Reklama

Reklama

Kapka krve

  • Hongkong Zheng ren (více)
Trailer

VOD (1)

Policista Tong (Nicholas Tse) při pronásledování kriminálníka (Keung Ho-man jako Cheung Yat-tung) nešťastnou náhodou usmrtí dceru státní zástupkyně (Ann Gao v podání Zhang Jing-chu).Tragická událost má ale o několik měsíců později pokračování. Cheung nechá unést Anninu druhou dceru. Vydíráním zoufalé matky chce docílit ztracení důkazů ze soudního spisu, které ho uvědčují z dalších zločinů. Tong, který se u únosu náhodou vyskytne, se snaží holčičku nalézt a napravit tak svou chybu z minulosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (48)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Tento thriller mě zaujal zajímavým poskládáním děje, postavami, které mají svá traumata a pokuší se z nich dostat. Nicholas Tse v roli odhodlaného policisty snažící se zachránit dceru žalobkyně je velmi přesvědčivý, film působí někdy dost realisticky a drsně, jeho atmosféra se neustále mění, ale dostane se vám spolehlivě pod kůži. Akční scény jsou výborné ať automobilová honička na začátku, nebo běh po svých městem. Konec filmu mi připomněl http://www.csfd.cz/film/238195-open-city-mubangbi-dosi/ kdy celý přívěh se vyjeví až na konci a konečně vše zapadne na své místo. Občas trpí scénář nelogičností, ale herci na to dávají spolehlivě zapomenout, jestli chcete vidět krimi v napínavém tempu ,které se čím dál víc stupňuje jste tu správně. ()

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Po perfektně akčním rozjezdu to sklouzlo spíš ke krimi drama, ale i tak to mělo atmosféru a tempo naspeedovaný fretky. Mimochodem tak luxusně udělanou bouračku sem hodně dlouho neviděl ! Díky přítomnosti Nicholase Tse sem čekal nakou tu kung fu bitku, která se nekonala :( ale rozhodne to neni na škodu. Rozkošnej tvoreček v podání prťávý čínanky byl hustej a smekám před jejím hereckým výkonem. ()

Reklama

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Velice komplexní film, s perfektními hereckými výkony, skvělou režií, fyzickou akcí, dobrým scénářem a fenomenální atmosférou. Nicholas Tse jakožto hlavní hrdina, působí charismaticky, jeho dramatický emocionální výkon mě nadchl - ke konci rozbrečel nekompromisním způsobem a hlavně je zranitelný, dost si toho vytrpí, prostě můj oblíbenej typ hlavního hrdiny. Skutečně, ten závěr kdy tam ze sebe vytasí obrovskou explozi emocí, se stal jeden z nejlepších filmových momentů, za opravdu dlouhou dobu, kterého jsem mohl být svědkem. Kvůli němu mám tendenci dát pět hvězd. Záporák v podání Nicka Cheunga má též pochopitelné motivace, taky hraje perfektně, jde i z něj strach, jen občas působí až moc terminátorsky na můj vkus a lehce to narušuje naturalistickou atmosféru filmu. Státní zástupkyně v podání Zhang mě bavila nejméně, né že hraje nějak extra špatně, ale hlavní duo hraje tak úžasně, že zastínilo ostatní herce ve filmu. Zbytek vedlejších postav, zejména parťáci hlavní postavy, jsou opravdu super, jen škoda že nemaj tolik prostoru a interakce s případem. Akce jako taková působí realisticky. Bitek je nejvíc, ale rozhodně to není regulérní akční film. Souboje jsou takové víc, "táhlé", kontaktní, kde každej chvat a pohyb, spotřebuje dost energie. Nečekat nějakou komplexní výměnu chvatů, souboje jsou spíš tvrdé a hodně špinavé, bez nějakých elegantních prvků. Je tu jedna automobilová honička s perfektní bouračkou a pěší, která působí dynamicky a intenzivně. Sem tam padne výstřel. Nejvíc jsem si však užil samotné vyšetřování, kde hlavní hrdina jedná logicky, na základě zkušeností z terénu, a dost racionálně. Takových detailů bych si přál vidět víc v jinejch akčních filmech. Perfektně se zde vyvážil balanc, mezi příběhemm, charaktery, akcí a detektivní linie. Samotná režie Danteho je ukázková. Občas bych si přál méně střihů a méně třesoucí kamery během akce, ale to je detail; není to extra rušivé. Ale jinak je zde spousta zajímavých, kamerových vychytávek a líbilo se mi, jak civilně, živě a organicky působí Hong Kong. Ruch města zde hraje dost velkou roli a proto mě bavilo celé to dění. Nepůsobí to prázdně, ale dost dobrodružně. Plno lokací, interiérů, exteriérů apod. a k tomu hraje perfektní soundtrack po celou dobu. Líbil se mi i dost férový závěr, a celé propojení všech postav - jen bych si přál vidět nějakej epilog s hlavní postavou. Vážně, kdybych měl něco vytknout, tak to jsou detaily, ale jinak se jedná o žánrovou špičku. Napínavé, místama i ta nervozita je kulervoucí. Užil jsem si to, nenudil se, působí to dostatečně pestře, komplexně, dospěle a seriozně. Chlapsky. Na tenhle film budu vzpomínat hodně dlouho :) a menší poznámka; mám pocit, že Hong Kong je dost striktní co se týče nošení zbraní, takže ta policejní razie ze začátku filmu, působí autenticky. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Dante Lam ma po nie až tak pozitívnom stretnutí pri jeho najnovšom boxerskom snímku Ji Zhan veľmi milo prekvapil. Kapka krve totiž nie je len ďalšou z rady tuctových žánrových filmov, je to predovšetkým vybrúsený kriminálny thriller s explozívnou náložou akcie, pekelne dobre zrežírovaný a dôkladne obsadený - mj. Nicholas Tse ako mladý policajt a Nick Cheung ako únosca sú skvelý, a na zahodenie nie je ani výkon hongkongskej krásky Jing Chu Zhan. Výborný depresívny scenár, v ktorom Wai Lun Ng kľučkuje a vyhýba sa klišé, zatiaľ čo naplno využíva a operuje so zabehnutými, rokmi overenými štandardami, preplieta jednotlivé osudy postáv na spôsob Iñárritových filmov, a prekladá ich perfektne načasovanými a spracovanými flashbackmi, dokresľujúcimi jednotlivé línie. Škoda že ku koncu hlavnej chronologickej osi mu na pár slabších miestach trochu dochádza dych. Potešila aj greengrassovská roztrasená kamera, najmä pri akcii v interiéroch a exteriéroch, kde mi neprišla ani trochu obohraná a do celku dokonale zapadla. Nebyť občasného zakopnutia scenára, bolo by to jasných 5*, Kapka krve je ale stále vynikajúcim mrazivým kriminálnym thrillerom, ktorý ani na minútu nespúšťa nohu z pedála a rúti sa do cieľa vražedným tempom. P.S.: Český dabing je na jedinú vec - na samovraždu. Dámy a páni, skladám klobúk, zhovadili ste to teda geniálne. 85% ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Nápaditě, atmosféricky a realisticky nakroucená krimi, od začátku do konce šlapající na plné obrátky a zvolna si pohrávající s žánrovými klišé. Režisér Dante Lam si brilantně poradil se slabším scénářem, který má na triku řadu nesrovnalostí (především nepolapitelnost a všudypřítomnost záporáka). Tomu zbývá k dobru pouze pevné jádro, jež se však pro změnu odkryje příliš pozdě na to, aby si jej divák náležitě vychutnal. Což je jen taková drobnůstka, mnohem výraznějším vyrušením a posunem od dokonalosti je neúplné rozvinutí charakterů u dvou hlavních tahounů, jejichž finální střetnutí tak nemá ony patřičné grády. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama