Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna

  • USA Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (více)
Trailer 1
USA, 2011, 131 min

Během pátrání po Prameni věčného mládí přišel nechvalně proslulý kapitán Jack Sparrow o celou posádku i o svůj pirátský koráb, Černou perlu. Nyní se vydává do Londýna, aby osvobodil ze zajetí svého věrného přítele Gibbse a zachránil ho před šibenicí. Od Gibbse se dozví, že se v Londýně objevil falešný kapitán Sparrow, který na svou loď pořádá nábor nových členů posádky. Cestou od soudu je Jack zajat britským králem Jiřím II., který mu nařídí, aby pro něj získal Pramen věčného mládí. Do cesty se mu připlete tajemná Angelica, která ho přinutí vstoupit na palubu lodi Queen Anne's Revenge. Té velí slavný a obávaný pirát Černovous. Jack se tak ocitá na neočekávaném dobrodružství, během kterého nemá tak docela jasno v tom, kdo je pro něj větší hrozbou: zda Černovous, či Angelica, se kterou sdílí tajuplnou minulost. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 486)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nezábavný spletenec přehnaných Sparrowových taškařic a imbecilních rádoby dobrodružných scének (tzn. hlavní taháky pro dětské publikum, jenž je hlavní cílovou skupinou, a to bolí); všechno tahá z nejhoršího poslední dvacetiminutovka. S touhle sérií to jde hodně z kopce, a já zase o něco víc nechápu, proč to má Depp vlastně celé zapotřebí. Peníze až na prvním místě..? Na dalším dílu se v kině (opět) neuvidíme. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Po treťom pokračovaní a miernom sklamaní som mal po zhliadnutí nového traileru veľké očakávania a to sa mi asi vypomstilo. Deppovi a Penelope to v ukážkach spolu fakt sedelo a dúfal som, že z ich vzájomnej chémie vyťažia tvorcovia maximum. V skutočnosti som bol s nimi rovnako na vlnách podivna a fakt som sa divil ako dokázali ísť celým filmom iba na pol plynu. Sklamanie jednoducho či chcem či nechcem musím priznať. Mám rád postavu Jacka Sparrowa, ale k nej neodmysliteľne patrí humor a na to sa tu akosi pozabudlo. Nespomínam si, že by som sa bol dobre zasmial. Snáď usmial, ale to nebol jediný prešľap. Už v druhej či tretej minúte sú karty rozdané a je jasné o čo pôjde, takže neprekvapí takmer nulová gradácia deja a minimum prekvapení. Plavba na miesto o ktorom divák vie od samého začiatku, trvá takmer trištvrtinu filmu, čo je takmer neznesiteľné. Keď konečne zakotvili tak som si normálne vydýchol, lebo tá jednotvárnosť a nuda ma už vážne unavovali. Pochváliť môžem jedine scénu s morskými pannami, ale inak som naozaj sklamaný. Je to ešte horšie ako predchádzajúci diel, ktorý prestrelil hlavne v stopáži, no tu sa prestrelilo v mnohom. 60%. ()

Reiniš 

všechny recenze uživatele

Film zbavený nepřehledných dějových odboček, nadbytku zbytečných vedlejších postav a motivů a mdlého scénáře. Tedy všech atributů ve kterých se utopil díl předešlý. Keiru s Blumou jsem nepostrádal. Nahradili je nováčci S. Claflin a (po Cruzové) další kráska ze Španělska A. Berges-Frisbey. Oba působí neokoukaně a svěže, stejně jako pirátský svět v rukou nového režísera. Marshall foukl Pirátům do plachet nový svěží vítr a je až obdivuhodné, že i tolik okoukané postavy jako je Sparrow s Barbossou dokázal ukázat zase v trochu jiném světle. Oddychová letní podívaná pro celou rodinu, jež má spád a vtip. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ještě větší bída než u neskutečně dlouhé Trojky. Nové postavy toho sérii moc nedodávají. Cruz plní jen okrasnou úlohu, ale ke slovu se moc nedostane. McShane má charisma slušné, ale s postupujícím čase musí i on ustoupit dvojici Depp/Rush. Z těchto dvou má překvapivě stále menší prostor Johnny Depp. Jeho tajtrdlíkování už přeci jen mnoho diváků nešokuje a vlastně ani nezajímá. Hledání Pramene věčného mládí mohlo být s kvalitnějším režisérem určitě lepší podívanou. U filmu funguje zhruba pouze asi úvodních 20 minut. Uvidíme kam nás Sparrow vezme na výpravu příště. 40% ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

ne, prostě ne, tady fungovala jediná postava a to Barbossy, jinak byli všici na výsost špatní, nezajímaví a nudní, od Černouse, přes jeho posádku až po Sparowa, díky němuž Depp začíná povážlivě ztrácet svou hvězdnou aureolu. Kdyby děj vykrádal alespoň jiné filmy, než předchozí díly vlastní série, také by to bylo o něco lepší, navíc snaha nahradit postavu jisté dcery místodržícího zpola Penelope Cruz, zpola mořskou panu a jístého kováře jakýmsi náboženským kudlankou bijou do očí víc než, než decibely do uší na nelegální technoparty. Navíc jsem si (obzvláště v druhé polovině) myslel, že místo čtvrtých pirátů sleduju jejich verzi podle studia Asylum. " Gentleman dámě její bludy zásadně nerozmlouvá!" ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Když k nám naposledy přijel hovnocuc, jeho nekompetentně vyhlížející pupkatá obsluha vytáhla hadici z žumpy moc brzo a tak se nám po nádvoří rozlily všelijaké odpudivé sračky. Plavaly v tom i útržky papíru, předpokládala jsem, že šlo o hajzlpapír, ale jak tak o tom přemýšlím, dost možná se jednalo o cáry scénáře čtvrtých Pirátů z Karibiku. Už trojka stála za týden nemytý tanga zářez, ovšem scénáristé to nevzdali a hrdinně potopili zpočátku zábavnou filmovou sérii ještě o nějaký ten hektopascal hlouběji. Jak má divák jásat nad neúčastí Orlandodřeva a Keirypipky, když má tato dvojice ještě strašidelnější náhradu v podobě urputně blábolícího pánbíčkáře a panny ála Nastěnka s ocasem? Johnny Depp už začíná postavou Jacka Sparrowa nudit, Jeffrey Rush se nudí ve své roli, Černovous se mi jevil totálně charakterově nevyužitý a Penelopipku kdyby hned ze startu sežral mořský koník, taky by se nic nestalo (vlastně jo, mužské publikum by hodnotilo o dvě hvězdičky hůř - za každou chybějící kozu jedna pěticípá dolů). Co nám teda z Pirátů zbylo? Křečovitý dějový zvratek s pár úsměvnými momenty, zahalený v pěkném audiovizuálním kabátku s nemnoha hereckými ozdobami. Ač mi momentálně stoupá z lebky pára, jak se snažím najít polehčující okolnost pro udělení třetí hvězdičky, nic mě bohužel nenapadá a upřímně se děsím, kam až se může ponořit pokračování. 48% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Průměrné dobrodružství se stabilně příjemným vizuálem a údernou hudbou staví na exhibici J. Deppa, který už se pomalu stává parodií sebe sama. Téměř všechny postavy padají do škatulky záporné, jelikož podvádění, sobeckost, lež, faleš, uplácení či zrada tu kralují jak na běžícím páse. Tak snad jen Philip, misionář, zde zastupuje kladnou stranu, byť jeho kovaná víra je místy nepříjemně přehnaná. Nejvíce se mi líbila pasáž s mořskými pannami, i když masakr mohl být výživnější, což by ale zvýšilo rating. Naopak zklamal mě Pramen mládí, jelikož vyvrcholení příběhu jsem si představoval bombastičtější. Více magie, tajemna, mystiky, než jen slabý odvar Indiana Jonese. Zcela zklamán nejsem, ale dobře, že na tohle jsem už do kina nešel. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Možná, že půjdu proti proudu, ale mě se to docela líbilo. I když možná tam toho tajemna a magie bylo až moc. Černovous se docela povedl. Klasické útěky ala Jack Sparrow - plánuji - improvizuji a naopak u mne opět slavily úspěch. Mořské panny okouzlily. Pěkná byla i Astrid Berges-Frisbey alias Syrene(měla na konci oběd nebo ne?) jako jedná z nich. A sestry Cruzovi rovněž (zajímalo jestli vtip o psu, sestře a ji byl úmyslný nebo ne?). Hláška mám žízeň, že bych jednonohému vypil nohu-protezu by mohla slavit úspěch. Sice na první piráty to nemá, ale pořad je to pěkné. Uvidíme jestli se objeví pětka, která by mohla okouzli jako jednička. Možná by to chtělo méně tajemná i když představa trojice mystických lodí - Černá perly, Bludného Holanďana a Pomsty královny Anny je pěkná. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Čtvrtá pirátská plavba zdánlivě nepřináší nic nového. Snímek stále těží z klasických grimas, pohybů a gest Johnnyho Deppa aka kapitána Jacka Sparrowa, známých hereckých kolegů, výborné hudby a fantasy prvků. Keira a Orlando jsou pryč, ovšem popravdě mi vůbec nechyběli. Penelope Cruz se svoji postavou Angelici výborně zastoupila Elizabeth Swann a mladý misionář Phillip Willa Turnera. Možná, že tento díl postrádal nějakou obří scénu typu maelström, ovšem to mi nevadilo. Různých šarvátek je tu plno, tempo je slušné, čas na nudu nebyl a mnohé vtípky z úst Jacka pobavily i tentokrát. Mořské panny byly velkým osvěžením celého filmu. Samotný závěr neměl chybu a jistě budu rád vzpomínat na dobrodružství o Černovousovi, Barbossovi, Jackovi, Angelice a mořských pannách. Zajímavost: Asi v čase 1h 55minuta můžeme v hudbě slyšet zakomponovaný motiv ze starého křesťanského chorálu Dies Irae v úpravě podobné 5. větě Fantastické symfonie Hectora Berlioze. Pár historických přehmatů: 1. V Anglii, resp. Spojeném království, se u soudu nepoužívala palička! Ta se užívala v Americe, ovšem v Británii byl místo ní zvoneček. 2. Vlajka, pod níž Barbossa vyplouvá s pověřením krále, byla vytvořena roku 1801 po připojení Irska ke království. Je tedy nemožné, aby byla již za vlády krále Jiřího II. (1727-1760) Do té doby neobsahovala červený (diagonální) irský kříž svatého Patrika v poli bílého skotského svatoondřejského (diagonálního) kříže. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Triky a efekty oku síce lahodia, ale na 137 minút pirátskeho dobrodružstva je to málo. Zvlášť ak majú piráti už tri filmové dobrodružstvá za sebou. Čakala som zvučnejší hudobný doprovod a viac akcie, pretože to, čo z filmu šlo, bolo jednoducho bez šťavy. Piráti nemajú ťahúňa (ak samozrejme nepočítam morské panny, ktoré prebrali z letargie), chýbajú fóriky a Jackova charizma sa stratila niekde "v neznámych vodách". ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Upřímně lituju peněz který jsem za tohle dala,ale co se dá dělat... Takže vezmeme to popořádku- začátek slibný,v prostředku jsem začala pokukovat po hodinkách a ke konci jsem vyloženě trpěla.A nedokázaly to zachránit ani mí oblíbenci Johnny a Penélope.Čtvrtí Piráti z Karibiku jsou zkrátka nezáživnou komerční taškařicí vezoucí se na již osvětčené značce a slavných jménech.45 % ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Pustil jsem to a za pár minut jsem usnul... Dobrá, řekl jsem si, jsem unavený, play it again... dokoukal jsem sice, ale pořád tak nějak nevím proč ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ide o slušné remeslo, ktoré síce sériu nikam neposúva, ale vyloženú hanbu jej tiež nerobí. V rámci rozprávania deja dokonca došlo oproti minulosti k výraznému zlepšeniu, takže sa na ľahúčko otvorený koniec snáď ani nejde hnevať. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

V poradí je to už Štvrtý film o pirátoch z karibiku, Tretí sequel, Druhý film, ktorý dal pirátsku miliardu, Prvý film bez Verbinského a Piaty diel sa už chystá. Takže toľko faktov. A ako to u mňa dopadlo? Fajn, ale predošlé diely ma viac bavili. Toho čoho som sa obával to neprišlo, vrátila sa v podstate dosť silná zostava, ale scenár je dosť slabý oproti predošlým dielom. Nové postavy sú dosť nevýrazné, tak ako aj herci, ktorý ich hrajú (Cruz, McShane) a tie staré sú nezmenené, čiže si Johnny Sparrow opäť berie všetku hereckú sláva pre seba. V čom ale viazne problém u štvrtých pirátov? U mňa rozhodne v tom, že neposkytol moc zaujímavú návnadu (príbeh) a tak sa nebolo čoho chytiť. Plusy s predchádzajúcich dielov ale ostávajú - kostýmy, výprava, efekty. Celý ten pirátsky vizuál ostal čo je dobre, pretože sa na to pekne pozerá, ale záporáci v tomto diely sú fakt extra slabý. On Stranger Tides tu nemá moc čo ponúknuť, dokonca ani po hudobnej stránke a ani žiadna akčná scéna nie je dosť dobrá. Nemôžem povedať, že som sklamaný, pretože som čakal väčšiu sračku, ale určite sa z toho dalo vyťažiť viac. P.S: nezabudnite na scénu za titulkami. 70% - 3* ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Slabé, podle mě téměř o třídu horší než kritikou strhaný třetí díl. Změna režiséra se bohužel výrazně projevila a v předešlých filmech fantastická efektní výprava tu působí mdle a nenápadně. To by ale až tak nevadilo, kdyby dokázali tvůrci přijít s novou originální myšlenkou. Ovšem právě scénář je asi nejslabším a nejbolestivějším místem a strašně pomalu nabírá na intenzitě, aby vás nakonec stejně zklamal matným závěrem. Mnohem více než dříve tu vše stojí a padá na postavě Johnnyho Deppa, který sice hraje výborně a má několik skvělých okamžiků. ale v podstatě se také jen veze na vlně nezáživných dialogů, které mi do této série vůbec nesedí. Očekávaný Geoffrey Rush má v první půli málo prostoru a v té druhé pak stejně jako ostatní dojíždí na nedotažený scénář, jenž jako by jen tak proplul kolem, od začátku až do konce ve stejném tempu a bez nějakého výraznějšího nápadu. Je to sice stále příjemná dobrodružná oddychovka, ale už hodně postrádá na zábavě a ohledně pátého dílu mám velké pochyby. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Dávám čtyři hvězdičky, protože si myslím, že je to mnohem lepší díl než ten poslední a protože konečně odstranili to unylé duo Elisabeth/Will. Záměrně jsem nešla na 3D a myslím, že jsem se o nic neochudila. K dobrému hodnocení přispívají ještě dvě věci: Johny na palmě a opravdu překvapivý konec. Musím říct, že snad poprvé v životě mě film překvapil a nekončil předvídatelným klišé. (ti co to viděli asi ví, že mluvím o rozhodnutí španělského krále). ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Vysvětlí mi někdo kompetentní, co se to děje s tuzemským kino průmyslem? Jsou prázdniny a filmový fanda (ne konzument) nemá po jednom odpoledni na co zajít. Ve čtyřech sálech Kapitán Amerika a Auta 2, ve třech Šmoulové, ve dvou Harry Potter, nejkvalitnější filmy z nabídky v jeden ubohý čas pozdě večer, pět z deseti fláků ve 3D, pouze šest v originálním znění (včetně Lidic...), a nefunkční klubové karty u pokladny; toť nabídka hradeckého multikina dne 10. srpna léta stůně 2011. Asi máme, co jsme chtěli, že? Na Piráty z Karibiku jsem jakožto student potřeboval dvě kartičky, abych milostivě srazil cenu pod stovku, vyfasoval jsem místo ve druhé řadě, ze které jsou na plátně jasně rozeznatelné kostičky, a poslouchat jsem musel totálně odfláknutý dabing v čele s dvorním dabérem Johnnyho Deppa panem Sašou Rašilovem. Proč, do kulaté sušenky, neudělají dabing pořádně, když už tedy musí být? Proč není v nabídce film v jednom čase s dabingem a ve druhém v originálním znění? Proč mi za tu ohavnou cenu není dopřáno slyšet jedinečnou intonaci hlasu Johnyho Deppa, bez níž polovina vtipů není vtipných, a cholerickou španělskou angličtinu půvabné Penélope Cruz, jejíž dabing byl ještě trapnější než pubertální komentáře všech dvojsmyslných fórů mých sousedů. Jděte se bodnout, vy, kteří se ´staráte´ o českého diváka. Jak mám po tomhle všem mít výčitky svědomí, že jsem šel na druhý film zadarmo?! :-D P.S: I čtvrtý díl si drží vlastnoručně nastavenou laťku a punc pohádky pro všechny věkové kategorie. Za podpory monstrózní hudby Hanse Zimmera by si Jack Sparrow dost možná doplul i pro hvězdu čtvrtou, kdyby ovšem... Kdybych si film stáhl z internetu a podíval se na něj tak, jak ho pro nás tvůrci natočili. Toto je záměr dabingu v kinech??? ()

Související novinky

Desátému Rychle a zběsile ujel rozpočet

Desátému Rychle a zběsile ujel rozpočet

18.11.2022

Jako by nestačilo, že desáté Rychle a zběsile muselo vyměnit režiséra Justina Lina (Star Trek: Do neznáma, Rychle a zběsile 5), který nevydržel pracovat po boku egoisty Vina Diesela, za rutinéra… (více)

Seriáloví Teen Titans mají Nightwinga

Seriáloví Teen Titans mají Nightwinga

04.09.2017

Comicsům od DC se náramně daří na malé obrazovce. Kromě Arrowa dobývá televizi i Flash, Supergirl nebo Gotham, a k tomu všemu nás příští rok čekají Titans. Mladý superhrdinský tým, jemuž se obvykle… (více)

S kým se Jack Sparrow vrátí do Karibiku?

S kým se Jack Sparrow vrátí do Karibiku?

25.01.2015

Čtvrtí Piráti z Karibiku vydělali miliardu dolarů, takže bylo jen otázkou času, kdy se dočkáme pátého dílu. Jerry Bruckheimer jej sice dávno udal Joachimu Ronningovi a Espenu Sandbergovi (Kon-Tiki),… (více)

Dárce a Piráti z Karibiku

Dárce a Piráti z Karibiku

22.11.2014

Čtvrtí Piráti z Karibiku vydělali miliardu dolarů, zároveň se ale dočkali tak tristního přijetí, že u Disneyho s pátým dílem nepospíchají. Scénář byl sice hotový už v roce 2011, producent Jerry… (více)

Reklama

Reklama