Reklama

Reklama

Malá dívka uprostřed Francie, umístěná v sirotčinci se svou sestrou, marně čeká každou neděli, že se pro ně jejich tatínek vrátí. Kabaretní zpěvačka s příliš slabým hlasem stojící před publikem podnapilých vojáků. Mladá švadlena, jejíž prací je opravovat lemy v zadní místnosti obchodu venkovského krejčího. Příliš hubená začínající kurtizána uprostřed prostitutek a zhýralců nachází útočiště u svého ochránce Étienna Balsana. Zamilovaná žena, která ví, že nebude „ničí ženou“, ani ženou Boye Capela, muže, který ji přesto tolik miloval. Rebelka, které konvence tehdejší doby brání volně dýchat a která se obléká do košil svých milenců. To je příběh Coco Chanel. Příběh moderní ženy, která navždy změnila svět módy, svět žen. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (240)

klerik 

všechny recenze uživatele

Dejom obyčajný, ale celkovo dobrý film. Herecky dobre zvládnuté, natočené primerane umiernene... Film je zaujímavý pedovšetkým tým, že sa úplne vyhýba obdobiu úspechu tejto zvláštnej návrhárky... Po POLOCKOVI, BETHOVENOVI, DIEVČATI S PERLOU či POSLEDNOM ŠKÓTSKOM KRÁĽOVI poteší film, ktorý sa snaží vyhnúť šablóne... ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Až po shlédnutí tohoto myslím naprosto zbytečného filmu jsem teprve řádně docenila jak byl skvělý "jen" televizní http://www.csfd.cz/film/247641-coco-chanel/. Tento film těží a stojí pouze na dvou známých jménech ( Coco a Tautou), přičemž bohužel moje oblíbená herečka z Amélie se na Coco vůbec nehodí, ani typově, ani se ji nijak nesnažila zahrát, je moc chladná a zdá se i celkově otrávená ze života.... ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Co to ksakru mělo být ? Absolutně nudný, fádní, nezáživný snímek, který bez známek slitování, zato se škodolibým zadostiučiněním zabíjí osobnost Coco Chanel, snímek, ze kterého není ani za mák patrná její kreativita ani její touha po nezávislosti - úspěch se dostaví jen tak samo sebou, bez nějaké zvláštní námahy, aniž by pro něj cokoli obětovala ... a aniž by o něj opravdu stála. Nemohu posoudit, nakolik se Anne Fontaine držela skutečné životní cesty slavné francouzské módní návrhářky, ale pomstila se jí dokonale. DALEKO hlubší dojem ve mě před časem zanechal dvoudílný televizní film "Coco Chanel" z roku 2008. Režíroval ho Christian Duguay - a mapuje její osud s opravdovým zaujetím, s důrazem na její nesporný talent a nespoutanou, svobodomyslnou povahu. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Coco před Chanelem se paradoxně výborně doplňuje s filmem Coco Chanel & Igor Stravinsky, protože se zabývá přesně jen tím obdobím v životě Gabriely před Igorem. A Audrey Tautou propůjčuje tvář té Coco, která zatím ještě nebyla nikým, pouze nezávislou mladou dámou, kterou dusily konvence secesní společnosti. Zatím nebyla nikým, ale věděla, že styky s vhodnými muži dosáhne úspěchu. Gabriela byla velmi chytrá a zpětně se zdá být, že byla i emancipovaná, ona ale jen vždy chtěla být nezávislá. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Vo svojej podstate, je tento film veľmi pekný. Má len jeden jediný problém. Svoje meno.. Do istej časti to bolo o nej, asi tak do polky. Od 40 minúty sa rozvíja pred nami pekný príbeh zamilovanej ženy, ale kde sa stratila Coco??? Kde zmizla. Je to z obrovskej časti romanticky zafarbené a zmysel Coco Chanel sa stratí. A naozaj o jej modeloch sa dozvedáme v oveľa menšej miere ako sme očakávali. Iba jej klobúky môžme ako tak pozorovať ale ani tie nie v takej miere akoby sme chceli. A potom, keď konečne príde zámienka pre našu Gabrielle aby začala tvoriť, nastane posun o nevedno aký čas a už sme na jej prehliadke, kde si vo veľmi rýchlom slede môžme prezrieť asi 20 modelov. Film je postavený na hercoch, ktorý boli dokonalí. Už som hovorila, že Alessandro Nivola, je chlap? A ešte keď rozpráva po Francúzsky, je to vidieť vo väčšej miere. Čo sa týka kamery bola dokonalá rovnako ako aj soundtrack. 70% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (7)

  • Pro natáčení velkých scén (tanec, dostihová dráha a divadlo) bylo vyrobeno okolo 800 různých klobouků. (vendy63)
  • Jej najbližší priatelia ju prezývali Mademoiselle a je autorkou výroku: „Nerobím módu, ja som móda." (Nykol)
  • Automobil Hotchkiss AM2 použitý také ve scéně, kdy jedou Coco Chanel (Audrey Tautou) a Boy (Alessandro Nivola) po pobřeží, byl poprvé vyroben až přibližně 6 let po Boyově smrti. (K.O.zel)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama