Experti na hygienu Kim Woodburn a Aggie MacKenzie odhalují tajemství špíny a nepořádku britských domácností. Diváci se mohou podívat do nejšpinavějších domovů, které si lze jen těžko představit, a seznámí se s jejich obyvateli. (oficiální text distributora)
Nedobrovolně shlédnuto několik dílů. Čím vším se ještě budou lidi chlubit před kamerami? Fekáliemi? No, to už takový rozdíl nebude, vzhledem k detailům podělaných záchodových mis čištěných kartáčkem na zuby či plesnivým humusem pokrytých kuchyní v této reality show. A stejně tak na závěr budou vykřikovat, jak se jim změnil život k lepšímu. V tomto případě to není kvůli novému obýváku, ale proto, že je někdo donutil uklidit si kvartýr a teď je (tipuji tak měsíc, ale kéž bych se mýlil) smějí navštěvovat vnoučata. No budiž, proti gustu... Zajímavé snad ještě je, že se mezi zoufale línými, nepořádnými a nesoudnými lidmi s byty zanesenými svinstvem evidentně nevyskytují jen senilní starci, narkomani a bezdomovci (případně jejich kombinace), jak jsem se domníval, ale poměrně mladí lidé, pracující, někdy i s koníčky. Závěr: lehce poučné, dost nechutné a těžce trapné. Jako dokument bych to uvítal, jako zábavu nikoli. ()
Kto nezazil, nepochopi. Mala som tu cest navstivit par domacnosti priamo v Anglicku, specialne v Londyne a verte alebo nie, Briti (nemyslim vsetkych, ale je ich naozaj dost) su lenive neporiadne cunata, ktore nevaria, nestaraju sa o deti, zeru fastfoody, chlastaju a hlavne, radsej veci vyhodia, ako by ich mali upratat! Tato reality show vo mne vzbudovala hnus a zaroven som sa bavila, takze nemam dovod hodnotit nejako nizko... ()
Než jsem viděla první díl tohoto pořad, myslela jsem si o sobě, že jsem bordelářka. A ono ne! Ve srovnání s americkou hrůzou jsem super čistotná češka. Sice mi přijde ujeté postavit pořad na bordelu v domácnosti, ale důvod, proč jsem se podívala i na další díly, byly zajímavé návody jak si poradit s domácí špínou. Nikdy by mě třeba nenapadlo čistit zaschlou starou samolepku na skříňce majonézou, případně že se popsané dveře od rtěnky mají postříkat lakem na vlasy a následně smýt mýdlovou vodou. Člověk v životě utratí majlant za čistící prostředky, a ono kolikrát stačí zajít do ledničky pro tatarku nebo něco podobného :-). ()
Je někdy potěšující vidět, že na tom nejste s úklidem zas tak špatně, jen lidé okolo vás, to tak možná nevnímají :D. Ale zase je dost pochmurné zjistit, že jsou osoby co žijí v tak strašných podmínkách, byť si je vytvořili sami. Když seriál začal chodit, velmi mě zaujal. Je opravdu pozoruhodné, jak jsou někteří lidé schopni zajít daleko, a myslím že aspoň některým mohla tahle skupina uklízečů pomoct. Chybý snad jen nějaké reflexe, třeba po delší době, jestli do toho ten člověk nespadl znovu. ()
Ťažko hodnotiteľný program. Mám dojem že dosť vecí v ňom je naaranžovaných, ale aj tak niektorí ľudia sú hovädá. Som terárista, takže v izbe mám pavúky, škorpióny, červy či šváby (nie však voľne pobehujúce po izbe xDD) tiež si nejak na 100% poriadok nepotrpím, takže niečo podobné by mohli točiť aj u mňa. V živote by som sa však nechválil tím aké som čuňe pred kamerami. Program podobný dokumentu o bezdomovcoch, či cigáňoch. Výpovedná, či vzdelávacia úroveň = nula = ODPAD! ()
Photo © TalkBack Productions