Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pořad vysílaný TV NOVA. Reportáže odhalují podstatu politických a finančních kauz. Reportéři pořadu pomohli k odhalení několika z nich, například "Kinský" a "Berdychův gang". Moderují Radek John a Josef Klíma. (duklak2)

Recenze (86)

Trinculo 

všechny recenze uživatele

A díky tomuto pořadu se stal Radek John populárním politikem. Je nutno přiznat, že tenhle pořad byl svého času něco nevidaného, jak náměty reportáží tak i formou. Je otázkou pro odborníky, kolik z těch reportáží bylo účelových a na objednávku, každopádně na české scéně svojí stopu otiskl celkem významně. A bezesporu mnohé utvářel. Neboť televiza Nova měla a stále ještě má velký vliv na diváky. ()

walkingdead 

všechny recenze uživatele

V začátcích pořadu jsem to nesledoval, měl jsem tehdy ještě jiné zájmy, z toho, co pamatuju z pozdější doby, tak je to jen další bulvární pořad s jasným cílem šokovat, zkrátka co čekat od "vícenatéencz" TV. Odpad nedám jen proto, že zřejmě reportéři pořadu (hlavně Kroupa) opravdu přispěli k odhalení pár skutečných zločinů. ()

Reklama

Fony 

všechny recenze uživatele

Velmi rozporuplný pořad. Na jednu stranu se jim občas povede trefit hřebík na hlavičku a odhalit tak velké kauzy. Na stranu druhou některé reportáže balancují na hranici komičnosti, trapnosti a mystifikace, snad jakoby si autoři opravdu dělali z lidí legraci. Za reportáž o lovu upíru na metalovém koncertě přidávám jednu hvězdu navíc ;-) ()

alambert odpad!

všechny recenze uživatele

Je vůbec možné, že je někdo takový kretém, že demonstruje, že airsoftová pistole za několik tisíc Kč na CO2 nezpůsobí zranění seniorovi, tím způsobem, že to předvádí plastovou hračkou s mechanickým nabíjením, ještě navíc z podstatně větší vzdálenosti a na figurantovi polovičního věku? Jak může taková sračka projít do vysílání? ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Investigativní žurnalistika je přesně to, co našemu mediálnímu prostředí nejvíce chybí a co se v českém provedení skutečně dosti liší od běžné západoevropské praxe. Pominu-li skutečně silně zavádějící a mystifikující název tohoto pořadu (nesoucí v sobě příznačný bulvární podtext), nejvíce se John s Klímou zpronevěřili investigitivnímu přístupu v populistickém ladění a samém výběru témat svých reportáží. Onen ,,pátrající a vyšetřující" televizní žurnalista je vlastně jen otrokem sledovanosti a z investigativní novinařiny se v podání našeho dua stala bulvarizace většiny caus a hlavně vytváření kvazicaus. Takovému pořadu nesluší pompa a divákem otřásající reportáže, ale mravenčí práce na kultivaci veřejného prostoru - novinář tu nemá být (nováckou) celebritou, ale hlídačem demokracie. Ovšem především Radek John byl mnohem více tím prvým než druhým... (o tendenčním účinkování této persony i celého pořadu a vlastně celé redakce publicistiky v době, kdy Vladimír Železný kradl televizi Nova jejím původním vlastníkům, raději nehovořím...ta už je na čirý odpad...) ()

Galerie (4)

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama