Reklama

Reklama

Temný rytíř povstal

  • USA The Dark Knight Rises (více)
Trailer 1
USA / Velká Británie, 2012, 158 min

Předloha:

Bob Kane (komiks), Bill Finger (komiks)

Kamera:

Wally Pfister

Hudba:

Hans Zimmer

Hrají:

Christian Bale, Gary Oldman, Tom Hardy, Joseph Gordon-Levitt, Anne Hathaway, Marion Cotillard, Morgan Freeman, Michael Caine, Matthew Modine, Alon Aboutboul (více)
(další profese)

Zdánlivě bezstarostný život města je vykoupen obří lží o neposkvrněném hrdinovi, o němž není veřejnosti známo, že přešel na temnou stranu síly. Tím, kdo na sebe vzal hříchy Harveyho Denta a přijal vinu za jeho smrt, je Batman.  Všechno se ale změní s příchodem prohnané zlodějky, která přijde k Bruceovi domů ukrást otisky jeho prstů. Jejím prostřednictvím se Batman dostává na stopu podzemního hnutí, v jehož čele stojí terorista Bane. Díky zradě je však Wayne uvězněn v kobce, o níž kolují pověsti, že se v ní Bane narodil. Ten mezitím dostává prostor k realizaci svého megalomanského plánu totálního ochromení Gothamu. Donutí to Batmana znovu nasadit svou masku a temnou kápi? (TV Nova)

(více)

Diskuze

tron

tron (hodnocení, recenze)

Otázka. Čo to bolo za zbraň, ktorú mal Blake v nemocnici? Díky.

na příspěvěk reagoval Shakers

JUWA

JUWA (hodnocení, recenze)

dragon94

Ani nie. Proste taká heroická scéna akých je v každom komixe dost. Ale občas sa stane že niektoré úplne obyčajné scény zapôsobia viac ako highlighty. Mojom veľmi obľúbenou je napr. scéna z vlkom v Collateral..alebo de Niro pred zrkadlom v Taxikárovi..ale vo filmoch Nolana ma nezasiahne nikdy nič. Neviem čím to je. Ako to že niektore filmové postavy ako Maximus si po 20 rokoch vybavim ako nič a Temneho rytiera mám úplné okno ?

JUWA

JUWA (hodnocení, recenze)

Zvláštne. Keď teraz uvažujem nad tým čo ma naozaj zasiahlo , tak v mojich spomienkach zostali iba dve scény z Florencie. Nič viac.

na příspěvěk reagoval dragon94

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

God.. Ten překlad titulků na blu-ray je otřesný... Tolik nepřesností, překroucených významů a výrazů, jsem snad ještě u oficiálních titulků neviděl. Bohužel tady platí čtyřnásob to co u zbytku filmů z trilogie, a sice, že dabing má mnohem lepší překlad.

Camulator

Camulator (hodnocení, recenze)

Ratemus

Hlavně tím strašně sráží a ponižuje ty herce a tvůrce. Pokud zrovna on o něčem řekne, že je to "god" nebo "zeus", je téměř nepochybně jisté, že to bude průměrný až špatný.

na příspěvěk reagoval Ratemus

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

woodsman

Víš jak se tu s tím tvým god opakováním ztrapnujes a ponizujes? Tady si každej myslí že jsi sotva dosáhl občanského průkazu

na příspěvěk reagoval Camulator

woodsman

woodsman (hodnocení, recenze)

pre mna je Bale paradny herec strasne vela dobrych postav hral a neskutocne premeny presiel z 55 kg na 90+ na batmana proste je to borec ale ako batman je velmi slaby oproti God batflacku 

na příspěvěk reagoval Ratemus

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Mě Bale vždy přišel neuvěřitelně přeceňovaný. A to bylo ještě před Batmanem.

na příspěvěk reagoval Ratemus

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

woodsman

Tak ten Battfleck byl hlavně víc komiksový...a byl to bojovník a ne boxer jako Bale..za mě byl dobrej. Mám rád oba ale Nemá asi vic

woodsman

woodsman (hodnocení, recenze)

Camulator

proste nolanov batman mi pride fakt slaby oproti Batflacku nehovorim neni zly ale ako keby visiel zo skoly a ide na strednu :D 

na příspěvěk reagoval Ratemus

Camulator

Camulator (hodnocení, recenze)

woodsman

Víš ale o tom, že herecký um se podle akčních scén nehodnotí? Natož podle akčních scén, kdy za toho herce v 95% případů zaskočí kaskadér a ta postava má ještě navíc masku přes půl ksichtu...

na příspěvěk reagoval woodsman

woodsman

woodsman (hodnocení, recenze)

Camulator

no teraz nedavno som zi pozrel batmana v telke a prislo mi az smiesne ako sa bil a ako vojaci stali a nic nerobili takze herecky isiel riadne dole 

na příspěvěk reagoval Camulator

BloodyBeast

BloodyBeast (hodnocení, recenze)

CitySP

Christiana jako filmové Batmana už nikdo nepředčí. Affleckovi tak nějak věřím, mě osobně nikdy nevadil a ani jeho prkenné role.

na příspěvěk reagoval woodsman

ti88na

ti88na (hodnocení, recenze)

CitySP

Tak ono to bude zrejme celkom niečo iné ako Nolanov Batman, preto je ťažko sa vyjadrovať či sa tam bude hodiť alebo nie. Možno ani nie je vhodné tieto filmy porovnávať, ale asi to nedokážem :)

CitySP

CitySP (hodnocení, recenze)

Já jakožto odpůrce Bena Afflecka, po zkouknutí trailerů (i když ty je třeba brát s rezervou, jak víme), myslím, že to nakonec bude dobrá volba pro Batmana. Pro mě určitě ne tak dobrá jako Christian Bale, ale podle mě Affleck vyzrál a roli témnýho rytíře, by už mohl ztvárnit hodně dobře. :)) 

na příspěvěk reagoval ti88na, BloodyBeast, woodsman

BloodyBeast

BloodyBeast (hodnocení, recenze)

Tak hodně lidí když už kdysi při ohlášení kdo bude hrát nového Batmana slyšelo že Affleck a Batman tak ho zatracovali a kdo ví co ještě, já osobně z toho zrovna dvakrát dobrý pocit taky neměl, ale teď už to naštěstí tak nevnímám a věřím že bude OK. Pro mě je jednoznačně nejlepší filmovej Batman Christian Bale, Michael Keaton byl bych řekl takovej nudnej,necharismatickej a neosobitej Batman, Afflecka byl viděl že by mohl překvapit protože necharismatickej určitě není nudnej (no je sice pravda že ve svojich rolích bývá prkenný) a nudnej by určitě taky neměl být, takže já mu tak nějak i věřím protože určitě bude lepší než kdysi Keaton ovšem všichni víme že lepší než Bale prostě být asi nemůže.

na příspěvěk reagoval Beckett51

Uživatel BloodyBeast smazal svůj příspěvek.

DEXTER099

DEXTER099 (hodnocení, recenze)

Je opravdu škoda,že nezvnikl další Batman pod taktovkou Nolana.Robin v podání Gordona Levitta by mohl být hodně slušný.Za to vzniká Batman s Aflleckem,což je opravdu jako špatný vtip.Nic proti Benovi,ale on jako Batman....,že to nedali Sethovi Rogenovi.

na příspěvěk reagoval Beckett51, BloodyBeast

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Nemůžu si pomoct, ale tohle je pro mě nejslabší ze všech Batmanů. První díl restartu byl paráda, ale tenhle mě nijak zvlášť nezaujal. Nevím.. Nolan se snaží být temný, jenže to fungovalo v Batman začíná, v Temném rytíři už to habrovalo a tady to nefunguje. Ba spíš film vyznívá zdlouhavě a nudně. S předchozími díly se to srovnává těžce, jenže ty si většinou na nic nehrály nebo převládala tendence držet se komixového ztvárnění ale i tak byly prostě lepší.

BloodyBeast

BloodyBeast (hodnocení, recenze)

Mukade

''Celkově nuda, tma a hloupé kecy'' Hele a nedíval ses na to s vypnutým monitorem a zvukem a místo dialgů postav ti tam neběžela na pozadí pořád dokola nějaká reklama od Kooperativy a nebo podobné s prominutím pičovské reklamy na banku? pokud ne tak opravdu nechápu jaký film si to potom viděl :O jsi si jistý že to byl The Dark Knight Rises?

na příspěvěk reagoval dadaft

dadaft

dadaft (hodnocení, recenze)

Plně zasloužená jedna hvězda ---- půl hvězdy za hlášku na burze ("To je burza akcií, tady nejde nic ukrást." "Vážně? Co tady teda děláte vy?") a půl hvězdy za basy. Celkově nuda, tma a hloupé kecy.

na příspěvěk reagoval Mukade, Martin741

Wade W.

Wade W. (hodnocení, recenze)

BloodyBeast

Mna by zas zaujimal ten Baneov vycvik u Ra's al Ghula ktory vraj Nolan vystrihol z filmu, je smola ze to na ziadnej specialnej edicii filmu nie je

na příspěvěk reagoval BloodyBeast

BloodyBeast

BloodyBeast (hodnocení, recenze)

Celou dobu již od prvního shlédnutí přemyšlím jaké by to bylo kdyby tu zůstal úžasný Heath Ledger :-( a místo tohohle The Dark Knight Rises, by se natočilo jak bylo původně v plánu něco kolem Arkham Asylum, kam by měl být Joker odvezen a odkud údajně potom utéct pokud si dobře pamatuju každopádně by se to odehrávalo především v Arkhan Asylum a to jsem si vždycky tak hrozně přál vidět na filmovém plátně Batmana v Arkham Asylum a navíc s Heathem Ledgerem alias Jokerem.

na příspěvěk reagoval Wade W.

Související novinky

Nový Batman bude rekordně dlouhý

Nový Batman bude rekordně dlouhý

21.01.2022

Těšíte se na chystaný snímek The Batman od režiséra Matta Reevese (Válka o planetu opic)? Pak vás možná potěší zpráva, že si pro vás tvůrce vydupal u studia zatraceně tučný kus stopáže. Snímek totiž… (více)

Tenet je Nolanův druhý nejdražší film

Tenet je Nolanův druhý nejdražší film

11.01.2020

Nadcházející špionážní thriller Christophera Nolana Tenet bude režisérovým druhým nejdražším filmem vůbec. Film, jenž se bude zabývat manipulací časem, má podle serveru Variety (a následně potvrzeno… (více)

Christian Bale končí s nabíráním váhy

Christian Bale končí s nabíráním váhy

10.11.2019

Přestože zní titulek spíš bulvárně, ujišťuji vás, že se jedná o ryze filmovou zprávu. Oscarový herec Christian Bale (Fighter, Dokonalý trik) v novém rozhovoru oznámil, že už nadobro končí s… (více)

Joker bude lámat rekordy

Joker bude lámat rekordy

05.10.2019

Podle posledních čísel serveru Deadline to vypadá, že z komiksového Jokera, jenž tento víkend vstoupil do kin v USA a dalších 74 zemích po celém světě, bude pořádný hit. Rkový snímek pojednávající o… (více)

Reklama

Reklama