Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna

  • USA Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides (více)
Trailer 1

Během pátrání po Prameni věčného mládí přišel nechvalně proslulý kapitán Jack Sparrow o celou posádku i o svůj pirátský koráb, Černou perlu. Nyní se vydává do Londýna, aby osvobodil ze zajetí svého věrného přítele Gibbse a zachránil ho před šibenicí. Od Gibbse se dozví, že se v Londýně objevil falešný kapitán Sparrow, který na svou loď pořádá nábor nových členů posádky. Cestou od soudu je Jack zajat britským králem Jiřím II., který mu nařídí, aby pro něj získal Pramen věčného mládí. Do cesty se mu připlete tajemná Angelica, která ho přinutí vstoupit na palubu lodi Queen Anne's Revenge. Té velí slavný a obávaný pirát Černovous. Jack se tak ocitá na neočekávaném dobrodružství, během kterého nemá tak docela jasno v tom, kdo je pro něj větší hrozbou: zda Černovous, či Angelica, se kterou sdílí tajuplnou minulost. (TV Nova)

(více)

Recenze (1 486)

xymikon 

všechny recenze uživatele

Je to pěkný film, leč trochu slabší. Plus je, že je to originální a nic nekopíruje, z předchozích dílů. I když se na to dá dívat, ale, no; mohlo to bejt lepší :) ()

A_Shearer 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale po tragickém druhém a třetím díle jsem riskl nové pokračování a.... žádná sláva to nebyla, ale proti minulosti je přece jen zjevný posun k lepšímu. Děj má alespoň nějakou myšlenkovou strukturu a nápad. Šlo to zvládnout a občas to vyvolalo i jisté lehké sympatie k těm šejdířům Sparrowi a Barbarossovi. ()

SNCIS 

všechny recenze uživatele

Hlášky: Angelika: "To jsou tvoji přátelé?" Jack Sparrow: "Možná jsem nechtěně urazil nějákého krále." Angelika: "Vůbec ses nezměnil." / Angelika: "Zradil jsi mě, svedl a zneužil, co se týče mužů byla jsem nevinná." Jack Sparrow: "Ná to, že jsem tě údajně zkazil jsi byla šikovná." / Angelika: "Chtěla jsem složit řádový slib, a ty....co jsi vůbec dělal ve španělském klášteře?" Jack Sparrow: "Myslel jsem že je to nevěstinec, spletl jsem se." / Barbosa: "Chci směr, nebo tvou hlavu, dostanu jedno, nebo druhý a je mi jedno co." / Jack Sparrow: "Zdržela nás ta mořská cuchta." Angelika: "Zdržela nás tvá vzpoura." Jack Sparrow: "Chodíš jako holka." Angelika: "A ty snad ne?!" / Angelika: "Počkej! Já čekám dítě. Tvoje." Jack Sparrow: "Nevzpomínám si, že bychom spolu." Angelika: "Byls namol." Jack Sparrow: "Tak namol jsem ještě nikdy nebyl." - 90%. ()

milaninoo 

všechny recenze uživatele

Pořad přemyšlím koho nebo co to tam od začátku hraje Johny Depka buzíka nebo transvestitu?? Jinak verbal to napsal hezký. ()

darius1706 

všechny recenze uživatele

Toto byl bohužel omyl a naprosto zbytečný počin. Kromě pitvoření Deppa, které bylo ovšem místy dost trapné, stál za zmínku pouze výkon Geofrey Rushe, který drží laťku pořád vysoko. Jinak děj nic moc, hlavní padouch byl vlastně hodný strejda, ze kterého šla hrůza asi tak stejně, tak mu dali upálit alespoň plavčíky, aby jako jo, že to je fakt zloduch, ale jinak nic moc. Když po čase vzpomínám, tak mi dá hodně práce, nic z filmu, kromě mořských panen, mi v hlavně neutkvělo. ()

antalyan 

všechny recenze uživatele

Po chaotickém druhém a ještě horším třetím dílu jsem se musel hodně přesvědčovat na sledování čtvrtého. Ale světe, div se, šlo o příjemné překvapení. Dějová linie byla prostá a pochopitelná, v příběhu a motivacích postav se dalo slušně orientovat a rozhodně jsem se za celou dobu sledování nenudil. Strhující, dobrodružnou podívanou ale nečekejte. Film funguje spíše jako slušná komedie s hláškujícími postavami (samozřejmě hlavně Jackem), poměrně osvěžující je uvolněný tón, v němž se celá podívaná nese. Ani absence starých postav nevadí, protože možná právě díky oproštění se od snahy navazovat na staré události a rozvíjet je vše funguje. Ve výsledku tak film v některých momentech paroduje sebe sama, což ale vůbec není na škodu: konečně se Piráti rozhodli, čímž chtějí vlastně být. Jen rozpočet mohl být klidně menší. ()

CrashHP 

všechny recenze uživatele

Solídne pokračovanie, ktoré otvára novú dejovú líniu po skutočne dobre zvládnutej pôvodnej trilógii. Johnny Depp film potiahol skvele a tak otvoril nový príbeh. Kam sú piráti ochotní zájsť a či sa im to podarí, je otázne. Štvorka má však našliapnuté na dobrú cestu. ()

vampvegetar 

všechny recenze uživatele

niekedy mi je až úsmevné porovnať komentáre prvých a "kritickejších" dielov Pirátskej ságy, aj keď až taký extra rozdiel medzi nimi nie je, výprava a herci o tom istom, len spočiatku to diváci žrali a potom sa im to "otočilo" a znudilo, moment ohúrenia pominul. alebo nie ? no každopádne prvé 2 diely zabávali, tretí bol len vizuálne ťažiaci a zarábajúci, tento je niekde medzi, dej má trochu logiky i spád, potešila scéna s útokom morských panien a noví herci ( a zloduchovia ) osviežili stereotyp, ale už to nebolo ono. 3,5 ()

DenyK 

všechny recenze uživatele

Znám všechny díly Pirátů z Karibiku a bohužel u tohoto dílu jsem velice zklamaná. Velice tam chybí Will Turner a Elizabeth. Celému filmu chybí určitá míra napětí. Jediná zajímavá část byla při útoku mořských panen, jinak jsem se velmi nudila. Závěrečná bitka o kalichy také nic moc. Bohužel ani Jack Sparrow nezachránil svým humorem tento díl. Je určitě důležité se na tento díl podívat, pokud máte v plánu vidět i Salazarovu pomstu, protože jakási návaznost tam je. Viděla jsem tento díl jednou a stačí mi to. ()

PowPow 

všechny recenze uživatele

Já jsem asi neviděl stejný film. Trojka byla trochu překombinovaná a brala se příliš vážně, ale tohle bylo o 100% lepší. Velice jednoduchá zápletka o hodně za pramenem, která ale skrývá spoustu zábavných zvratů, díky čemuž film od začátku do konce neztrácí tempo. Černovous měl charisma a Barbossa se od trojky, kde se stal prakticky čistým kladným hrdinou, posunul zpátky k chování piráta z jedničky, který klidně obětuje ostatní pro vlastní cíle, což mě bavilo víc. Oba vydatně Jackovi pomáhali film utáhnout, přestože Penelope Cruz je slabší než Keira. Vtipné, svižné, s nadhledem. ()

Rebelka_ 

všechny recenze uživatele

Moc hezký a vtipný díl. Hlášky: otec Jacka: "Slyšel jsem že sháníš posádku." Jack: "Tak se z opakovaný lži stává pravda." / Jack: "Počkat. Slepá ulička." Černovous: "Jak slepá?" Jack: "Nemá oči." / Angelika: "Miluju tě." Jack Sparrow: "Já sebe taky." / Angelika: "Přiznej to Jacku. Stále mě miluješ." Jack Sparrow: "Kdybys měla sestru a psa, vyberu si psa." / Jack Sparrow: "Znáte ten pocit, když stojíte někde hodně vysoko a máte chuť skočit? Já ho nemám." ()

LEFTFLANK 

všechny recenze uživatele

Vstúpte do krajiny disneylandu kde vládne mágia mora a piráti v ňom! ...a zaútočí na peňaženky rodičov a tých ktorí neodolali spevu morských sirén! sumasumárum ryžovačka trademarku, niekomu to stačí ()

Tomas129 

všechny recenze uživatele

Ten pramen byl originální a mořské panny ach... :D Pak plavby pod vlajkami jednotlivých států... Mně se to nějak líbilo mnohem víc, než předchozí díl. Sice to Jackovo skákání po palmách s výrazně viditelným CGI mi vadilo, stejně jako spousta dalších věci, ale vzhledem k tak nízkému hodnocení to chci trochu pozdvihnout a dávám 4*. Jinak bych dal 70 %. ()

FlyingGentle 

všechny recenze uživatele

Ano, viděl jsem to před lety v kinech a moc mne to nevzalo, ale když jsme znovu se synem jeli celou sérii, dnes koukám po druhé a líbí se mi to mnohem více. Johnny Depp se prostě s touto rolí natolik sžil, že si určitě užívá každý návrat. Jeho grimasy nemají v žádném díle chybu a jeho vtipná poetika nikdy neomrzí! Je tady démonický pirát Černovous, který je silným symbolem všech tajemných zlotřilých bukanýrů, dále snad nesmrtelný (a pouze 1nohý) Barbosa v podání Geoffreyho Rushe, který si roli také vyloženě užívá – jeho kořalka uložená v dřevěném pouzdru pod zkrácenou nohou je fakt super nápad - a nově při absenci Keiry Kneightley ženská pirátka, stejně půvabná kráska Penelope Cruz. Pro dokreslení příběhu nesmí chybět lopotní Angličané, tentokrát soupeřící s proradnými Španěly, ale hlavními devizami jsou příběh o pramenu věčného mládí, který všichni hledají, a k jehož rituálu potřebují sirény alias mořské panny. Jejich přítomnost a akční pojetí vážně překvapilo!!! Stejně tak křesťanské pouto k jedné z nich od misionáře. Čtvrtý díl má jinou poetiku i strukturu, přístup Roba Marshalla jako režiséra působí jinak než u Gore Verbinskiho, ale nenudí a právě objevování nových prvků přináší úplně novou poetiku. Ne, možná tolik akční a někdy jsem se cítil zmaten, jestli je ta vážnost příběhu zcela uvěřitelná anebo jen slabší místo. Těžko ale srovnávat s ostatními díly, lepší je si příběh vychutnat zcela bez očekávání a kochat se nad dobovými oděvy, opět skvělými záběry na lodě, malebnými exteriéry ostrova anebo srandovní bitkou Jacka s Barbosou na vraku španělského dobrodruha Ponse de Leona, kam se oba vydávají pro poháry k rituálu. Špičkový soundtrack z pera Hansa Zimmera, tentokrát s prvky flamenca nemá chybu! ()

janececek 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé pauze jsem si dal repete této pirátské ságy a zpětně musím změnit své skeptické hodnocení. Samozřejmě, film trpí předně absencí známých oblíbených tváří, ale když se od toho člověk odprostí a vnímá jej jako dobrodružství nezávislé na předchozích částí, uvědomí si, že to vlastně vůbec není špatný film. Depp se sice už místy pohybuje dost na hraně, ale díky hereckým matadrům jako je Rush či Cruz se to tak nějak vyrovnává. Příběh působí dost jednoduše, ale dává smysl a ve výsledku logicky navazuje na třetí díl. Objeví se tu několik dobrých zábavných nebo přinejmenším zajímavých nápadů, viz. scéna u krále Jiřího, loď, co plyve oheň, mořské panny atd. Svojí práci odvádí i krásné lokace a Zimmerova hudba. Je markantně cítit změna režiséra, jak vyprávěním, tak vizuálem. Každopádně výsledek nedělá celé sáze vůbec žádnou ostudu. 60% ()

Související novinky

Desátému Rychle a zběsile ujel rozpočet

Desátému Rychle a zběsile ujel rozpočet

18.11.2022

Jako by nestačilo, že desáté Rychle a zběsile muselo vyměnit režiséra Justina Lina (Star Trek: Do neznáma, Rychle a zběsile 5), který nevydržel pracovat po boku egoisty Vina Diesela, za rutinéra… (více)

Seriáloví Teen Titans mají Nightwinga

Seriáloví Teen Titans mají Nightwinga

04.09.2017

Comicsům od DC se náramně daří na malé obrazovce. Kromě Arrowa dobývá televizi i Flash, Supergirl nebo Gotham, a k tomu všemu nás příští rok čekají Titans. Mladý superhrdinský tým, jemuž se obvykle… (více)

S kým se Jack Sparrow vrátí do Karibiku?

S kým se Jack Sparrow vrátí do Karibiku?

25.01.2015

Čtvrtí Piráti z Karibiku vydělali miliardu dolarů, takže bylo jen otázkou času, kdy se dočkáme pátého dílu. Jerry Bruckheimer jej sice dávno udal Joachimu Ronningovi a Espenu Sandbergovi (Kon-Tiki),… (více)

Dárce a Piráti z Karibiku

Dárce a Piráti z Karibiku

22.11.2014

Čtvrtí Piráti z Karibiku vydělali miliardu dolarů, zároveň se ale dočkali tak tristního přijetí, že u Disneyho s pátým dílem nepospíchají. Scénář byl sice hotový už v roce 2011, producent Jerry… (více)

Reklama

Reklama