Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Harold Lloyd přjíždí do velkoměsta s ambicemi stát se někým, aby získal ruku svojí dívky. Stane se však pouhým prodavačem a když mu hrozí vyhazov, rozhodne se udělat obchodu nečekanou reklamu - nechá svého přítele vylézt na vrchol mrakodrapu. Protože má ale jeho přítel problémy s policií, rozhodne se první patro vylézt sám s tím, že v dalším patře se nenápadně vymění za svého přítele. Kam až bude muset Harold vylézt? (Rosana)

(více)

Recenze (103)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Při sledování jsem si tak říkal, kolik lidí asi při těchhle nemožných kaskadérských kouscích muselo umřít. Film jako takový není nic extra, grotesky nejsou zrovna můj styl, ale díky příjemné stopáži to byla docela adrenalinová jízda po jednom věžáku, kde sice scénář moc neexistoval, ale zato to byla zábava. 70% ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Již to zde bylo stokrát řečeno - první dvě třetiny filmu jsou vlastně standardní groteskní taškařicí, záměny, omyly, pády a kopy do zadnice. Závěrečný výstup na mrakodrap mi ale hned několikrát nepříjemně sevřel žaludek, což jsem u 90 let starého filmu rozhodně nečekal. Mým oblíbencem sice stejně zůstává Buster Keaton, ale ... klobou dolů, Harolde. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Už ani tie grotesky nie sú ako kedysi. Alebo že by sme my neboli ako kedysi? To skôr. Bol som zvedavý, akým dojmom na mňa zapôsobí tento známy film Harolda LLoyda, nakrútený pred takmer storočím a videný pred polovicou tej doby. Na úvod som musel stiahnuť jednu hviezdičku. Toto naozaj nie je špičkové dielo, nech akokoľvek beriem do úvahy dobu nakrútenia. Gagy sú pomerne jednoducho vystavané a neohromia. Zasmiať sa dalo viackrát, ale už to nebol ten mladícky hurónsky smiech, skôr chápavý úsmev. Ale vynaliezavosť pri lezení na budovu som oceňoval aj teraz. Celkovo je to neprehliadnuteľný, mimoriadny film, ktorý aj dnes dokáže pobaviť vnímavého a tolerantného diváka. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Skvelý Harold Lloyd a zlatá éra filmovej grotesky. Aj s takýmto časovým odstupom sa človek dobre pobaví a možno trochu závidí ľuďom vtedajšej doby z akých banalít sa dokázali rozosmiať. Banálna zápletka, v ktorej Chlapec klame svojmu Dievčaťu o svojej pracovnej pozícii a aby dokázal ešte viac splniť jej túžby, využije možnosť priniesť obchodu v ktorom pracuje vskutku nevídanou (na tú dobu) reklamou. Všetko sa však akosi zamotá a nakoniec si bude musieť lezenie na výškovú budovu "odpracovať" sám. V podstate celý film je založený na tejto scéne ktorá bude vždy patriť (prihliadnuc na okolnosti a možnosti filmárov) k tomu najlepšiemu, čo komédia dokázala ponuknúť. ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

U šplhání mi nebylo věru dobře. Sám mám strach z výšek, a tak i když všechno nebylo tak vysoko, jak se divákovi může zdát, ten stísňující pocit opravdový byl. Jinak však standardní groteska, která má kromě této ještě jednu famózní scénu - hned tu první. A proto se přikláním k vyššímu hodnocení. 75% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (19)

  • Tento film byl vybrán do Národního filmového registru v roce 1994. (Kulmon)
  • Harold Lloyd, který zde podstupuje riskantní eskapády ve výškách, o mnoho let později přiznal, že trpěl obrovským strachem z výšek a první dva dny natáčení nedokázal natočit ani záběr. (sator)

Reklama

Reklama