři pořadu Na vlastní oči zvládli rozmotat tři takové zapeklité případy týdně. To byli borci a vůbec si to nezjednodušovali. Jenom neuváděli informace, které jim narušovaly logiku věci a pak vytáhli z rukávu pravdu pravdoucí. To bylo zábavy. A co teprve, když se pustili do těch nejzávažnějších kauz - třeba hlasitě kokrhající kohout mého souseda. To jsem teprve nestačil zírat. K jejich cti však musím poznamenat, že nejednou svou vlezlou investigativností donutili nějaký úřad k činnosti a to i já umím ocenit. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Vlajková loď publicistiky televizní stanice Nova. Kdyby i ostatní její pořady byly na této úrovni, neměl bych s Novou svůj dlouhodobý problém. Celkový dojem: 45 %. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Výborná publicistická relácia. Investigatívni reportéri, na čele so skúseným Radekom Johnom a Josefom Klímom, ma svojimi pútavými reportážmi dokázali vždy zaujať. Nebojácne sa púšťali do odhaľovania podvodov, korupcie, či káuz, ktoré často siahali hodne, hodne vysoko. Nezľakli sa zastrašovania, vyhrážok, súdov... Ukazovali spoluobčanom špinavosti, ktoré sa tajne dejú vôkol nás, veľa krát pod rúškou záslužných činností. Žiaden slizký bulvár, ale naozaj podstivá, zmysluplná novinárska práca v teréne, ktorá zhatila nekalé plány nejednému gaunerovi. To musíte vidieť "Na vlastné oči". *** ()

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Těžko se tenhle pořad hodnotí. Určitě nejhorší je Radek John, který senzachtivě snášel kdejakou špínu na politiky, udělal si díky tomuto pořadu obrovskou reklamu a pak se stal stejným hajz**m jako oni. Určitě však díly Stanislava Motla, byli hodně zajímavý a řekl bych, že když se osamostatnil, tak se mu nepodařilo navázat ve svých reportážích - zajímavostí tématu stejných kvalit. Takže hodnotím sice zlatou střední cestou, ale jak jsem napsal výše, čistě jenom z důvodu Motlových příspěvků. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Určitě nepatřím mezi fanoušky Bradka Demižóna a jeho práce. Určitě nepatřím ani mezi ty, kteří si myslí, že investigativní novináři jsou nějakou elitou v tom žurnalistickém hnoji, nebo, jak pravil Miloš, žumpě. Podle mě to jsou vesměs kreténi, kteří se neliší od bulvárních štváčů a paparazzi, co klidně strčí hlavu do kanálu, aby odhalili senzační složení vašeho hovna. Po odstupu si myslím, že jediný z nich, který byl alespoň zábavný, byl Standa Trotl a jeho nacističtí důchodci v Německu, případně jeho duchové a přízraky. To aspoň byla sranda. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Tohle musíte vidět "na vlastní oči". Investigativní reportéři jsou ta lepší sorta lidí z publicistiky. Aspoň projednou jsou ta prolhaná a mlžící massmédia prospěšná, ba co víc...napínavá :) ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Pokus o objektivní televizní publicistiku se sice trochu míjel účinkem a v některých reportážích začala časem převládat jistá bulvární pachuť, přesto alespoň speciál Mraky nad Barrandovem, stěžejní dílo reportéra Stanislava Motla, přinášející osudy populárních protektorátních herců a hereček, patří k tomu nejlepšímu, co bylo odvysíláno. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem to moc nesledoval, ale chápu, že jde o pořad, který má mít své místo v TV, proto 2 hvězdičky. ()

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama