Reklama

Reklama

Zmizelý

  • Velká Británie The Disappeared (více)

Před lety se vinou Matthewovy nedbalosti ztratil jeho mladší bratr Tom. A nyní se vrací v podobě děsivého nelidského hlasu mluvícího z videopásky.  Úkol, který dospívající Matthew před lety dostal, nebyl nikterak složitý. Protože byl otec v práci, měl Mat během narozeninové oslavy alespoň po očku dohlížet na svého mladšího bratra Toma. A mladík toto nařízení dokonce i plnil, alespoň ze začátku. Jenže pak Tom odešel na hřiště. A už ho nikdo nikdy neviděl. Chlapec prostě zmizel ze světa. Jako by se po něm slehla zem. A ani policie, ani rodina na tom už nedokázali nic změnit. Je jasné, že tato událost naprosto změnila životy pozůstalých. Matthew si nikdy nepřestal vyčítat, co způsobil, a stejně silně Tomovo zmizení zapůsobilo i na otce, který svému staršímu synovi už nedokázal odpustit. Tragédie byla dovršena. Přesto ale má tento smutný příběh pokračování. A ne ledasjaké. Hrůza z něj totiž čiší na hony daleko. Po několika letech od události vkládá Matthew do videa pásku, jež byla pořízena během osudové párty, a najednou z ní uslyší bratrův hlas. Strašlivý, znetvořený a plný bolesti, nesouvisle mísící výčitky s prosbou o pomoc. Jenže jak se zdá, Matthew je jediný, kdo je schopen děsivé vzkazy slyšet. A brzy se toho začne dít mnohem víc. Věci, které napovídají, že zlo je mezi námi. Zlo, jež se odmítá zastavit. A Matthew, který se upne na jedinou věc, na touhu zachránit svého ztraceného sourozence, se s ním brzy seznámí tváří v tvář. V hlavní roli britského hororu z roku 2008 se českému divákovi představuje Harry Treadaway, v jedné z vedlejších rolí je pak možné vidět i Toma Feltona, představitele Draka Malfoye ze série Harry Potter. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

Desperado 

všechny recenze uživatele

Pomalé, neoriginálne, atmosfericky riedke. Lepšie funguje ako dráma, než ako horror, pretože postráda tie tradičné prvky. Chýba tu napätie, či permanentný strach, ktorý by som v tomto príbehu aj očakával. Zostáva len zvedavosť, slušný hlavný predstaviteľ, ktorý ako som už písal, je zaujímavý z hľadiska psychológie. Číha z toho nízky rozpočet, čo by nevadilo, tematicky sa to blíži ku kultovému Candymanovi, avšak takú suburban atmosféru mu môže len závidieť, samozrejme aj vinou slabej hudobnej zložky. Mám však pocit, že toto tu všetko už bolo v lepšom balení. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Taková rozvláčná, depresivní městská legenda. Příjemné pokoukání, ale už teď si skoro nepamatuju, o čem to bylo. ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Čert vem připomínky typu že je to nuda nebo že tam chybí přítomnost strachu, ono je to hlavně špatně udělané. Myslím si, že kdyby režisér chtěl, tak má dostatek materiálu na slušný kraťas. Místo toho jsme svědky pokusu roztáhnout pár (a ještě nikterak originálních) nápadů na celovečerní stopáž, který je tak zoufalý, že kromě tvůrců i jeho vlastní postavy zapomínají, v jakém příběhu to jsou a co mají vlastně dělat. Osobně to nechápu, přece minimálně když to stříhali, tak už jistojistě museli vidět, že nemají oblouk na hodinu a půl, když spoustu záběrů opakují a peripetie nahrazují klipovou montáží smutného hrdiny na gauči, smutného hrdiny ve sprše, smutného hrdiny v kuchyni s kafem. To, že fikční svět strašidel není úplně konzistentní, by nevadilo, kdyby to bylo dotažené do všech detailů (příkladem budiž třeba Insidious, kde se motají miliony druhů strašení a démonů a hrůz a funguje to), jenomže tady je to jenom výsledek diletanství a žádný postmoderní tvůrčí záměr. Strašení nemůže mít žádný efekt na diváka, když za ním není tušený žádný záměr (dokonce ani "straším, protože můžu"), tady to je spíš "už pět minut nebyla žádná lekačka, raději tam frkneme modrou ruku pod postelí". A kromě toho hrdina neprošel žádnou proměnou, nemusel nic vykonat, nemusel nic vyluštit, prostě mu bylo sděleno jmého pachatele a hotovo, máme po záhadě, a tvůrci nemají žádný argument pro to, proč se tohle nemohlo stát po čtvrthodině a pohádce by byl konec. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Mysteriózní duchařina mezi paneláky trpí nedostatkem děje, četnými detaily na hlavního protagonistu a nepříliš nápaditým rozřešením. SHRNUTÍ: Sídliště je místo plné hrůz. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Začalo to docela zajímavě a skončilo to... no, prostě to skončilo. Zaujalo mě to vystižení sídlištní šedi a života se vším, co k tomu patří. Zaujal mě hlavní hrdina. On vlastně ten film ani není nějak špatný, jen ten příběh je už takový okoukaný, tuctový a neoriginální. Stejně tak bych nemohl říct, že by mě to nudilo nebo prudilo. Nenudilo. Neprudilo. Ale ani moc nepřekvapilo a nezaujalo. Zaujalo mě to mnohem více jako drama mladého kluka z ne zcela stabilní rodiny než jako mysteriózní horror. 2.5* ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Takhle to dopadá když slavíte své narozky s bandou kámošů a máte dohlížet na mladšího bráchu...chudák šel na hřiště, aby zažil nějaké to vzrůšo (které vlastně nakonec zažil ale bohužel trochu jiného formátu) a zmizel a byl zmizelej. Starší bráška díky tomu chvilku blázní v blázinci pak se vrátí domů, kde mu tak trochu taťka nenápadně dává najevo že může nejen za bráškovo zmizení ale možná má prsty i v jedenáctém září a zkáze Titaniku. Náš hlavní hrdina se rozhodne si depku prohloubit a tak pustí kazetu o bráškovi a tradááá...bráška na něj z kazety mluví a nebudete tomu věřit , ale nikdo jinej to neslyší. Tak sláva nazdar výletu jdeme vstříc záhadě...hrdinovi najít brášku pomáhá fešná sousedka (po 5ti minutách vám dojde co je zač), starost o něj má otec svatý (po 5ti minutách bla bla bla), kámoší s Draco Malfoyem a film vyústí ve finále které jste zaručeně čekali..přesto se na to dá v pohodě koukat ALE dalo se z toho vytřískat daleko víc. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Nebylo to zlé ba naopak, to upoutá svojí depresivní atmosférou. Hlavní hrdina co zavinil ztrátu malého brášky je opravdu zralý do Dobřan, jeho táta rovněž. Ale zase dá se to pochopit při ztrátě člena rodiny. A vzhledem k tomu , že policie není schopná brášku najít musí se sám ztracený brácha najít v podstatě sám či se připomínat než ho někdo snad najde. K tomu poměrně slušná sousedka, ale jen je poněkud už studená. Na tomhle je dobře znát ta bezvýchodnost v dané situaci, kdy ani okolí to zrovna moc neulehčí. ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Jenom protože mám euforicky rozdávačnou náturu, dám tomuhle filmu jednu hvězdu. Když mám, tak dám, že jo. No....ale film je to spíš zhovadilej. Režie amatérská. Hudba žádná. Herecké výkony neakceptovatelné. Scénař .....nuda, občas úsměv...obojí nevyžádáno. 20% ()

Spike23 

všechny recenze uživatele

I přes veškeré výplody fantazie, které ve filmech doslova nenávidím, tento film bude ještě pořádnou dobu patřit mezi mé nejoblíbenější. Někdo to okamžitě odmítne kvůli tíživé atmosféře nebo pomalému tempu, ale pro mě to byl hotový ráj a hlavně typ filmu, který jsem bezúspěšně hledal poslední tři roky, ne li víc. Pokud je něco z hlediska napětí a atmosféry naprosto dokonalé, bude to nejspíš tohle. ()

Holina 

všechny recenze uživatele

Naprostá klasika, podobných filmů je jako hnoje. Přesně narýsované koleje, ve kterých se drží od začátku do konce. Narozdíl od jiných si ale tento umí udržet pozornost, má sychravou atmosféru, skoro depresivní řekl bych. Rozhodně se řadí nad průměr, alespoň trochu určitě. A ten čaroděj ze zmijozelu, nebo kde v tom potterovi vůbec hraje, sem coby fracek (ani záporák ani hrdina) zapadl docela dobře. Má na to ksicht. ()

Teardown 

všechny recenze uživatele

Velmi pomalu vyvíjející se skládačka, která atmosfericky jako by opisovala od stejně starého belgického Linkeroeveru. Taková ta ponurá, depresivní nálada špinavého sídliště, ve kterém je cítit na každičkém kroku něco znepokojivého, špatného a zlého, dala filmu perfektní základ pro velmi chutnou směs hororu, kde všechno má své pevné místo a výsledek je opravdová delikatesa. No a co se týče těch pár chyb a té nepřehlédnutelné inspirace? Nad tím jen mávám rukou, protože z tohoto malého, nenápadného nic, si odnáším až podežele silný zážitek. ()

Mania 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se dlouhou dobu těšila a další dlouhý čas jsem jej marně sháněla. No, konečný výsledek filmu mě poněkud zklamal. Hlavně, co se konce týče, ano mám ráda věci pěkně polopatické, nebo takové, abych si je polopaticky mohla vysvětlit. Taky mám takový nepříjemný dojem, že jsem kdysi na stránkách filmu viděla trailer a bylo v něm něco trochu jiného než ve filmu, no nevadí. Film byl průměrný. Ani špatný ani dobrý. Hororem byl dost těžko, ale jak už někdo napsal, bylo to obstojné drama. ()

Deratizer 

všechny recenze uživatele

Není to nijak extra zpracovaný a natočený, kvalitativně to je film rovnou pro TV vysílání, herecky podprůměrný, ale nakonec to špatný nebylo, konec to dohnal. Jde tam v podstatě o to, o co jde v kvantech jiných duchařin. Duch brutálně zamordované a nekřesťansky pohřbené osoby nemá po smrti klid, dokud nebude spravedlnosti učiněno za dost a dokud jeho tělo nebude řádně pochováno. ()

BrianStorker odpad!

všechny recenze uživatele

Snažil jsem se... moc jsem se snažil najít něco dobrého na tomto snímku, ale v 53. minutě mne to uspalo. Děsně táhlé, nic se neděje, k tomu ty katastrofální herecké výkony. Nežáživné, nudné, uspávající nic... ()

ElKamil 

všechny recenze uživatele

Možná to není úplně čistokrevný horor, ale rozhodně se jedná o stokrát lepší film než všechny ty trapné Krvavé Valentýny a podobné rádoby horory z jednadvacátého století, které jsou založeny na lekačkách, stupidním jednání hlavních postav a pištění kozatých ženských. V tomto filmu panuje po celou dobu taková ponurá atmosféra, která se v hororových scénách mění v děsivou. A děs, jaký tento film přináší, je pro mě opravdu děsivý a mrazivý (zjevující se malý kluk se strašidelným hlasem, fuj). Konec mi přišel malinko nedořešný, ale dejme tomu. Solidní čtyři hvězdy, řekl bych. Jen škoda, že to vidělo jen tak málo lidí... ()

Tomasson93 odpad!

všechny recenze uživatele

U žádného psycho hororu jsem se nikdy tolik nenudil! I když on to ve skutečnosti žádný horor nebyl a psycho už vůbec ne. Naprosto bez napětí, hudba úplně němá, tudíž i bez atmosféry. To vše za opravdu slabého scénaře s nijak výjimečnými hereckými výkony. Naprostá ztráta času. Tady opravdu nevidím důvod dávat jedinou hvězdu. ()

Reklama

Reklama