Reklama

Reklama

Austin Stevens - Pán hadů

(seriál)
  • Velká Británie Snakemaster

Austin Stevens tzv. pán hadů, je díky svému důvtipu schopen přežít své nebezpečné výpravy do nejextrémnějším míst naší planety. Pořad je plný dechberoucích akcí, neuvěřitelných setkání se zvířaty a filmovou krásou. Austin je nepřekonatelný ve schopnosti přiblížit se k nejnebezpečnějším tvorům. (oficiální text distributora)

Recenze (11)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Křovinář sametový, stopadesáticentimetrová smrtelně jedovatá rachejtle zahrabaná v listí kdesi v Amazonii. Kobra královská, čtyři a půl metru dlouhá olivově zelená cesta na věčnost. Krajta mřížkovaná, šestimetrové bornejské hovado hovící si v zakalených tůních. Mamba černá, dvou a půl metrový blesk z Afriky, přesný a smrtící... Austin Stevens, totální hadí Bůh z Pretórie, který si všechny výše uvedené přízraky povodí jak Messi jedenáctku jakéhokoliv fotbalového týmu na světě. Zatímco jeho vrstevníci dávno sedí v gaučích doma v teple a jejich svaly atrofují každou další vteřinou, tak tenhle pán, který má za sebou již šest dekád života, lítá po džunglích, lesích, pustinách a pastvinách a hledá všechny možné zástupce třídy Plazi. Čím jsou těžší, delší a jedovatější, tím líp. On se v tom doslova vyžívá. Není totiž nad to, zaplavat si po obědě s anakondou tmavou, nechat si plivnout jed do tváře od kobry černokrké nebo pohladit královskou kobru po šišce. Mňamka. A tak mi tenhle ´snejkmaster´ vyzbrojený pouze holí pro odchyt a foťákem Canon 300D předvádí svůj neuvěřitelný um a práci s živočichy, kteří ve mně odmalička vzbuzují panický strach a hrůzu. Klobouk dolů, na kterýkoliv díl seriálu koukám s úžasem, lovců hadů znám z tv několik, ale Austin Stevens, který se paradoxně zabývá spíše focením, předvádí doslova harmonické sblížení s těmito nebezpečnými zvířaty. ()

tahit 

všechny recenze uživatele

Dokumentární filmy, něco mezi cestopisem a přírodopisem, si opravdu užívám a je jedno jestli jde o produkci Imax nebo National Geographic. Každý živý tvor má své rituály a jedinečné mnohé scény ze života hadů a ještěrů lze vidět i zde. Vidět svérázného dobrodruha velké odvahy Austina Stevens, který našel v přírodě krásu v pozorování hadů nebo jak prolézá hlubiny a vrcholky hor či se prodírá houštinami a přitom dovede vyprávět o svém opojení z nových objevů, třeba za svítání obzoru a vyhoupnutého slunce v blízkosti egyptských pyramid, je obrovský zážitek. Obdivuji jeho filmy, už jen proto, že dovedl realizovat své sny a touhy. Není to odborná studie o hadech, která se může odlišovat od obecně uznávaných pravidel pohledu herpetologů. Austin Stevens je přesně ten, kterého si vážím pro to, jaký je a pro to, co umí a dokázal. ()

sonnak 

všechny recenze uživatele

Rádoby akční zhovadilost, která až moc tlačí na pilu a působí nehorázně trapně: "Dochází mi zásoby a voda. Jestli nenajdu křovináře do dvou hodin, budu to muset zabalit." (jasně. a pětičlennej natáčecí štáb asi nic nepapá a kamery si nabíjet nemusej :) nicméně respekt za procházení džunglí v bílejch botaskách... to se jen tak nevidí! ) Porovnávat tohohle maníka s Irwinem je urážka legendy. Láska ke zvířatům i charisma mi nějak uniká. ()

Schobul 

všechny recenze uživatele

Typický zástupce nové vlny akčních dokumentů, které se snaží "poutavou" formou přilákat nedokumentárně laděné diváky. Kamera je slušná, takže je se i občas na co dívat, ale Stevens má často tak blbé řeči, že bych snad preferoval čtený komentář. ()

ssfan 

všechny recenze uživatele

Rozhodně velmi zdařilý dokument, který vás zaručeně pobaví a upoutá. Obdivuju Austina Stevense za jeho odvážné eskapády v džungli i jiných oblastích, a tak se na tento dokument vždy rád podívám. ()

vander19 

všechny recenze uživatele

Haluzný chlapík, ktorý sa plíži džunglou, púšťou a bojuje s háveďami, ktoré dokážu zabiť slona. Jeho odvaha je obrovská, ale treba si uvedomiť, že aj tieto živočíchy treba chrániť, rešpektovať. Jeho zábery dokazujú ako vie zvládnuť tieto monštrá, ktoré mnohým ľuďom pripadajú odpudivé až hnusné.... ()

Trifi 

všechny recenze uživatele

Austin Stevens v mnohém připomíná Stevea Irwina. Dokonce bych se nebála říct, že je jeho nástupcem. Sice nemá tak velké pole působnosti a specializuje se víceméně jen na hady (ostatní zvířata jen tak "náhodně potkává":D ), ale to je i jeho plus. On totiž hady opravdu miluje, srší to z každého záběru, a když se to navíc spojí s nepopíratelným charismatem, je z toho nejlepší dobrodruh za pěkných pár let... ()

samkko 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem byl na tomhle dokumentárním seriálu závislý. Každý díl jsem viděl minimálně 3x a dokázal pojmenovat všechnu druhy zvířat v dané epizodě. Austin Stevens je neuvěřitelný borec a je neuvěřitelné, že dnes mu je už 72 let. Vzbudil ve mě absolutní nadšení pro zoologii, cestování a dobrodružství v jeho stylu. Do dnes mě díky němu baví biologie a nějakou velkou expedici toužím pořád v budoucnu uskutečnit. K mým oblíbeným dílům patří expedice ke krajtě mřížkované a varanů komodských. Na tento dokument nikdy nezapomenu a bude navždy v mém srdci. ()

gudlak1 

všechny recenze uživatele

Obdivuji hady a pak někoho kdo se snaží nám tyto tvory přiblížit a dozvědět se o nich něco víc. Nenechám si ujít žádný díl z těchto jeho úžasných dobrodružných cest. Je to důstojný nástupce S.Irwina. ()

Reklama

Reklama