Reklama

Reklama

Malá dívka uprostřed Francie, umístěná v sirotčinci se svou sestrou, marně čeká každou neděli, že se pro ně jejich tatínek vrátí. Kabaretní zpěvačka s příliš slabým hlasem stojící před publikem podnapilých vojáků. Mladá švadlena, jejíž prací je opravovat lemy v zadní místnosti obchodu venkovského krejčího. Příliš hubená začínající kurtizána uprostřed prostitutek a zhýralců nachází útočiště u svého ochránce Étienna Balsana. Zamilovaná žena, která ví, že nebude „ničí ženou“, ani ženou Boye Capela, muže, který ji přesto tolik miloval. Rebelka, které konvence tehdejší doby brání volně dýchat a která se obléká do košil svých milenců. To je příběh Coco Chanel. Příběh moderní ženy, která navždy změnila svět módy, svět žen. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (240)

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Až po shlédnutí tohoto myslím naprosto zbytečného filmu jsem teprve řádně docenila jak byl skvělý "jen" televizní http://www.csfd.cz/film/247641-coco-chanel/. Tento film těží a stojí pouze na dvou známých jménech ( Coco a Tautou), přičemž bohužel moje oblíbená herečka z Amélie se na Coco vůbec nehodí, ani typově, ani se ji nijak nesnažila zahrát, je moc chladná a zdá se i celkově otrávená ze života.... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Koukal jsem na ten film kvůli přítelkyni, který ho chtěla vidět. Popravdě chápu, že značka Chanel není pro chlapa. Na druhou stranu by se mohl těšit alespoň na samotnou Audrey Tautou. Ta ale opět změnila vizáž a vypadá jak Edith Piaf v nejlepších letech. Příběh samotný nemá šťávu, nemá švich lázeňského šviháka a už vůbec nemá žádný průběh. Nic se tam neděje, a když už jo, tak se na to skočí a do minuty už je všecko pryč. Takhle by se životopisný filmy točit neměly. Když už na nějaký koukám, rád bych se dozvěděl o tom jaká byla, co udělala, nějaký zajímavosti. Ale tenhle film neukázal z jejího života vlastně vůbec nic. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Kultivované, konzervativní a příšerně manýristické. To by snad nebyl problém, ale nejsou právě tohle rysy, proti kterým Coco Chanel svým dílem bojovala? Z mého pohledu prostě Anne Fontaine zredukovala osobnost revolucionářky do středostavovské podívané pro čtenářky style magazínů. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

S týmto filmom budem mať navždy spojenú veľmi úsmevnú príhodu. Keď som vošiel s priateľkou do kinosály, bolo nás tam azda asi tucet. To som si ešte neuvedomil, že som v sále jediný reprezentan mužského pokolenia. Ako sa však minúty pred predstavením krátili a ja som sa pozeral ako vchádzajú dalšie a ďalšie slečny a dámy, začal som sa neisto obzerať. Nakoniec nás tam bolo v celkom kine chlapov päť. Bol to zvláštny pocit :). A k filmu samotnému možem povedať, okrem toho že divákov ktorých plagát oslovil bola drvivá väšina ženského pohlavia, len toľko, že ikeď výpovedná hodnota bola takmer nulová, ako filmová postava bola Coco nesmierne zaujímava, kúzelná a bez problémov ztrhla moju pozornosť na celých 105 minút. A vlastne som sa dačo dozvedel. Bola to relatívne tuhá fajčiarka :) (7/10) ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Coco před Chanelem se paradoxně výborně doplňuje s filmem Coco Chanel & Igor Stravinsky, protože se zabývá přesně jen tím obdobím v životě Gabriely před Igorem. A Audrey Tautou propůjčuje tvář té Coco, která zatím ještě nebyla nikým, pouze nezávislou mladou dámou, kterou dusily konvence secesní společnosti. Zatím nebyla nikým, ale věděla, že styky s vhodnými muži dosáhne úspěchu. Gabriela byla velmi chytrá a zpětně se zdá být, že byla i emancipovaná, ona ale jen vždy chtěla být nezávislá. ()

Falko

všechny recenze uživatele

BAFTA Awards - 4 nominacie: Najlepsi cudzojazycny film / Herecka v hl. ulohe Audrey Tautou / Kostymy / Masky a vlasy ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

O módu se zajímám asi tolik, co o kvantovou fyziku (takže vůbec). A přesto mě tento film dokázal na celých 105 minut zabavit. Co si budeme namlouvat, je to především zásluha Audrey, která nějak odmítá stárnout (nebo má hodně dobrý make up) a Alessandra Nivoly (kterého jsem si stihl oblíbit v minisérii The Company). Je fakt, že prvních 40 minut mi přišlo jako hodina ("cože, to uplynulo jen 40 minut?!" jsem si říkal) ale pak mi ani nepřišlo, že uplynula další hodina a byl konec. Navíc takhle nějak by se měly dělat všechny biografie známých osobností. Abych i já, který o Coco nic neslyšel, ale znám značku Chanel, ji trochu poznal. Solidní tři hvězdy s tím, že pokud pro vás móda znamená něco víc, připočítejte si k mému hodnocení jednu až dvě hvězdy. ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Na počiatku boli klobúky, neskôr odevy, potom parfumy až napokon rozmach v širokom spektre módneho showbiznisu. Coco Chanel, jej kariérny rast od šijaceho stroja k mamonárskym prehliadkovým mólam, ako aj spätosť s mužmi jej hojdavého života. Takáto celosvetovo uznávaná návrhárka je hodná omnoho nekonzervatívnejšieho zaobchádzania a tento nezáživný blud si ani náhodou nezaslúži. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Nič prvotriedne, inovátorské, drvivo srdcervúce, zato citlivé, podmanivé a súkromné. Najskôr k scenáru - ak by film viac tlačil na profesionálny rast a rozvoj kariéry Coco, bol by viac dokumentom, čiže ukážka toho ako sa Coco zmieta v svojich citových pohnútkach k mužom, svetu, luxusu a noblese sa mi veľmi páčilo....kariéra a úspech bol naznačený presne tak ako bolo treba. A teraz k Audrey Tautou, ktorá vo mne bude na večné veky evokovať hravú, bláznivú, detskú, dobromyselnú, altruistickú Améliu s velkým srdcom...istá podoba s Coco tam možno náznakom je, ale ani dômyselný make-up a herecká snaha neprekryli jej prirodzene láskavý krehký look a iskrivý pohľad, ktorý skutočne netrpel ale len sa to snažil hrať. Audrey u mňa neboduje v roly zatrpknutej a cynickej dámy, no zároveň neviem kto by túto postavu stvárnil hodnovernejšie. Inak zaujímavé dielo, skôr nenápadné. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Naprosto špatně odvedená práce, odfláknutá a zbytečná. Takhle zmařit takové téma je trestuhodné. Ale na druhou stranu, co natočit o nějaké náně, která půl života šlape a hopsá po putykách a druhou půlku šije klobouky? ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Věřím, že kdyby se film moc nezabíral milostným příběhem před Coco Chanel a zaměřil například na výrobu světoborného parfému, na první znaky rebelky která navždy změnila svět módy, svět žen, až by si vytvořila přívlastek módního guru a vytvořila až do dneška trvající impérium. Tak by profil zde, možná zářil červení a film by se zdál více záživnější než ve skutečnosti je. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Až tak mne to neoslovilo, bylo tam hrozně málo z její tvorby, to už i oba filmy YSL jsou lepší. Ale povinnost, Chanel je TOP brand. ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

Tak jsem chtěla vidět film o tom, jak se z neznámé dívky stala jedna z nejslavnějších módních návrhářek všech dob, ale teda to byla taková nuda. Já jsem pořád čekala co z toho bude a ono to skončilo v tom nejzajímavějším. Audrey Tautou mě naprosto nepřesvědčila, že by uměla hrát, celou dobu se tvářila strašně a nevím jak se jim to povedlo, ale byla hrozně ošklivá. A kromě některých šatů na konci, na té přehlídce byli její modely, aspoň podle mě, otřesný. 2* ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Prostě obyčejný životopis. Solidní herci, solidní kostýmy, solidní výprava, solidní příběh, solidní režie ... solidní film. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Fontaineová asi ráda chodí v montérkách, jinak by se nemohla Coco Chanel takhle pomstít. Dokázala přesvědčit Tautouovou, aby si na plac nebrala šarm. Spolu tak vytvořily nudnou a bezkrevnou ženštinu, která by se s úspěchem vyjímala na dostizích chrtů jako chichotající se panička v davu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak tu pozor, kto chce vidieť príbeh o vzostupe jednej dámy na vrchol módnej branže, tak nech si vyhľadá radšej nejaký informatívne bohatý dokument. Coco Chanel je vo svojom jadre vzťahová melodráma, s patrične k žánru priliehavou hudbou a krásnymi zábermi na prechádzky milencov pri mori. Vyčítať tento prístup režisérke by bolo nefér, skrátka sa rozhodla o tejto žene nakrútiť film venujúci sa najmä jej vzťahom. K slovu prídu samozrejme aj jej ambície, lenže v tomto prípade sa ide od nápadu hneď k výsledku, čo je v podstate iba krátky dovetok filmu. Tvrdú drinu za tým všetkým uvidíte v nejakom tom dokumente... Pre milovníkov Audrey povinnosť, pre jej hejterov utrpenie. ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Vo svojej podstate, je tento film veľmi pekný. Má len jeden jediný problém. Svoje meno.. Do istej časti to bolo o nej, asi tak do polky. Od 40 minúty sa rozvíja pred nami pekný príbeh zamilovanej ženy, ale kde sa stratila Coco??? Kde zmizla. Je to z obrovskej časti romanticky zafarbené a zmysel Coco Chanel sa stratí. A naozaj o jej modeloch sa dozvedáme v oveľa menšej miere ako sme očakávali. Iba jej klobúky môžme ako tak pozorovať ale ani tie nie v takej miere akoby sme chceli. A potom, keď konečne príde zámienka pre našu Gabrielle aby začala tvoriť, nastane posun o nevedno aký čas a už sme na jej prehliadke, kde si vo veľmi rýchlom slede môžme prezrieť asi 20 modelov. Film je postavený na hercoch, ktorý boli dokonalí. Už som hovorila, že Alessandro Nivola, je chlap? A ešte keď rozpráva po Francúzsky, je to vidieť vo väčšej miere. Čo sa týka kamery bola dokonalá rovnako ako aj soundtrack. 70% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Výrazná a kontroverzní osobnost Coco Chanel slibovala nezapomenutelný filmový zážitek, zejména když dostala tvář Audrey Tautou. Výsledek má sice sem tam silný moment, ale celé je to podivně nevýrazné, chladné a dokonce bez pořádného příběhu, který by chytil a nepustil. Ani ta Coco samotná vlastně není jako postava příliš zajímavá. Takže víceméně nuda, byť kvalitně natočená. ()

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Reklama

Reklama