Reklama

Reklama

Castle na zabití

(seriál)
Z natáčení 1
Krimi / Komedie / Drama / Mysteriózní
USA, (2009–2016), 124 h 47 min (Minutáž: 40–45 min)

Předloha:

Barry Schindel (povídka)

Hrají:

Nathan Fillion, Stana Katic, Molly C. Quinn, Susan Sullivan, Jon Huertas, Seamus Dever, Tamala Jones, Ruben Santiago-Hudson, Penny Johnson Jerald (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(173)

Úspěšný autor kriminálních románů Rick Castle žije se svou pubertální dcerou a svojí matkou v celku vyvážené domácnosti. Jednoho dne se však dostává na policejní oddělení, protože se ve městě objeví vrah, který kopíruje způsoby vražd z jeho knih. Při té příležitosti se seznámí s půvabnou vyšetřovatelkou Kate Beckettovou, a protože ho žena zajímá, přes své známosti se "vetře" na policejní oddělení, aby se mohl účastnit vyšetřování, které Kate vede... (TV Nova)

(více)

Videa (14)

Z natáčení 1

Recenze (367)

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Krásný buddy krimiseriál (a to dokonce dvojitě -- vedlejší postavy Espozita a Ryana sice hrají druhé housle, ale velmi zdatně). 104 kvalitních epizod, plus jediná rozpačitá, opakovací (č. 103 - Still). Zase jeden ze seriálů, u kterého je dabing prostě nedostatečný, díky slovním přestřelkám, popichování a vybroušeným dialogům originálu. Fillion vstupoval do seriálu jako sympaťák známý spíš jen nadšencům (Firefly, Serenity, Buffy) a velmi dobrý herec, Katic ani jedno, ale po pár desítkách epizod se dostala na velmi dobré a sebevědomé výkony také. Sympatické je rozvíjení i poměrně vedlejších postav (matka, dcera, otec, patologové, velitelé...) Schéma epizod "jednodílných" je sice velmi často opakované (tedy už během 2. sezóny se pachatel dá zhruba na 50% odhadnout podle jeho prezentace -- zpravidla vybíráme z postav, které už byly představeny na začátku, ale rozhodně to není vždy), ale zápletky bývají dost inteligentní a nesamozřejmé, nelineární. Podstatné je to, že tvůrci seriálu přesně pochopili, co divákům učarovalo a co chtějí, tak jim to ochotně nabízejí už 5 sezón (a 6. se kuje). /// Zběsilé je tempo kynutí Castla rok od roku +7 kilo, ale stejně je pořád ruggedly handsome... ()

kikuka 

všechny recenze uživatele

Je funky sledovať vlastne variáciu na X-Files, teda, čo sa týka postáv: racionálne a logicky situovaná ženská postava, oproti nej "fikcionalista", dvaja spoluhráči a dokopy fasa tím. Šarmantné, vtipné, hravé, chytľavé bez toho, že by si robilo srandu z prípadov, ktoré sú predmetom vyšetrovania, nech sú už akokoľvek bizarné. Som naozaj zvedavá, ako dlho sa podarí udržať hranu medzi hlavnými postavami iskrivú a do akých rozmerov mi Nathan popriberá. ()

Reklama

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem tohle hodnocení vytvořila po zhlédnutí 21. dílu z 5. série, o němž jsem věděla, že v něm bude hrát Ioan Gruffudd, na kterého jsem se zase zatoužila podívat. Před lety jsem už první sérii tohoto seriálu viděla a zdá se mi, že tato pátá je první dost horší. Ke slibovanému jiskření mezi Castlem a Becketovou mohu říci, že mezi Sběrateli kostí (tedy duem BB) to jiskří mnohem víc a také samotná zápletka je ve srovnání s mnou v současnosti sledovaným Sherlockem Holmesem s Jeremy Brettem dost stupidní (ona je teda o dost horší i než ve většině dílů dua BB). Tak nějak bych řekla, že nebýt Ioana (hm, role fešných námořních důstojníků vystřídaly role fešných byznysmanů), ani by mi to celé v paměti nijak neutkvělo... ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

První sezóna byla super! Fakticky mě hodně bavila, charisma Nathana Filliona bylo tak velký, že jeho vtípky a srandičky zastiňovaly všechno okolo, byť vlastně celou řadu jel Castle na výpary z prvního dílu. Naštěstí první řada byla krátká. Pak přišla druhá a postupně se v ní začínalo budovat jakýsi pouto jak mezi oběma hlavníma postavama, tak mezi oběma hlavníma postavama a divákem samotným, což bylo už úspěšně ozkoušeno v celý čadě epizoidních seriálů. Ke všemu Castle nepotratil nic ze svýho vtipu a charismatu a každejch posledních pět deset vteřin každýho dílu mě navnadilo na další epizodu stejně silně, jako pilot na celou první řadu. V druhý polovině druhý řady to však začalo zase jet na výpary a už jsem si říkal, že i když má Castle charisma a šarm jak newyorskej panelák, přestává to bejt zajímavý - všechny případy podle stejnýho mustru, byť řada vražd byla originálních, stejně ve 40. minutě každičký epizody měl Castle rozhovor se svojí (zuřivě nesympaticky chytrou a dospělou) dcerou, (stejně nesympatickou) matkou nebo přinejhorším sám se sebou. Jenže třetí řada znovu nabrala obrátky, do seriálu proniklo ještě větší jiskření mezi oběma hlavníma postavama a byť se zdá, že Castlova postava se pořád nikam nevyvíjí (furt je to děcko, nerd a geek), Beckettka to začala zvládat i sama, Stáňa Katič po boku Filliona vyrostla a vztah mezi ní a Castlem a mezi ní a divákem se ještě prohloubil. Zatím jsem u čtvrté řady a na každou epizodu se těším pořád stejně, možná ještě trošičku víc, protože závěrem třetí řady začala mizet epizodnost, repetivnost, přišlo hlubší jiskření mezi Castlem a Beckettovou a vůbec to začalo bejt ještě víc o těch dvou než o vyšetřování bizarních vražd ve Velkým Jabku. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Slovenský názov rulez... Kombinácia Bootha (KOSTI) a Moodyho (CALIFORNICATION) je prekvapivo účinná aj napriek tomu, že ide o štandardný, ba až tuctový krimi seriál (ktorý je tu na csfd momentálne značne preceňovaný). Kapitán zo Serenity (FIREFLY) je skrátka kult sám o sebe... Inak to, že sa tam mihol James Patterson (autor Zberateľa bozkov či Ako pavúk) je celkom cool... Kua, napokon som sa neskutočne namotal a dávam plný počet... ()

Galerie (2 633)

Zajímavosti (28)

  • V epizodě si Kate (Stana Katic) prohlíží a zkoumá průstřel po kulce v hrudníku. Na těle však není vidět žádná další jizva mimo té od kulky. Kate však prodělala vážnou operaci srdce, takže by měla mít velké jizvy na hrudníku. (Viki111)
  • Čas 12:51 – drogový boss se Kate zeptá rusky (foneticky): „Mně važno znať ili ty drug.“ Taková formulace je naprostý nesmysl. Znamená to totiž: „Potřebuju vědět nebo ty přítel.“ (Proste..Jana)

Reklama

Reklama