Reklama

Reklama

Temný rytíř povstal

  • USA The Dark Knight Rises (více)
Trailer 6
USA / Velká Británie, 2012, 158 min

Předloha:

Bob Kane (komiks), Bill Finger (komiks)

Kamera:

Wally Pfister

Hudba:

Hans Zimmer

Hrají:

Christian Bale, Gary Oldman, Tom Hardy, Joseph Gordon-Levitt, Anne Hathaway, Marion Cotillard, Morgan Freeman, Michael Caine, Matthew Modine, Alon Aboutboul (více)
(další profese)

Zdánlivě bezstarostný život města je vykoupen obří lží o neposkvrněném hrdinovi, o němž není veřejnosti známo, že přešel na temnou stranu síly. Tím, kdo na sebe vzal hříchy Harveyho Denta a přijal vinu za jeho smrt, je Batman.  Všechno se ale změní s příchodem prohnané zlodějky, která přijde k Bruceovi domů ukrást otisky jeho prstů. Jejím prostřednictvím se Batman dostává na stopu podzemního hnutí, v jehož čele stojí terorista Bane. Díky zradě je však Wayne uvězněn v kobce, o níž kolují pověsti, že se v ní Bane narodil. Ten mezitím dostává prostor k realizaci svého megalomanského plánu totálního ochromení Gothamu. Donutí to Batmana znovu nasadit svou masku a temnou kápi? (TV Nova)

(více)

Recenze (3 076)

cervenyji 

všechny recenze uživatele

Má druhá projekce změnila pohled na film! Užil jsem si to až do konce, vychutnal si Nolanovi nápovědy a nastrkovačky. Je samozřejmé, že po grandiózní "dvojce", to má "zakončovací" díl velmi těžký, ale je stejná špica. Je třeba si uvědomit, že tenhle film dýchá jinou atmosférou, tempem vzhledem k okolnostem, co se okolo Batmana dějí a s jakým záporákem bojuje. Zimmerova hudba při scéně ve vězení bere dech, paradoxně tuhle část bych označil jako nejslabší, protože celý film je o Batmanovskym pádu a "znovuzrození" a to mi moc důrazné nepřišlo, celkem se odehrálo i ve velké rychlosti. Jinak klasika Nolan, je to profesionál. Je vidět, že Bale s Nolanem jsou dvojka ostřílená a na place jim to jde. Hardyho bych nepoznal. Hlas Banea je luxusní jak v anglické, tak v české verzi. Dejte tomu druhou šanci a přidáte hvězdu! ()

Hellscuboy 

všechny recenze uživatele

O maliličkatej ždibínek horší než předchůdce...ttvrrrrrďák s maskou,(asi má astma jako já:-D)....určitě,ale na Džoukra prostě nemá,ani v soutěži krásy,ani v IQ,natož projevu šílenosti....Anička mi taky trochu vadila,zřejmě jako kočičí žena,nebo čubčí??...ale co...filmík pecka...ale ten konec...filmový orgazmus a zrození Robina...doufám jen že bude pokračovat sám Nolan. ()

SMilan 

všechny recenze uživatele

Keby som TDKR pozeral po častiach dajme tomu týždeň, nič by ma nemrzelo a mal by som taký istý zážitok, ako pozrieť si to vcelku. Nádherný vizuál, skutočne referenčná obrazová kvalita, ale keby neobsadia Anne Hathaway, tak to asi ani nedám. ()

RomanBond007 

všechny recenze uživatele

Skvelé zakončenie filmovej série Batmana od Christophera Nolana. Síce to podľa mňa nemá na druhú časť, ale prevyšuje u mňa prvú.Predstavoval som si tučniaka ako záporňáka, ale aj tak celkom v pohode. Scenár je, ako u ostatných Nolanovských filmoch, nadpriemerný, efekty efektívne :D, a príbeh výborný. Dal by som 4 hviezdy, ale v priemer bol tento film lepší ako prvá časť.90%!!! ()

LeePriest 

všechny recenze uživatele

Když v roce 2005 přišel Christopher Nolan s filmem Batman začíná, vyrazilo mi to dech. Jeho pokračování s názvem Temný rytíř vyrazilo většině lidí dech možná ještě více. Lze znovu zažít pořádnej nářez, když tento film je v základu prakticky po třetí stejná písnička? Nezměnilo se město, ve kterém se opět objeví padouch, o nějž se musí Batman postarat, zase po něm jde kromě zločinců i policie, hodně stejných herců (Bale, Caine, Oldman, Freeman) atd. Ano! Opět se jedná o pořádnej nářez. Prakticky jedinou malou výtku mám k tomu, že všeho je příliš moc. Film trvá 2 a 3/4 hodiny a je v něm takové množství postav, událostí, provázanosti a zvratů, že některé jednodušší lidi (promiňte to označení) může trochu otrávit tím, že musí neustále pozorně sledovat každý detail a přemýšlet co, jak, kdo a proč. ()

challik 

všechny recenze uživatele

Skvelý film, znova v podaní Christophera Nolana, vďaka ktorému je tento film tak skvelý. No myslím si, že Bane a Batman k sebe nepasujú... Batman a Joker je to pravé, orechové. ()

kacer4 

všechny recenze uživatele

Na hodnotenie tohto filmu majú najväčší vplyv minimálne dve veci. Prvou je, že Nolanov štandart nemá konkurenciu, každý jeho film musí byť proste geniálny a originálny, a väčšinou tomu tak je a dúfam že aj bude. Druhá je vysoká laťka nastavená Temným rytierom, ktorá je asi neprekonateľná. Laťku by sme mohli aj prehliadnuť, no na Nolan štandart je toto trochu slabšie, ak sa pozrieme na samotný film. No ak sa na tento film pozrieme ako na poslednú časť trilógie, je to výborné. Dá sa tu napísať niekoľko málo vecí, ktoré mohli byť inak. No aj tak ide o výborné vyvrcholenie tohto príbehu (jednoznačne najlepšieho z komiksov a jedného najlepšieho vôbec). Výborné nadväzovanie na prvé dve časti, a už klasicky výborná hudba, herci, scenár, atď. Vďaka Nolanovi, že vrátil už takmer nenájditeľnú Batmanovu česť, a že dal svetu jednu z najlepších sérii vôbec (v mojom rebríčku obsadzuje druhú priečku spolu s Matrixom hneď za Star Wars). ()

The_God 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jeden z nejlepších Batmanů od začátku 80. let (dřívější jsem neviděl). Propracovaný děj, hrdina s vlastními problémy, padouch, se kterým chvíli i soucítíte a dalo by se toho vyjmenovat mnohem víc. Jen škoda, že jsem v určité fázi pohledu na "Gotham" poznal Manhattan :P Prakticky bezchybný film se strhující hudbou. Co víc si přát? ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľné! V majestátnom duchu predchádzajúcich Batmanov sme sa dočkali priemerného priamočiareho scenáru, ktorý je miestami nelogicky rozvíjaný čo spôsobuje absolútny chaos. Snímok stráca atmosféru a prekvapivé momenty nikoho neprekvapia, nemajú energiu prekvapiť! Nevyužitá kapacita Toma Hardyho, nelogické chovanie postáv, kŕčovitý scenár... na plač, nie na smiech! ()

robfi 

všechny recenze uživatele

Film je neuvěřitelně sebestředný, celou první půlku se to neuvěřitelně vleče a rozplétá a zaplétá se v tisíci zbytečných dějových linkách desítek zbytečných postav, aby do toho nakonec Batman praštil - a to doslova, protože on přece nemá rád zbraně, takže záchranu světa tentokrát musí provést převážně ručo - fučo. Záporák se sice snaží, ale může chlap v obnošené kožené bundě s beránkem nahradit Jokera ? Je to fakt ještě komiks ? Na mě to spíše působí jako propagandistický filmeček z doby Třetí Říše. Triky jsou skvělé, ale podle mne je ten film mimo. Nolan spadl do jámy, kterou si vlastníma rukama vyhrabal. Dávám jednu hvězdu kvůli Cat woman, kterou jsem byl ochotný vstřebat. ()

DaDO111 

všechny recenze uživatele

Měl jsem mooc velké očekávání, které se mi naplnilo. Zprvu jsem myslel že film bez Heath Ledger že to nebude ono ale mýlil jsem se :) našli náhradu v podobě Toma Hardyho který se ujal role na výbornou. Asi se bych se opakoval kdybych řekl špičková kamera atd. ale je to tak. Nádherně dotažená Batmanovská trilogie na, kterou se rád podívám když mám čas :) za mne 5* ()

kolly13 

všechny recenze uživatele

Explozivní, nadupané, místy mimo, oblíbenec Hardy a Bale (zde výborný hlas). Ale ať beru jak chci, na Ledgera nikdo nemá. ()

Polter1 odpad!

všechny recenze uživatele

Film by som uvítal o pol jedenástej dopoludnia na TV Nova a to vôbec nepozerám televízor. Klišé nad klišé. Otrepané frázy a otrepané scény s hrdinou o paličke a nejakou defkou, ktorá pôsobí pri akčných scénach, ako nejaký tlsťoch v komédii, ktorý sa snaží trénovať karate. A ten chlap s roubikom na tvári? Kto mu preboha písal dialógy? Opať len klišé, ako zabijem ťa ha ha ha ha, bol som členom ligy takej a onakej a podobne.. . ()

KhalifaW 

všechny recenze uživatele

Obecně nemám moc rád superhrdinské filmy kvuli padouchům, prostě mě většinou přijde extra blbé pustit do filmu chlápka který zrovna náhodou tady začne bezhlavě zabíjet, celou dobu až na konec je nesmrtelný a na konci nečekaně umře a ještě lepší je když umře naoko a v dášim dílu oživne :D no a tady je to skoro stejné. Nebudu spoilovat, takže kdyby lépe udělali padoucha tak by film byl dost dobrý ,zbytek funguje dobrě. Ode mne 70% ()

unclejack 

všechny recenze uživatele

Nie je to Batman Begins a nie je to ani Dark Knight. Je to čosi úplne iné, s diametrálne odlišnou atmosférou a prístupom k Wayneovi. Zatiaľ čo prvý diel trilógie predstavoval pompézny nástup a druhý diel prvú vážnejšiu krízu, tretí diel možno označiť slovom rozklad. Rozklad úplne všetkého. Takže ku kladom - Nolan je ešte stále o triedu lepší režisér než konkurencia v danom fachu, takže relatívne nezáživné a obohrané sekvencie dokáže patrične oživiť. Výbuch na štadióne je síce z môjho pohľadu už trošku moc, ale napr. sekvencia z lietadla to plne vynahradí. Herecké výkony zostali vynikajúce, akurát k nim pribudol nesmierne charizmatický Tom Hardy a Anne Hathaway dokázala, že ešte stále patrí k užšej elite v obore. Trochu je škoda Gordonovho odstavenia, podobne sa koniec-koncov stane aj s Alfredom, ale záverečná premena J.Gordon-Levitta to aspoň jakž-takž vysvetlí. A teraz k záporom. Z prvého a druhého dielu som bol unesený a do zápletky som sa totálne zamotal - tu mi bola zápletka ukradnutá od Baneovho triumfu nad mestom. Podobne atmosféra - zatiaľ čo prvé dva diely dokázali zaručene strhnúť perfektným hudobným doprovodom, tu fantastický motív zaznie len raz a nie je správne vygradovaný v súvislosti s dejom. Za veľké mínus následne považujem zamontovanie Marion Cottilard - síce to dodáva Baneovmu príbehu nový rozmer, ale aj od neho odvádza pozornosť. A vyvstáva tak hromada logických chýb a nezrovnalostí a čuduj sa svete, to sa mi pri prvých dvoch dieloch nestalo... Nuž, uzavrime to na štyri - dôstojné ukončenie, to áno, ale v porovnaniu s Batman Begins alebo Dark Knight by som sa oblúkom vyhol. ()

v.indruchova 

všechny recenze uživatele

Hudba je skvělá, krásně buduje atmosféru jak má. Je to pohádka pro dospělé? nostaligii sem netahám, táhnoucí se deprese. Až na pár momentů, které to napravili. Proč jsem z toho tak cítila, že je to věc dělaná pro peníze nikoli s nadčením? Boje beze zbraně (i se zbraní) šli cítít, že jsou slabé a to myslím tak, že jde vidět, jak bojují jen jako. Když jde člověku o život a má výcvik bojuje jinak, moc se s tím nemaže. BM se nechává hloupě být. Já jim to nevěřila. Pak jde o život celého města a oni se tam vykecávaj. Anna /Catwoman/ mě taky moc nepotěšila, hodí se do romantických komedií, tohle jí podle mého nesedělo. /TVŮRCI/ Už byste mohli vědět, že boj na vysokých podpadcích je trapas? / v roce 2022 se na film dívám poněkud smířlivěji, ale stále nesnesu utrpení a zoufalství takového rozsahu, i když plně chápu jeho záměr. Protože ze dna je třeba se zvednout. Už jste někdy viděli, aby opravdu šlechetným hrdinou byl člověk který je zhýčkaný, frackem, nepoznaje žádného utrpení? Ne. Proč padáme? Abychom se naučili vstát. Nejslabší ze 3 Batman Nolenovek. 2.08.00 *No ne,  "Teal'c /Tijelk/ málem odpráskne našeho mladého detektiva XD*. Celkově Bt3 lepší průměr. Ale ne ledajaký, ale opravdu obstojný a zapamatovatelný. Myslím si, že trojici Bt filmů v takové vysoké kvalitě už nikdy neuvidíme. ()

Tomko87 

všechny recenze uživatele

Vo všetkých smeroch slabšie ako predchodca . Bane je síce pôsobivý záporák, no na konci nejak stratí na autorite s rešpektu. Nolan môže byt geniálny režisér, no akčné scény mu stále nejdu. Zimmerov soundtrack je ako vždy perfektný a super dokresľuje atmosféru vo filme. No a tá je ()

Související novinky

Nový Batman bude rekordně dlouhý

Nový Batman bude rekordně dlouhý

21.01.2022

Těšíte se na chystaný snímek The Batman od režiséra Matta Reevese (Válka o planetu opic)? Pak vás možná potěší zpráva, že si pro vás tvůrce vydupal u studia zatraceně tučný kus stopáže. Snímek totiž… (více)

Tenet je Nolanův druhý nejdražší film

Tenet je Nolanův druhý nejdražší film

11.01.2020

Nadcházející špionážní thriller Christophera Nolana Tenet bude režisérovým druhým nejdražším filmem vůbec. Film, jenž se bude zabývat manipulací časem, má podle serveru Variety (a následně potvrzeno… (více)

Christian Bale končí s nabíráním váhy

Christian Bale končí s nabíráním váhy

10.11.2019

Přestože zní titulek spíš bulvárně, ujišťuji vás, že se jedná o ryze filmovou zprávu. Oscarový herec Christian Bale (Fighter, Dokonalý trik) v novém rozhovoru oznámil, že už nadobro končí s… (více)

Joker bude lámat rekordy

Joker bude lámat rekordy

05.10.2019

Podle posledních čísel serveru Deadline to vypadá, že z komiksového Jokera, jenž tento víkend vstoupil do kin v USA a dalších 74 zemích po celém světě, bude pořádný hit. Rkový snímek pojednávající o… (více)

Reklama

Reklama