Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Patnáctiletá Céline ví o životě víc, než by příslušelo jejímu věku. Potlouká se po ulicích a s pomocí svého přítele Romaina přežívá díky vyzývavosti a bezohledné pragmatičnosti. Tajně přespává v zahradním domku luxusní vily, kde ji také jedné noci náhodou objeví majitel domu, soudce Henri van Eyck. Navzdory zdrženlivosti své ženy Nathalie se dívky ujme a Céline si postupně získává jejich náklonnost a zájem. Křehká rovnováha vzájemné důvěry však dostane vážné trhliny, když se ze sítě lží, které dívka svým ochráncům vypráví, začnou vynořovat skutečné motivy jejího jednání... Debutující režisér Olivier Coussemacq si zvolil formu psychologického thrilleru se záměrem znejistit divákovy zažité morální normy a postoje. Jednoznačnost v hodnocení jeho postav se postupně rozplývá a hranice mezi viníky a oběťmi stírá. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Recenze (6)

bassator 

všechny recenze uživatele

45th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2010 - OFFICIAL SELECTION - COMPETITION - Soutěžní sekce (L'Enfance du mal / SWEET EWIL / Sladké zlo) - 4. 7. 2010 - kino Thermal - Velký sál - Karlovy Vary - 40% ()

kostej_ 

všechny recenze uživatele

Film s haprujícím dějem i psychologií postav (obzvlášť v závěrečných momentech), který nepřináší vůbec nic nového, a i to staré mu příliš nejde. Mrkněte se radši znovu na Orphan. ()

pOne 

všechny recenze uživatele

Vcelku povedené komorně laděné francouzské drama. Občas se mi zdálo, že trochu skřípal děj, ale jinak si myslím, že se celkem podařilo vystihnout jakousi "relativitu nevěry" :) - nebo jak to nazvat. Nějak tomu chybělo takové to "lolitovské kouzlo". Ale v rámci soutěže MFF KV už jsem viděl horší snímky, tento řadím mezi průměr. ()

JNK 

všechny recenze uživatele

Debut nervózního francouzského režiséra, premiéru si sám uvedl a mluvil o svém egu. Francouz. Zajímavý nápad zabil bezradný scénárista, který jej nezvládl rozpracovat do uvěřitelné podoby a raději příběh napěchoval klišé. Místo plastických postav zbyly jen hloupé loutky s naprosto neuvěřitelným chováním. Postavy nezapadají do příběhu, naopak maňásci hrají příběh, Výsledkem je pak nuda a hlavně absolutně nevyužity potenciál. Škoda, po řemeslné stránce zcela perfektní :-( [MFF KV] ()

LilySnape 

všechny recenze uživatele

ta krá** - kdopak by ji na závěr nezabil ?? Doufám, že tam fakt na tý ulici neumřel, protože jestli jo ! jestli jo. Tak někoho kopnu do jeho fr.prdelky :-) ()

Reklama

Reklama