Reklama

Reklama

Nájomný zabijak Bo Tong Lam odťal zločineckému bossovi hlavu, a to nemôže zostať bez odplaty. Počas prenasledovania gangstri unesú policajnú dôstojníčku, ktorej Bo v ten večer náhodou zachránil život. Bo ju musí zachrániť po druhý raz a zavŕšiť svoju pomstu likvidáciou celého drogového gangu... Krásnu policajtku Hiu Wor zachráni neznámy cudzinec, ktorý dokonale ovláda bojové umenia. Dôstojníčka sa s ním zoznámi a strávi večer na ostrove. Netuší však, že Bo je nájomný zabijak, ktorý v ten deň odťal hlavu neľútostnému šéfovi drogového gangu a zobral si ju so sebou ako korisť. Keď nadránom gangstri nájdu bezhlavé telo svojho šéfa, musia potrestať jeho vraha a získať ukradnutú hlavu späť. Problémy nastanú vo chvíli, keď odhalia identitu Bo a policajtku unesú. Bo sa rozhodne zachrániť ju aj po druhý raz a pomstiť sa drogovému gangu jeho definitívnou likvidáciou. (TV JOJ)

(více)

Recenze (23)

imf 

všechny recenze uživatele

Nejlepší finty odkoukané od Thajců, "mainland" produkční náklady (i to jídlo vypadá divně) a Wu Jing snažící se to celé odehrát, zrežírovat a ukopat naráz. Až na dvě akční scény a příjemné jiskření mezi ním a Celinou Jade je to až příliš prosté, ale nikoliv bezhlavé jako Ong-Bak nebo Tom Yum Goong. A to je samozřejmě průšvih. Kdyby šel Wu Jing z akce do akce, mohli bychom nad dějem a jeho hereckými schopnostmi přimhouřit jednu nebo dokonce obě končetiny. Takhle to letí do stejného šuplíku jako Fatal Contact - slibné, ale prázdné a ve výsledku matné. V hyperakčních 80. letech by si o Legendary Assassina nikdo neopřel ani misku s rýži, dneska musíme chtě nechtě pochválit bitku proti stovce naštvaných maníků, byť vizuálně trochu moc kopíruje sequely k Matrixu. S ovladačem v ruce snesitelné, ale Donnie Yen se (zatím) nemá čeho bát. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Perfektní záležitost a vynikající Jacky Wu( Mé zlato!). Film má zajímavý příběh s romantickým nádechem, ale je naštěstí velmi zábavně podaný,především vše odehrávající se na policejní stanici. Akce je perfektní, Jacky je zde ve formě a nejlepší souboj je definitivně v restauraci proti třem protivníkům, mezi kterýma se objevil i obr z Wrath of Wajra. Skvělá kamera, stylová choreografie, Jacky má vše pod kontrolou a vychází mu to. Finále bych si přál spíše 1v1 než 1 vs 100, ale přesto velká spokojenost. 80% ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Promiň, Jacky, ale ve tvé režijní prvotině je všechno špatně. Tys nikdy nebyl moc dobrý herec, tvůj talent spočívá jinde a bohužel ses neobklopil lidma, kteří by film táhli místo tebe. Navíc příběh je pitomý a plný starých otřepaných klišé, která už dneska skutečně nikoho nezajímají a i když v soubojích stále válíš, ten střihač to úspěšně zabíjí. Tentokrát se ti to moc nepovedlo, ještě se musíš hodně učit... ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je potěšující, že se v novém miléniu pomalu začínají znovu objevovat akční béčka, která před krizí a propadem hongkongské kinematografie na přelomu tisíciletí představovala podstatnou část hongkongské produkce. Ovšem v porovnání se sebelacinějšími snímky, které vznikaly v 80. letech a první polovině 90. let, které dávaly dechberoucí fyzickou podívanou, se jedná o těžký propad. Jedna relativně povedená závěrečná bitka vytrhne jen skalní fandy bojových filmů, a nejen v porovnání s maximálním nasazením aktérů a frenetickým stylem filmů před patnácti až dvaceti lety vyznívá křečovitě strojená a uondaná. Zatímco dříve v Hongkongu věděli, že příběh je podružný a má jen vágně spojovat akční sekvence, zde se drtivou (a to ve všech významech toho slova) většinu filmu rozvádí absurdní děj o zabijákovi a jeho setkání s okouzlující policistkou se štěněcím pohledem. Ve snaze zalíbit se zahraničnímu publiku zde nad akcí těžce dominuje vyumělkovaný sentiment a rádoby osudovost. Ani enormně slibná premisa o zabijákovi, který na malém ostrůvku odříznutém od pevniny tajfunem musí proplouvat mezi policí a gangem, který mu jde po krku, není vůbec vytěžena a potácí se jen v nic nepřinášejících záběrech, které pouze protahují stopáž a nudu. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Takový prostý film s prosťoučkým "hercem" Jackie Wu, který se sice snaží jak to jde, ale ten opravdový bouchač, ani herec (to už vůbec ne ...), z něj asi nikdy nebude. Prostý děj, okopírované scény, Jackie Wu sice neumí hrát, ale je to sympaťák, stejně jako přitažlivá policistka. Okopírována je řada scén z mnoha filmů, dovoluji si říct i vykradena a v soubojích jsou použity lana, dráty a střihy na dnešní dobu opravdu příliš viditelně, až mě to chvílemi bolelo. Dříve by to byl masakr, dnes v konkurenci s Thajci spíše průměr. Ale příjemný, pohodový akční filmeček, rozhodně doporučuji. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Nemá to pořádnej příběh ani pořádnýho záporáka, ale má to skvělýho Wu Jinga alias Jackyho Wu, moc fešnou policistku, několik parádních soubojů a závěrečnou ultimátní mega řež v dešti, kde si to Wu Jing rozdá s asi stovkou zmetků a to mě, prosim pěkně, stačí ke spokojenosti. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Wu Jing meets Gorgeous. Mix odlehčené romantiky a drsného dramatu o pomstě je zoufale nekompaktní, akce je navíc z valné části zazděna zpomalovačkami, dráty i nevhodnými úhly snímání. Jingova one man show se nekoná ani tentokrát. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný film s výborným Jackym Wu v hlavnej úlohe. Má veľmi dobrý príbeh o v podstate slušnom zabijakovi, ktorý zabije šéfa jednej zločineckej organizácie a zoberie si so sebou jeho hlavu. Jeho podriadený chcú pomstu a získať hlavu späť. A zabijak sa zoznámi s jednou policajtkou, ktorej nie je úplne ľahostajný a je to vzájomné. Páči sa mi aj jeho spracovanie a určite nie je len výplńou medzi akčnými scénami. Akcie tu nie je až tak moc ako by sa od filmu, ktorý Jacky Wu aj režíroval dalo čakať, ale ani to nevadí, pretože film skvelo funguje aj bez nej. Najviac sa mi páči súboj s tromi zločincami v reštaurácii alebo záverečný, aj ked´ už prehnaný súboj s desiatkami protivníkov. Súboje síce mohli byť zostrihané aj lepšie, ale aj tak sú stále dobre prehľadné. Ale aj celkovo som tu s Jackym Wu spokojný, predstavuje tu môj obľúbený typ zabijaka a je aj zahraný presne tak ako aj má byť. Dosť sa mi tu páčia aj jeho spoločné scény s policajtkou, medzi ktorými to príjemne iskrí a zaujímavý je už aj spôsob ich zoznámenia. A tiež sa mi tu páči celá časť na policajnej stanici, ktorá síce je prakticky bez akcie, ale celá je zaujímavá a oprava žiarovky je nezabudnuteľná. Na tento film som sa tešil, rád pozerám aj nové a menej známe Hong Kongské akčné filmy a dostal som ešte viac ako som čakal. Kto má rád Hong Kongskú akčnú tvorbu by mal byť s týmto filmom spokojný. Objektívna kvalita filmu- 67%, film sa páči mne na 75%. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Videné (žial) tesne po Ip Manovi a nie je tu ani sekunda, ktorá by ma zdvíhala zo stoličky. Štandart a keď Wu Jing roztočí končatiny, tak je to príjemný relax. Matrix: Retarded. 55% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Velmi tazko to zhodnotit. Bitky aj ked dost evidentne dratovane su na slusnej urovni - 3*. Samotny pribeh je dost nudny a extremne naivny - 2*. Infantilny koniec - 1*. Vysledok za 2* Ako celok to uz nikdy viac nechcem vidiet, ale niektore bitky si pustim znova rad. Presne toto iste som napisal aj pri hodnoteni dalsieho Wu Jingovho filmu Fatal Contact. Po tom co som videl Fatal Contact som Wu Jinga lutoval a myslel som si, ze chlapec je proste smoliar a nevedomky sa upisal strasnemu filmu. Ale tentokrat film reziroval a napriek tomu zopakoval vsetky chyby, ktore mal Fatal Contact. Vyzera to, ze ma chlapec proste otrasny vkus a pokial nebude hrat vo filme nejakeho osvedceneho rezisera ako napriklad Wilsona Yipa alebo Bennyho Chana, tak uz mu viac sancu nedam. A nenecham sa uz zlakat ani kvalitnymi dynamickymi trailermi. ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

Niečo ako Samuraj / Zabiják vs. One Nite in Mongkok vs. Matrix. Vo výsledku fajn, hoci miestami úsmevné (najmä z hľadiska réžie). Čo stojí za pozornosť sú, asi podľa očakávaní, súboje (hoci Jacky má aj lepšie). Ale nemohla som sa ubrániť (ďalšiemu) extra diegetickému úsmevu: keď Donnie Yen zloži (v Ip Manovi) 10 "karateristov" (termin zavedeny J. Belicom), Wu Jing ich zloží 50 (resp. 100) aj s prerazenými kolenami. Aj keď už nie je celkom ucho, predsalen mu niečo do Yenovho šarmu chýba. Šak on dorastie. Myslím. Dúfam. Idem si zaliať čaj. ()

m@rz 

všechny recenze uživatele

Od filmu jsem dostal přibližně to, co jsem očekával. Jednoduchou zápletku spolu s několika pouličními rvačkami. I když mi to mnohdy přišlo až příliš japonsky ujeté - v dobrém slova smyslu. Lidi uměli pomalu lítat a nebo po jednom úderu odletěli několik metrů. Ale jako odreagování dobré a proto taky 3 hvězdičky. ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

Niektori ludia sa vedia dobre bit. Niektori ludia vedia natacat dobre filmy. Niektori ludia vedi anatacat dbre filmy o ludoch, ktori sa vedia dobre bit. Film Legendarny zabijak si najal len tych prvych ludi. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Jacky Wu je sympaťák, akční scény zvládá jedna radost, ale jeho "dítko" se mu tentokráte příliš nepovedlo. Chybí zajímavější záporák, bojových scén je málo a nejsou choreograficky více než průměrné. Atmosféru film sice má, ale snaží se hrát i na dramatickou notu a to mu příliš nevychází. ()

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Konečná scéna je jasně vykradenej matrix o tom žádná, ALE zdější vyvolený narozdíl od Nea opravdu něco umí. Tentokrát však ani příbeh není nijak primitivní. Akční dovednosti Jackyho nemá cenu komentovat. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Mne sa tie súboje páčia, keď to lieta, nie úplne prehane, kope sa, bije sa, jeden verzus milion a podobne. Len neviem odkiaľ stále berú to, že finálny mega fight musí byť v noci a za hustého dažďa. To čo ma ale nebavilo boli tie hluché miesta medzi bojmi a tých tam bolo fakt že požehnane. 2 z 5 ()

messi@h 

všechny recenze uživatele

Myslím, že tenhle film je tady zbytečně příkře odsouzený. Neříkám, že se jedná o špičku kungfu filmů, ale určitou atmosféru Legendary Assassin má. Souboje jsou taky na slušné úrovni, i když nepopírám, že se v ději najde spoustu hluchých míst. Co se týká podobnosti závěrečné bitky s Matrixem 2 respektive 3, napadne to asi každého, kdo Matrixovskou trilogii viděl. Podle mého ale závěrečná bitka v podání Jackyho Wu tu Matrixovskou s přehledem překonala o několik koňských délek. A to nejen choreograficky, ale i schopností vtáhnout diváka do děje a prožívat rány schytané hlavním hrdinou. Osobně hodnotím film na cca 65 %. ()

Tamten 

všechny recenze uživatele

Příběh Hong-Kongsky dojemný, ale nic, co by se nedalo přežít. Akčních scén není až takový příval, ale když už se objeví, tak rozhodně stojí za to. Nečekejte u nich reálnost, ale spíše předvádění, co všechno Jacky Wu dokáže. ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Tak takto. Tie ázijské fabulácie tam boli. Nerozumiem im. Divné zvuky pri bleskoch a prevracajúcich sa stoloch. Ale ten look starého obdobia, legendary Nokia, kopy hmaty a chvaty takmer ako v Ong baku, tak to hej. Pristihol som sa viackrát ako som vťahovnaý do deja, ktorý zároveň ani nie je. Ako cítim radosť aj stres. Ako ma baví to zbližovanie, ticho a nutnosť konca. Potom som ničomu nechápal. Z pozície, že JAcky Wu je vlastne Neo z Matrixu. Konečný daždový fight je koho preldohou a námetom vlastne? To sú úvahy, ktoré idú pomimo filma a nemajú naň vplyv. Za Celinu Jade body hore, netušil som kto to je a teraz netuším, prečo nie je obsadzovaná. Je to zjav, kde by som stoly prevracal taktiež. Pre mňa pohoda, lebo bál som sa miš-mašu a dostal som dobré ázijské kino. Nenáročné pri svojom posolstve. (videné 25.02.2016,JOJarchív) ()

Reklama

Reklama