Reklama

Reklama

Kapka krve

  • Hongkong Zheng ren (více)
Trailer

VOD (1)

Policista Tong (Nicholas Tse) při pronásledování kriminálníka (Keung Ho-man jako Cheung Yat-tung) nešťastnou náhodou usmrtí dceru státní zástupkyně (Ann Gao v podání Zhang Jing-chu).Tragická událost má ale o několik měsíců později pokračování. Cheung nechá unést Anninu druhou dceru. Vydíráním zoufalé matky chce docílit ztracení důkazů ze soudního spisu, které ho uvědčují z dalších zločinů. Tong, který se u únosu náhodou vyskytne, se snaží holčičku nalézt a napravit tak svou chybu z minulosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (48)

Blizzard 

všechny recenze uživatele

The Beast Stalker je zajímavá kriminální skládačka, která zaujme nejen automobilovou honičkou se sypajícím sklem. Přísný policajt dodržující pravidla pronásleduje se svými kolegy bandu kriminálníků, přičemž se stane neštěstí, které zanechá šrámy nejen na těle, ale i na duši. Když nelítostný zloduch unese malou holčičku, shodou okolností je to dvojče, které policista potkal již dříve, vypadá to na malé déjà vu. Matka chce svou dceru zachránit na vlastní pěst, ale odhodlaný strážce pořádku se vydává na stopu proradnému únosci. Od filmu nečekejte žádnou akční přestřelku, spíše se jedná o pozvolnou hru na kočku a myš, která vás udržuje v očekávání. Film to rozhodně není velkolepý a má své mouchy, ale určitě je emocionálně napjatý, dramatický, charaktery jsou dobře prokreslené a snímek uzavírá pěkný poeticky zpomalený konec, který sjednotí předchozí děj v jeden celek. (7/10) ()

Adrian 

všechny recenze uživatele

Iñárritu + Arriagovsky styl zblizovania ludskych osudov vdaka "nahode" zasadeny do HKG mixu akcie, thrilleru a dramy. Konzistencia nie je 100%, ale drsnost a bezvychodiskova taziva naladovost plynuca z pribehu fungovala. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

To je osud. Vyjebe s tebou a pak Ti zase pomůže..... Kriminálka, která v tradiční asijské bezohlednosti neváhá využít malé děti. Nevyzpytatelné cesty osudu jsou tím, co mě má ohromit, charakterové vlastnosti jsou zdůrazňovány, ale nechávají mě v klidu. Občas v akci zajímavá kamera, napětí a natahované finále může snad i někoho dojmout. Prostě další film z Hong Kongu o policajtech. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Pochopím, proč si nemám nechat v Asii unést dítě. 2.) Nechápu, jak může na ¾ slepej zločinec utíkat policajtům. 3.) Poznám, kolika lidem může jeden kriminální případ zamotat osud. PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Líbilo a sakra moc ! Další vynikající Kidnapperský flick,který je na Asii až nadstandartně dobře natočen. Záporák se skleněným okem vidící pouze černobíle působil jako chladnokrevné sadistické hovado. Závěrečná půl hodina byla bez výhrad.. Přišly na řadu Emoce, opravdu silná dávka emocí, Gore,horší trest pro záporáka než SMRT a perfektní Pointa! ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Nápaditě, atmosféricky a realisticky nakroucená krimi, od začátku do konce šlapající na plné obrátky a zvolna si pohrávající s žánrovými klišé. Režisér Dante Lam si brilantně poradil se slabším scénářem, který má na triku řadu nesrovnalostí (především nepolapitelnost a všudypřítomnost záporáka). Tomu zbývá k dobru pouze pevné jádro, jež se však pro změnu odkryje příliš pozdě na to, aby si jej divák náležitě vychutnal. Což je jen taková drobnůstka, mnohem výraznějším vyrušením a posunem od dokonalosti je neúplné rozvinutí charakterů u dvou hlavních tahounů, jejichž finální střetnutí tak nemá ony patřičné grády. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný thriller. Má veľmi dobrý príbeh o drsnom policajtovi, ktorý pri jednej akcii behom prenasledovania zločincov nechtiac zastrelí malé dievča, dcéru právničky a s tým sa moc nevie vyrovnať. Ale keď je unesená druhá dcéra právničky, ktorá má za jej vrátenie zničiť dôkazy proti vplyvnému mafinánovi, policajt ju chce zachrániť za každú cenu. No únoscom je drsný zločinec, ktorý má na to tiež svoje dôvody. Spracovanie je na tom dobre, po výbornej nadmieru dynamickej úvodnej fázi sa síce tempo filmu dosť spomalí, aj keď ani vtedy to nie je zlé, film hlavne dobre zoznámi so súčasným stavom všetkých dôležitých postáv, ale v druhej polovici sa to už zase slušne rozbehne a film už je prakticky jedna dlhá dynamická jazda a naviac s perfektným záverom. Akcie je tu pomerne dosť a je aj celkom vydarená. Snaží sa pôsobiť čo najrealistickejšie, čo sa jej aj dosť darí, celkovo je výborne natočená, dynamická a drsne pôsobiaca, tvoria ju hlavne rôzne naháňačky, či už v automobiloch alebo aj pešo, krátke prestrelky alebo ručné strety, ale tu sa už o nejakých plnnohodnotých súbojoch určite hovoriť nedá, skôr sa len dvaja protivníci snažia jeden druhého odzbrojiť a samozrejme aj zabiť. Najviac sa mi páči celý úvod alebo aj pešia naháňačka v meste. Herecké obsadenie je výborné, Nicholas Tse v hlavnej úlohe, jeho úhlavný nepriateľ Nick Cheung, k tomu ešte Jing Chu Zhang a Kai Chi Liu. Réžia a technická stránka sú skvelé, tento drsný a zároveň prvotriedny štýl mám rád. Beast stalker je plnohodnotný predstaviteľ moderného Hong Kongského akčného štýlu, v ktorom sa síce žiadne bojové umenia nenájdu, ale nahradzujú ich realističnosť, dynamika a nekompromisnosť. 76% ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Ak by som chcel kritizovať, tak poviem, že film je možno trochu moc vykonštruovaný a niektoré vyśetrovacie postupy pripomínajú tie z televíznych kriminálok, no v tomto prípade sú to len malé muchy v inak bezchybne fungujúcom filme. Film je predovšetkým veľmi intenzívnou a dosť brutálnou jazdou, vystavanou na charakteroch, ktoré by sa daľi prirovnať k pouličným psom. Rozdeľenie policajti vs zločinci síce existuje, no motívy postáv majú skor osobný charakter. Náhoda privádza hrdinov do extrémných situácii a trauma, či hmotná núdza ich núti robiť extrémne činy. Zážitok umocňuje hlavne veľmi silná audiovizuálna stránka, vysoké tempo sposobené časovým limitom a realistické násilné scény dodávajúce filmu veľmi dusnú atmosféru. To všetko zabalené do posobivej filmovej skladačky v ktorej v závere všetko do seba zapadne. (9/10) ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Nemohl jsem si vynachválit závěrečné propojení jednotlivých osudů a s tím související hudbu. Jinak to byl pro mě ovšem další z řady asijských filmů, ve kterém jsem i po hodině a půl hlavní postavy rozeznával jen podle hlasu... ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Dante Lam ma po nie až tak pozitívnom stretnutí pri jeho najnovšom boxerskom snímku Ji Zhan veľmi milo prekvapil. Kapka krve totiž nie je len ďalšou z rady tuctových žánrových filmov, je to predovšetkým vybrúsený kriminálny thriller s explozívnou náložou akcie, pekelne dobre zrežírovaný a dôkladne obsadený - mj. Nicholas Tse ako mladý policajt a Nick Cheung ako únosca sú skvelý, a na zahodenie nie je ani výkon hongkongskej krásky Jing Chu Zhan. Výborný depresívny scenár, v ktorom Wai Lun Ng kľučkuje a vyhýba sa klišé, zatiaľ čo naplno využíva a operuje so zabehnutými, rokmi overenými štandardami, preplieta jednotlivé osudy postáv na spôsob Iñárritových filmov, a prekladá ich perfektne načasovanými a spracovanými flashbackmi, dokresľujúcimi jednotlivé línie. Škoda že ku koncu hlavnej chronologickej osi mu na pár slabších miestach trochu dochádza dych. Potešila aj greengrassovská roztrasená kamera, najmä pri akcii v interiéroch a exteriéroch, kde mi neprišla ani trochu obohraná a do celku dokonale zapadla. Nebyť občasného zakopnutia scenára, bolo by to jasných 5*, Kapka krve je ale stále vynikajúcim mrazivým kriminálnym thrillerom, ktorý ani na minútu nespúšťa nohu z pedála a rúti sa do cieľa vražedným tempom. P.S.: Český dabing je na jedinú vec - na samovraždu. Dámy a páni, skladám klobúk, zhovadili ste to teda geniálne. 85% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Akce 7/10/// +celkem brutální akce, soupeři si tu jdou tvrdě po krku, motivace všech tří postav je pochopitelná -docela zamotaný děj, místy nepřehledný, občas se to zdá jako nekonečná naháněčka, emocionálně mě film nepohltil, na rozdíl od jiných jak tomu bývá zvykem/// Očekávání byla zřejmě větší, protože výsledný dojem je dobrý. A na to u Hong Kongských akčních filmů nejsem zvyklí. Očekávám od nich hodně. Nicméně své diváky si film najde. Akce je tu hodně, je dobře natočená. Atmosféra bezmoci tu funguje na jedničku. Jen to mohlo být dějově trochu stravitelnější./// Celkem 60%/// ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film, tak trochu nestandardní, i když místy nudný. Zvláštní svou atmosférou i podáním celého příběhu. Celou dobu, co jsem se koukal, jsem si říkal, klasický standard za 3 hvězdy. A když jsem to dokoukal, dávám 4. Zprvu ani nevím proč, teď při psaní komentáře zjišťuji, že se mi asi opravdu líbila jeho celková atmosféra, která z akčního thrilleru udělala i trochu drama a navíc cítím, že je to správně. Oslovila mě i hudba, což je hodně zajímavé, protože asijskou filmovou hudbu opravdu nemusím. Za mě 75% ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Tento thriller mě zaujal zajímavým poskládáním děje, postavami, které mají svá traumata a pokuší se z nich dostat. Nicholas Tse v roli odhodlaného policisty snažící se zachránit dceru žalobkyně je velmi přesvědčivý, film působí někdy dost realisticky a drsně, jeho atmosféra se neustále mění, ale dostane se vám spolehlivě pod kůži. Akční scény jsou výborné ať automobilová honička na začátku, nebo běh po svých městem. Konec filmu mi připomněl http://www.csfd.cz/film/238195-open-city-mubangbi-dosi/ kdy celý přívěh se vyjeví až na konci a konečně vše zapadne na své místo. Občas trpí scénář nelogičností, ale herci na to dávají spolehlivě zapomenout, jestli chcete vidět krimi v napínavém tempu ,které se čím dál víc stupňuje jste tu správně. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Jak je známo, citové výlevy patří neodmyslitelně k východním kulturám a nejinak tomu je i v případě Ching yan. V jeden okmažik (a mimochodem hodně efektně provedený ;-)) se několika lidem změní jejich životy a ve zbytečně dlouhé stopáži sledujeme následnou krimi zápletku únosu malé holčičky. V akčních pasážích se z bedniček line solidní hudba. Bohužel, jak už jsem se výše zmínil o citové stránce Stalkra, a ačkoliv se všichni hodně snažili, slzy ve mně vyvolat nedokázal... :-( 70% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Slušné krimi. Miestami pôsobí príliš zjednodušene až naivne, ale bol tu očividný zámer o osudovosť, kde bolo potrebné preťať niektoré línie prostredníctvom náhody. V pár scénach sa výborne narába s postavou záporáka, že aj Jason Vorhees by závidel... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Průměrný thriller hongkongské produkce o policistovi, který se snaží odčinit pochybení, kterým způsobil smrt dítěte, tím, že zachrání jiné, které bylo uneseno. Akce není mnoho, napětí také ne ale film je překvapivě svižný a nenudí. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Drsný spletenec osudov troch postáv. Nájomného zabijáka, policajta a štátnej žalobkyne. Najväčším mínusom filmu je, že som nemal komu fandiť. Teda s výnimkou ako vždy sympatického Liu Kai-chi, ktorý hrá policajtovho kolegu. Žalobkyňa a ani policajt príliš sympatický nie sú, aj keď sú na správnej strane morálnej barikády a dejú sa im smutné veci. No a zabiják je proste totálne zlo. Našťastie tak skvele vystihnuté v podaní fantastického Nicka Cheunga, že je neskutočne fascinujúce sledovať aspoň jeho líniu. Nie je to žiadny psychopat alebo magor. Je to človek, ktorý z určitých pochopiteľných dôvodov zapredal dušu diablu a ide si za svojím cieľom aj cez mŕtvoly detí. No a keďže je snáď nezničiteľný, tak z každej scény v ktorej ide niekomu po krku ide z neho neskutočný strach. Ďalším plusom filmu vykreslenie prostredia. Tentokrát sa pozrieme do ošarpaných chudobných štvrtí HK, ktoré kamera sníma tak civilne. Fakt mám pocit, jak keby som tam bol spolu s postavami. Vyústenie príbehu som čakal o niečo tragickejšie. Nakoniec sa to uzavrelo relatívnym happyendom. Výsledkom je solídny mix thrilleru a drámy, ktorý ale mohol mať lepšie prekreslené dve z troch hlavných postáv. 7/10. ()

Reklama

Reklama